SingSing74 napisał(a):bluesman napisał(a):
Układ Peltiera wykorzystany do zwiększonej wydajności chłodzenia (używa się go także przy transporcie tkanek, preparatów biologicznych czy do chłodzenia generatorów o wysokiej mocy). Oryginalny Cooling Technology i specjalny Cooling System zapewniają zwiększoną efektywność chłodzenia.
[/i]
Więc wybacz ale nie jest tu dokładnie napisane co jest czynnikiem/układem chłodzącym
Bo nie ma żadnego czynnika. Pisze : lodówka termoelektryczna, a reszta to bzdury. "Zwiększona wydajność chłodzenia" to chyba w odniesieniu do wiatru lub cienia pod drzewem.
Miril napisał(a):Działa b. dobrze. Nie otwierasz w czasie podróży więc pracuje bardzo rzadko. Zwiększonego spalania nie zauważyłem. Nie mam kompa więc spalanie porównuję po tankowaniudo pełna. Podejrzewam że przez całą podróż na zasilanie tabletów i telefonów jest większe zapotrzebowanie na KWh.
bluesman napisał(a):Miril napisał(a):Działa b. dobrze. Nie otwierasz w czasie podróży więc pracuje bardzo rzadko. Zwiększonego spalania nie zauważyłem. Nie mam kompa więc spalanie porównuję po tankowaniudo pełna. Podejrzewam że przez całą podróż na zasilanie tabletów i telefonów jest większe zapotrzebowanie na KWh.
Przetwornica podpinana do gniazda 12V zużycie z pewnością być musi. Jak duża jest ta przetwornica ?
Miril napisał(a):bluesman napisał(a):Miril napisał(a):Działa b. dobrze. Nie otwierasz w czasie podróży więc pracuje bardzo rzadko. Zwiększonego spalania nie zauważyłem. Nie mam kompa więc spalanie porównuję po tankowaniudo pełna. Podejrzewam że przez całą podróż na zasilanie tabletów i telefonów jest większe zapotrzebowanie na KWh.
Przetwornica podpinana do gniazda 12V zużycie z pewnością być musi. Jak duża jest ta przetwornica ?
Przetwornice do gniazdka to raczej traktowałbym jako zabawki. Moja jest podłączona bezpośrednio do aku. 1000 Watt ciągłej i 2000 chwilowej. A gostek od lodówki z "pakowania auta" tel. nie odbiera. Skrzynka pełna.
bluesman napisał(a):
Czytamy ten sam opis ale widzimy coś innego ? w opisie co najmniej 2 razy występuje słowo agregat. Nie jest napisane "zwiekszona wydajność" tylko "wykorzystany do zwiększonej wydajności" więc nie przekręcaj Jest tylko raz napisane "lodówka termoaktywna" No i bądź tu mądry
SingSing74 napisał(a):bluesman napisał(a):
Czytamy ten sam opis ale widzimy coś innego ? w opisie co najmniej 2 razy występuje słowo agregat. Nie jest napisane "zwiekszona wydajność" tylko "wykorzystany do zwiększonej wydajności" więc nie przekręcaj Jest tylko raz napisane "lodówka termoaktywna" No i bądź tu mądry
Kontekst nie ma tu żadnego znaczenia. Jak wyżej pisałem na pudle stoi "No gas", czyli nie może być mowy o żadnym agregacie. Cały opis to tania marketingowa ściema. Transport tkanek, Turbo, użyte metale szlachetne, autorozmrażanie (przy braku mrożenia), zaprojektowana na polski rynek (chyba z innych już go przegonili ).
Miril napisał(a):Bezpośrednie podłączenie do aku wg mnie jest lepsze i nie wiąże się z problemem ingerencji . Zapalniczka da max ok. 180 Watt Do lapka wystarczy ale lodówka nie ruszy. Mojej przetwornicy używam do szlifierki kątowej czy czajnika i jest ok.
bluesman napisał(a):Miril napisał(a):Bezpośrednie podłączenie do aku wg mnie jest lepsze i nie wiąże się z problemem ingerencji . Zapalniczka da max ok. 180 Watt Do lapka wystarczy ale lodówka nie ruszy. Mojej przetwornicy używam do szlifierki kątowej czy czajnika i jest ok.
Nie mam na tyle wiedzy by kombinować z prądem
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi