macvw napisał(a):przez kilka godzin ok.5. Boję się zostawić w tym czasie włączoną lodówkę, bo nie wiem, czy po takim czasie Passat odpali. Jeżeli zostawię ją na te 5 godz. wyłączoną, to czy mięso będzie do wyrzucenia?
macvw napisał(a):Witam Was serdecznie! Jadę 4 raz do CRO, ale pierwszy raz z lodówką. Jadąc do, tym razem chcemy zwiedzić Wiedeń, przez kilka godzin ok.5. Boję się zostawić w tym czasie włączoną lodówkę, bo nie wiem, czy po takim czasie Passat odpali. Jeżeli zostawię ją na te 5 godz. wyłączoną, to czy mięso będzie do wyrzucenia? Dodam, że ruszając dalej, 100km. od Wiednia będziemy nocować i będę miał możliwość pozostawienia mięsa w lodówce. Pozdrav!
macvw napisał(a):Witam Was serdecznie! Jadę 4 raz do CRO, ale pierwszy raz z lodówką. Jadąc do, tym razem chcemy zwiedzić Wiedeń, przez kilka godzin ok.5. Boję się zostawić w tym czasie włączoną lodówkę, bo nie wiem, czy po takim czasie Passat odpali
macvw napisał(a):Jeżeli zostawię ją na te 5 godz. wyłączoną, to czy mięso będzie do wyrzucenia? Dodam, że ruszając dalej, 100km. od Wiednia będziemy nocować i będę miał możliwość pozostawienia mięsa w lodówce. Pozdrav!
Ludek napisał(a):Planuje zakup lodówki turystycznej na wkłady. Czy firma ma znaczenie, czy jak kupię jakąś no name to też spełni swoje zadanie?
samotnik napisał(a):macvw napisał(a):przez kilka godzin ok.5. Boję się zostawić w tym czasie włączoną lodówkę, bo nie wiem, czy po takim czasie Passat odpali. Jeżeli zostawię ją na te 5 godz. wyłączoną, to czy mięso będzie do wyrzucenia?
Auto odpali, albo nie. Średniej wielkości lodówka na ogniwach Peltiera bierze 60W, czyli 5A, czyli przez 5h zużyjesz 25Ah. To jest 30-50% pojemności przeciętnego akumulatora, nowego, w idealnym stanie i w pełni naładowanego. Po podróży z Polski będzie naładowany, zagadką pozostaje faktyczna pojemność.
Inna sprawa, że takie lodówki chłodzą względem temperatury zewnętrznej. Jeśli auto ma stać na słońcu, to już sam wiesz, co będzie...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi