Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lodówka turystyczna

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 31.07.2018 16:58

:-) W sumie gdybym jej nie wyłączał na postojach to pewnie jeszcze bardziej by schłodziła, ale jakoś mi akumulatora szkoda było :-) Chociaż było czasem tak że na krótkich stopach 10 - 15 minut pracowała. Przy okazji dowiedziałem się, że w gniazdku w bagażniku mam cały czas napięcie, a w kabinie tylko przy włączonym zapłonie - jak widać Francuzi pomyśleli...
Slawek_11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawek_11 » 31.07.2018 17:31

Jeśli chodzi o zakup lodówki turystycznej na więcej niż 1 raz to polecam zainwestowanie w coś lepszej jakości niż lodówki z LIDL-a. Nie mam nic do nich ale widziałem je na żywo i powiem szczerze że szkoda byłoby mi tych 200 stów. Swoją mam juz 11 lat (ELEKTROLUX) i ze względu na jej stan wiekowy chciałem zakupić nową i właśnie rozważałem tą polecaną z LIDL-a.
Odpuściłem i pewnie dalej będę używał swojej aż w końcu padnie.
Nie piszę że jest to zła lodówka po prostu patrze na wykonanie estetyczne i jakość zastosowanych materiałów to obawiam się że mogłaby ta lodówka nie wytrzymać 1 roku u mnie a korzystam z niej kilkanaście razy wciągu 365 dni.

Pozdr.
domi_1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domi_1 » 31.07.2018 18:08

nie wiem czy było coś takiego https://pl.aliexpress.com/store/product ... autifyAB=0

Ostatnio widziałem to nad bałtykiem, fajne i niedrogie.
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 31.07.2018 19:20

Slawek_11 napisał(a): Nie mam nic do nich ale widziałem je na żywo i powiem szczerze że szkoda byłoby mi tych 200 stów.

Pozdr.

Niewątpliwie 2 /dwóch/ stów.
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 31.07.2018 21:55

Oj tam nie czepiajmy się słówek, chociaż lodówka za 20000 zł to byłby już wypas :)
Ta z aliexpress jak dla mnie wykluczona bo ma tylko zasilanie 12 V stałego napięcia.
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 31.07.2018 22:04

Farstone napisał(a):Oj tam nie czepiajmy się słówek, chociaż lodówka za 20000 zł to byłby już wypas :)
Ta z aliexpress jak dla mnie wykluczona bo ma tylko zasilanie 12 V stałego napięcia.

domi_1 napisał(a):nie wiem czy było coś takiego https://pl.aliexpress.com/store/product ... autifyAB=0

Ostatnio widziałem to nad bałtykiem, fajne i niedrogie.

i ma 7.5 l pojemności :D :D :D jak na podróż do Chorwacji (kiełbaski , serki i inne puszki) to trochę mało przy 26/32 l tradycyjnych :wink:
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 01.08.2018 07:49

Sorry, nie czepiam się. Prywatnie mam i używam Mobicool T35, 12/230V. Już dobrych kilka lat, spisuje się OK.
Slawek_11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawek_11 » 01.08.2018 08:47

Z pewnością nie kosztowała 200 zł, więc lepiej dołożyć kilka zł więcej i kupić coś na kilka lub kilkanaście lat korzystając z niej i będąc zadowolonym.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.08.2018 08:54

Slawek_11 napisał(a):Jeśli chodzi o zakup lodówki turystycznej na więcej niż 1 raz to polecam zainwestowanie w coś lepszej jakości niż lodówki z LIDL-a. Nie mam nic do nich ale widziałem je na żywo i powiem szczerze że szkoda byłoby mi tych 200 stów. Swoją mam juz 11 lat (ELEKTROLUX) i ze względu na jej stan wiekowy chciałem zakupić nową i właśnie rozważałem tą polecaną z LIDL-a.
Odpuściłem i pewnie dalej będę używał swojej aż w końcu padnie.
Nie piszę że jest to zła lodówka po prostu patrze na wykonanie estetyczne i jakość zastosowanych materiałów to obawiam się że mogłaby ta lodówka nie wytrzymać 1 roku u mnie a korzystam z niej kilkanaście razy wciągu 365 dni.

Pozdr.

Nasza z Lidla niebawem kończy swój 2 sezon w cro chodząc non stop. Używana również w domu np na zakupy czy imprezy. Sprawuje się świetnie. Jakość materiałów dla nas bez zarzutu. Jakbyś uważnie poczytał opinie nawet w tym temacie to chyba większość użytkowników je poleca

No chyba, że wozisz ją luzem w dużym bagażniku terenówki, codziennie na zakupy, mając na skróty przez las i wertepy 5km w jedną stronę. Tu faktycznie możesz nie być zadowolony z jakości materiałów ;)
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 01.08.2018 09:02

My zamierzamy używać raz lub góra dwa razy w roku.
Poza tym jest 24 miesięczna gwarancja więc niczym się nie martwię.
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 01.08.2018 10:32

Slawek_11 napisał(a):Z pewnością nie kosztowała 200 zł, więc lepiej dołożyć kilka zł więcej i kupić coś na kilka lub kilkanaście lat korzystając z niej i będąc zadowolonym.

Fakt, nie kosztowała 200 PLN, ale wg. zasady - co tanie, to drogie i wybrałem Mobicool. W Cro chłodzi non stop, w czasie drogi autem też zasuwa na 12V. Polecam Mobicool.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2019 09:30

Może komuś się przyda
Warta polecenia lodówka turystyczna , używam ja od roku i sprawdza się i przy wyjazdach i codziennym użytkowaniu w aucie ( tylko bagażnik musi być spory :) )
Załączniki:
Screenshot_2019-03-27-08-24-05.png
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2019 09:32

Producent to Garmin a cena 410 PLN z przesylka
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 27.03.2019 09:35

50 litrów to już sporo. W namiocie/przyczepce się zmieści, ale w aucie już może być kłopot, bo zajmie dużo miejsca.
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 27.03.2019 09:36

Sadeczanin78 napisał(a):Producent to Garmin a cena 410 PLN z przesylka

I oczywiście 12V/230V ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi