W tym wątku masz przykładową:
lodowka-turystyczna-t18673-465.html
Pawel_M. napisał(a):bluesman napisał(a):mała lodówka z zamrażalnikiem
@bluesman: możesz podrzucić więcej info, albo linka, o tej lodówce?
bluesman napisał(a):Pawel_M. napisał(a):bluesman napisał(a):mała lodówka z zamrażalnikiem
Mojej nie znalazłem ale masz tu przykładowo
http://allegro.pl/52l-wydajna-chlodziar ... f4bbc5c918
SingSing74 napisał(a):Akurat ta z podanego linku allegro jedynie wygląda jak lodówka, a tak na prawdę, to chłodziarka na ogniwach Peltiera, która niczego nie zamrozi.
bluesman napisał(a):Pawel_M. napisał(a):bluesman napisał(a):mała lodówka z zamrażalnikiem
Mojej nie znalazłem ale masz tu przykładowo
http://allegro.pl/52l-wydajna-chlodziar ... f4bbc5c918
Miril napisał(a):SingSing74 napisał(a):Nie jestem pewny czy tego typu lodówka może pracować podczas jazdy. To nie jest typowo turystyczny sprzęt, a raczej domowy do użytku stacjonarnego i jedynie dzięki wymiarom można go potraktować jako przenośny. Nawet w instrukcji stoi, że po przywiezieniu do domu nie powinno się włączać przez 2 godziny w celu ustabilizowania się czynnika chłodzącego w układzie.
Moje jeżdżą i nic im nie jest . Profilaktycznie stoją na 5 cm styropianie. lodówka jeżeli nie była przewożona w pionie to miała swoje odstać.(tak było kiedyś z tego co pamietam)
Lodówki przeżyły . Brat w Sharanie ma lodówkę 80l i też daje radę.
bluesman napisał(a):
a "by the way" gdzie jest to dokładnie napisane ?
SingSing74 napisał(a):bluesman napisał(a):
a "by the way" gdzie jest to dokładnie napisane ?
Ctrl+F "Peltier" = Układ Peltiera wykorzystany do zwiększonej wydajności chłodzenia (używa się go także przy transporcie tkanek, preparatów biologicznych czy do chłodzenia generatorów o wysokiej mocy). Oryginalny Cooling Technology i specjalny Cooling System zapewniają zwiększoną efektywność chłodzenia.
Lubię takie opisy. Prawie jak w TV Shop
Miril napisał(a):Miril napisał(a):SingSing74 napisał(a):Nie jestem pewny czy tego typu lodówka może pracować podczas jazdy. To nie jest typowo turystyczny sprzęt, a raczej domowy do użytku stacjonarnego i jedynie dzięki wymiarom można go potraktować jako przenośny. Nawet w instrukcji stoi, że po przywiezieniu do domu nie powinno się włączać przez 2 godziny w celu ustabilizowania się czynnika chłodzącego w układzie.
Moje jeżdżą i nic im nie jest . Profilaktycznie stoją na 5 cm styropianie. lodówka jeżeli nie była przewożona w pionie to miała swoje odstać.(tak było kiedyś z tego co pamietam)
Lodówki przeżyły . Brat w Sharanie ma lodówkę 80l i też daje radę.
bluesman napisał(a):
Układ Peltiera wykorzystany do zwiększonej wydajności chłodzenia (używa się go także przy transporcie tkanek, preparatów biologicznych czy do chłodzenia generatorów o wysokiej mocy). Oryginalny Cooling Technology i specjalny Cooling System zapewniają zwiększoną efektywność chłodzenia.
[/i]
Więc wybacz ale nie jest tu dokładnie napisane co jest czynnikiem/układem chłodzącym
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi