napisał(a) Herman » 20.07.2010 11:22
zonatyfacet1 napisał(a):Nie chcę tutaj wywołać nie kończącej się dyskusji jak jechać. Zasada jest prosta: jeśli lubisz monotonię autostrad i nie zależy ci na kosztach, to jedź autostradami. Jeśli jednak Cię nudzą i wolisz nieco zaoszczędzić, to wybierz opcję 86. Jeździłem jednymi i drugimi. Tu i tu sporo rodaków
Akurat winieta u Węgra jest dość tania, więc nie wiem o jakich kosztach mówimy, 20 zł można zaoszczędzić na paliwie/gazie równą jazdą. Ale każdy jedzie tak jak lubi.
LFB napisał(a):Herman napisał(a):Jadę na Katowice, ale dalej udaje się na Chyżne i trzymam się potem cały czas drogi E77 przez Banską Bystrzyce, ...
Kolega jechał tak w zeszłym roku (wracał autostradą) i zdecydowanie odradzał mi ten wariant. Zależy mi na czasie ponieważ jadę z dzieckiem. Na pierwszy dzień mam prawie 900km i z przystankami liczę 12h jazdy.
Ogólnie to radziłbym ominąć Bratysławę drogą 573. No i przyznaje, że jazda z dzieckiem (domyślam się że chodzi o max 7 letnie dziecko
) może być naprawdę "niewygodna". Fakt częste postoje są konieczne (i to nie na 3 min) i raczej jazda na strzała lub spanie w samochodzie odpada...
Cóż - wszystko ma swoje uroki
W każdym bądź razie życzę szerokości i małej ilości epitetów wpadających przez CB
EDIT:
http://tnij.org/hncn <- w razie czego to jest moja trasa
Ostatnio edytowano 20.07.2010 11:26 przez
Herman, łącznie edytowano 2 razy