Witajcie, na początku chciałem prosić Cromaniaków o wyrozumiałość, polski nie jest moim Ojczystym Językiem i do tego jestem dyslektykiem, dlatego nie zlinczujcie mnie od razu za błędy Ortograficzno-Gramatycznych w moich postach. Staram się ich wyeliminować, ale nie zawsze mi się udaje .
Naszą 6 (2 i 2+2) osobową ekipą planujemy (na dwa samochody) pod koniec lipca (28-29) pierwszy raz jechać do Chorwacji na dwa tygodnie. Plan podróży zakłada trochę zwiedzanie i troczę odpoczynku. Naszą podróż chcieliśmy zacząć od Wenecji z noclegiem po drodze, potem do Rovinji (2 dni) aby w końcu dojechać na riwierę Makarską.
Od grudnia czytam ten Forum i bardzo dużo przydatnych informacji już mam i dzięki Forum stałem się też trochę „odważny” bo jedziemy „NA CIEMNO”.
Moje pytanie właśnie dotyczy tego miejsca noclegu w drodze do Wenecji. Mam dwa ogólne warianty:
1. Łódź – Słowacja (winieta 30 dni)–Węgry (86-tka)-Słowenia Autostrady (nocleg gdzieś na południu Słowenji)-Punta Sabbioni – Wenecja – Rovinj (2noclegi) – Riwiera Makarska
2. Łódź – Słowacja (winieta 30 dni)– – Austria (nocleg na odcinku Graz-Udine) - Punta Sabbioni – Wenecja – Rovinj (2noclegi) – Riwiera Makarska
Zakładamy dojechać do miejsca noclegu w godzinach porannych, zwiedzanie Miasta/Miejsca noclegu i wcześnie rano następnego dnia wyruszyć do Punta Sabbioni. Proszę o pomoc w wybieraniu/modyfikacji trasy i miejsca/miasta noclegu.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam