Witam Was Cro-maniacy bardzo serdecznie.
W zwiazku że w tym roku po raz pierwszy ruszam do tego pięknego kraju mam kilka pytań.Mam nadzieje że mi szczerze odpowiecie i pomozecie .
Ostatnie trzy tygodnie w kazdej wolnej chwili czytam i wertuje forum i sam juz nie wiem co i jak , chyba od zbyt wielu informacji ktore chce jak najszybciej oswoic.
Moja wyprawa to 3 autka
1)2+ 2 (8lat +8 lat)
2)2+2 (8lat +3latka)
3)JA czyli 4+2(8lat+4latka)
Wesoła ekipa jedzie i na mojej glowie wszystko jest do zorganizowania.
Mój cel to to na 99% Trogir Pakostane ew. co innego . Wiem że dzis już 6 kwiecieć a ja "uderzam" 21 lipca i nie mam jeszcze kwatery ale tym sie narazie nie martwie.
Martwia mnie inne sprawy i w zwiazku z tym moje pytanie number one
1)Z tego co czytałem termin ten jest najbardziej gorący(od 21.07do 04.08) ale w takim razie moje pytanie którą granicę wybrać na wjezdzie do CRO. Czy na tej Macelj to od razu jestem skazany na pozarcie czasu i poruszanie sie w tempie slimaka??
2)Ile powinno zająć nam na dotarcie z łodzi do Trogiru?? nie mowie o tym ze bedziemhy jechac po 130 / 140 bo tego nie wiemy , powiedzmy jedziemy zgodnie z wszelkimi ograniczeniami . Wliczam w tym postoje na siusiu , tankowanie,papierosek ,kawa i jakies papu.Dzieci nie sa marudami tak wiec o to sie nie martwimy
3)Zapoznalem sie juz z objazdem tej smiesznej autostrady platnej w Sloweniu i bede lecial na Mureck i powiezdzie mi co dalej tzn . na ktore przejscie najlepiej sie udac , majac na uwadze ze jedziemy na 3 auta w tym my 6 osob Chryslerem ktory sam w sobie wazy 2.300 kg a do tego 6 osob i troszke tobołów. Czy wagowo nigdzie nie bedzie zadnych niespodzianek typu wasko badz mostek ktory ma sie urwac pod nami.
4)Prosilbym was równiez o to ktora trase lepeij wybrac czy Łódź -Cieszyn -Graz - Wieden- Mureck- Ptuj - granica tylko która czy opcja Węgierska .Zalezy nam na szybszej jezdzie bez jazdy przez centra miast i jak najmniej korkow.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To pytanie pewnie do tych co w tym terminie jechali do CRO
5)Czy w trzy auta sie ciezko jedzie tyle kilometrów ???? Pierwszy raz dla mnie tyle kilometrow w trzy autka. A do tego kazdy z nas pierwszy raz bedzie ze soba jechał??
Na co zwracac uwage!!!???
6) Czy sa fragmenty ze góry daja sie fest we znaki?? tzn Maks pod górke i pozniej nagle w dół??
To narazie tyle pytań .
Jeszcze nie raz tu cos napisze zajrze no i oczywiscie jak wszytsko bedzie dopiete na TIP tOP ropoczne relacje z przygotowan jak i samej wyprawy.
Pozdrawiam serdecznie jeszcze raz i czekam na wasze fachowe opinie i Pomoc.!!