Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

lokum w południowej Dalmacji

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dąbrówka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dąbrówka » 12.01.2007 13:34

Witam wszystkich! Proszę o pomoc wytrawnych (i nie tylko:) podróżników i miłośników Chorawcji o pomoc w namiarach apartamentu dla......7 osób w południowej Dalmacji. Możemy być w jednym apartamencie ale chodzi o to aby towarzystwo nie czuło się skrępowane i chciałabym je rozlokować następująco: pokoje gdzie moga spać 2x po 2 os. i sypialnia dla 3 os., więc najlepiej aby to był apart. z trzema sypialniami tak do 200 m. od plaży (będzie 2 dzieci, więc to ważne - dla nich przede wszystkim). Szukam i szukam i ciężko coś znaleźć dla tylu osób w przystępnej cenie. Planujemy spędzić nasze wakacje w Chorwacji w drugiej połowie sierpnia (17-30).
Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam, Dąbrówka
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 12.01.2007 13:42

Poszukaj w SZUKAJ, WYSPIE SKARBÓW, lub najlepiej wybierz sobie w necie GOOGLE.HR miejscowość. Tam z reguły są adresy agencji i bezpośrednio namiary do wlaścicieli apartamentów.
dąbrówka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dąbrówka » 12.01.2007 13:51

no tak, już szukałam i na chorwackich stronach a;e największym problemem jest apartament dla 7 osób. Dla 2 ,3 czy 4 osób skolko godno ale dla 7 już nie tak aby przez 2 tygodnie każdy przynajmniej wieczorem miał swój pokój i kąt - inaczej prędzej czy później sie pozabijamy;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 12.01.2007 14:40

dąbrówka napisał(a):no tak, już szukałam i na chorwackich stronach a;e największym problemem jest apartament dla 7 osób. Dla 2 ,3 czy 4 osób skolko godno ale dla 7 już nie tak aby przez 2 tygodnie każdy przynajmniej wieczorem miał swój pokój i kąt - inaczej prędzej czy później sie pozabijamy;)

To lepiej weźcie ze dwa apartamenty. wtedy raczej się nie pogryziecie a i z sanitariatów czy prysznica będzie łatwiej korzystać. Ja akurat nie preferuję stadnego życia z tabunem znajomych w jednym apartamencie. Każdy w ciągu dnia robi co chce, a wieczorem się spotykamy.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 12.01.2007 14:49

forum/viewtopic.php?t=13732&postdays=0&postorder=asc&start=0

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

jakby co to pytaj :wink:
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 12.01.2007 15:47

cześć Dąbrówka
W 2006 byliśmy w apartamencie 8-osobowym w Igrane, na Riwierze Makarskiej. Były tam 4 sypialnie, dwie z łóżkami małżeńskimi, dwie z dwoma osobnymi. Apartament dwupoziomowy i z dwoma łazienkami. Bardzo duży salon z tarasem. Znajdziesz sobie namiar na stronie Igrane albo pyknij do mnie na krzychu_72 małpa cro kropka superhost kropka pl
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 12.01.2007 16:16

ja tylko skromnie zauważę, że druga połowa sierpnia to czas potwornego tłoku i szczytowych cen w Hr (termin ten wyklucza znalezienie czegoś w przystępnej cenie), więc jeśli wpomniane pociechy nie są w wieku szkolnym, to może warto zastanowić się nad przesunięciem urlopu na początek września. pozdrówki
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 12.01.2007 16:30

100 E za dobę z wliczonym taxem, za 6 dorosłych i 3 dzieciaków (2x4 lata i raz 2 lata) to wg mnie przystępna cena. Do tego kilka kolacji przygotowanych przez właściciela appartmana. Warunki dla dzieci rewelacja.

Ps. Krzychu ale przyznasz że i Poracie ładniejsza plaża :wink:
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 12.01.2007 16:41

rich72 napisał(a):Ps. Krzychu ale przyznasz że i Poracie ładniejsza plaża :wink:

W Poracie widziałem tylko plażę przy hotelu i FKK, bez rewelacji, choć z tego co pamiętam czysto, o niebo czyściej niż w Igrane. Fakt faktem, że ogólna plaża w Igrane to bryndza, zresztą ja z zasady nie lubię głównych plaż w miejscowościach. Natomiast zatoczka Velika Duba za Živogošće-Mala Duba to, IMHO, rewelka:

Obrazek
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 12.01.2007 17:06

ta przy hotelu w centrum to rzeczywiście kaszana (deptak 2 metry od wody- podobnie zresztą jak w Igrane) - zdecydowanie ładniejsza była ta najbliżej właśnie Igrane - ludzi mniej i duuuuużo ładniejsza choć nie na uboczu ale zawsze miejsce wolne było i to sporo.

Obrazek
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 12.01.2007 17:31

Eh, te góry schodzące do morza... a w tym roku niestety, tylko Bałtyk. Ale, lepszy nasz Bałtyk niż żadne wakacje :-)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 12.01.2007 17:57

no to jeszcze dam Ci wspomnienie gdzie mieszkałeś to może się rozmyślisz z tym Bełtykiem :wink:

Obrazek

Obrazek :wink:
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 12.01.2007 18:03

Rich, mnie dwa razy nie trzeba namawiać ;-) Niestety trzeba zarobić na inne rzeczy, zupełnie durne, jak otynkowanie domu czy wymiana auta... na cholerę to komu potrzebne 8O :wink:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 12.01.2007 18:18

Krzychu kup tańsze auto :!: 1000 E Cię nie zbawi :wink:
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 12.01.2007 19:08

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):ja tylko skromnie zauważę, że druga połowa sierpnia to czas potwornego tłoku i szczytowych cen w Hr (termin ten wyklucza znalezienie czegoś w przystępnej cenie), więc jeśli wpomniane pociechy nie są w wieku szkolnym, to może warto zastanowić się nad przesunięciem urlopu na początek września. pozdrówki

się podpiszę
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone