viali napisał(a):serdecznie dziekuje drodzy Forumowicze za tak szybki odzew.
Kolejne pytania jakie sie nasuwaja to takie jak:
1)czy warto brac zywnosc dla dzieci tzn. jakies parówki ulubioną wedline (cyt.szynkowa miski eheh ), np jaka piers z kurczaka czy w czasie drogi to wytrzyma w lodowce samochodowej ??
2) gdzie lepiej kupic butki do wody u nas w polsce czy na miejscu , na co zwracac uwage przy zakupie??
3)tankowanie jak rozlozyc ??tzn zalac pelno pod domem czy lepiej dotankowywac po drodze np przed granica bo nie wiem jak stoja ceny??
4) jakie pieniadze zabrac ze soba na podroz?? orientacyjne kwoty tyle zeby napic sie kupic jakiegos batonika i obiad zatankowac paliwo, winiety?? karta bedzie ale w razie czego jakby nie zadzialala??
POzdrawiam i życze Wesołegoo Alleluja
1. W Cro spokojnie zrobisz zakupy w tamtejszych marketach lub w Lidlu ( w Trogirze masz Lidl i Konzum i sporo innych gdzie ceny są po przeliczeniu całkiem spoko.
2. Owszem wodę mineralną dobrze jest zabrać bo w Cro jest dość droga, ja zawsze zabieram 3 zgrzewki, sposób opatentowany na lodowata mineralną na plaży : na noc wkładam butelkę do zamrażalnika i rano zabieram zamrożoną butlę ze sobą na plażę gdzie lód powoli zamienia się w wodę a ja mam aż do popołudnia mineralną jak z lodówki
3. Tankuję do pełna przed granica w Polsce mam bak na 1000 km disel więc zwykle następne tankowanie w Cro ale to już w zależności jak kto lubi lub jaki ma bak.
4. Ja po trasie zatrzymuję się tylko na stacjach gdzie mogę spokojnie płacić kartami, czasem na slofnafcie tuż przed Bratysławą czasem wolą gotówkę ale ogólnie wszędzie płacę plastikiem, w Cro płacimy kartami w marketach a gotówkę wyciągamy w bankomacie bo wychodzi lepszy przelicznik w sumie Euro kupuję tyle co na opłate w pierwszym dniu apartamentu i 500 kun na drobne wydatki dla młodej na lody bramki na autostradzie płace kartą, winiety kupuję w trasie w danym kraju gdzie winieta obowiązuje.
Pozdrawiam i
Wesołych Świąt