Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lodówka turystyczna

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zbifal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbifal » 29.07.2010 10:17

Witam
Wczoraj kupiłem lodówkę turystyczną firmy Eldom 24L. Troche jestem roszczarowany ponieważ włączona jest już do sieci 26 godzin, a temperatura spadla z 23 st.C do 15 st.C.
Zastanawiam się czy to normalne? Czy może lodówka jest uszkodzona?
Producent podaje, że lodówka obniża teperaturę o 15 st.C. Niestety nie podaję w jaki czasie.
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 29.07.2010 10:49

zbifal napisał(a):Wczoraj kupiłem lodówkę turystyczną firmy Eldom 24L. Troche jestem roszczarowany ponieważ włączona jest już do sieci 26 godzin, a temperatura spadla z 23 st.C do 15 st.C.
Producent podaje, że lodówka obniża teperaturę o 15 st.C. Niestety nie podaję w jaki czasie.

Te 15 stopni to raczej można włozyć między bajki.

BTW - schładazłeś pustą lodówkę?
mkmb
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkmb » 29.07.2010 11:04

Ja też kupiłem lodówkę na 12V, ale za radami z forum włożyłem w nią butelkę zamrożonej mineralnej. Zasilanie właczyłem dopiero na drugi dzień koło południa (jechaliśmy z noclegiem). I może niepotrzebnie, bo po dojechaniu na miejsce pływały jeszcze kawałki lodu.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.07.2010 11:22

zbifal napisał(a):Witam
Wczoraj kupiłem lodówkę turystyczną firmy Eldom 24L. Troche jestem roszczarowany ponieważ włączona jest już do sieci 26 godzin, a temperatura spadla z 23 st.C do 15 st.C.

Ja po 20 h miałem w lodówce ok 5-6 st.C z 2 czy 3 butlami wody mineralnej w temp. pokojowej, więc coś kiepsko ta Twoja działa :?

Edit: https://www.cro.pl./forum/viewtopic.php?p=380651#380651 - tu i kilku następnych stronach robiłem opiskę mojego zakupu :wink:
zbifal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbifal » 29.07.2010 12:38

W lodówce była woda mineralna też(1L) o temperaturze 23 st.C. Dzisiaj dolożylem jeszcze jedną wodę, a jutro dam zamrożoną i zobaczymy.
Pozdrawiam
Zavadcoff
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zavadcoff » 29.07.2010 12:58

Nie obraź się, że spytam tak dosadnie - ale nie otwierałeś jej pomiędzy pomiarami? i w jaki sposób mierzyłeś tę temperaturę?
Jeżeli wszystko robiłeś dobrze, to coś z nią jest nie tak! Zamień w sklepie na inną sztukę. I jeszcze jedno - w trakcie działania dotknij ogniwa, czy faktycznie jest bardzo zimne (oczywiście od wewnętrznej strony)?
Pozdrawiam
Piotrek_wlkp
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek_wlkp » 31.07.2010 17:44

Kupiłem lodówkę specjalnie na wyjazd i jestem zadowolony. O każdej porze na plaży miałem zimne napoje. Wystarczyło schłodzone napoje włożyć do pojemnika z zamrożona wodą w butelce. Dodam, że w drodze także się sprawdziła-prowiant na podróż był świeży do samego celu!
Nie liczcie na to, że lodówka turystyczna 12V schłodzi napoje tak jak Wasza domowa-ona pozwala dłużnej utrzymać niską temperaturę i do tego jest przeznaczona. Polecam wszystkim niezdecydowanym.
marantzN
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marantzN » 08.08.2010 22:05

A ja specjalnie na wyjazd kupiłem lodówkę zasilaną z gniazda zapalniczki. Zakupu dokonałem w specjalistycznym sklepie : BIEDRONKA hihi :lol: Wracaliśmy 4 dni i choć nie jestem w stanie stwierdzić jaka temperatura była w czasie chłodzenia to wszystko przechowywało się bardzo dobrze. Miałem wrażenie, że owoce są nawet zbyt schłodzone.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 08.08.2010 22:27

marantzN napisał(a):A ja specjalnie na wyjazd kupiłem lodówkę zasilaną z gniazda zapalniczki. Zakupu dokonałem w specjalistycznym sklepie : BIEDRONKA hihi :lol: Wracaliśmy 4 dni i choć nie jestem w stanie stwierdzić jaka temperatura była w czasie chłodzenia to wszystko przechowywało się bardzo dobrze. Miałem wrażenie, że owoce są nawet zbyt schłodzone.

Bardzo fajna lodówka.Brawo.
marantzN
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marantzN » 10.08.2010 21:57

AndrzejJ. napisał(a):
marantzN napisał(a):A ja specjalnie na wyjazd kupiłem lodówkę zasilaną z gniazda zapalniczki. Zakupu dokonałem w specjalistycznym sklepie : BIEDRONKA hihi :lol: Wracaliśmy 4 dni i choć nie jestem w stanie stwierdzić jaka temperatura była w czasie chłodzenia to wszystko przechowywało się bardzo dobrze. Miałem wrażenie, że owoce są nawet zbyt schłodzone.

Coś ci się nie podoba fachowcu?
zbifal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbifal » 28.09.2010 06:57

Witam
Moja lodówka niestety nie działa, a w Chorwacji musiałem wynająć lodówkę na terenie kampingu. Jak wróciłem z wakacji dostarczyłem ją do serwisu.Wczoraj odebrałem lodówkę z serwisu(po pięciu tygodniach), który skierował mnie do sprzedawcy po zwrot pieniędzy lub wymianę na nową. Ja już się ucieszyłem na myśl zwrotu gotówki, a tu sprzedawca tłumaczy, że musi wysłać sprzęt do producenta (Eldom) i zobaczymy jaką podejmie decyzję.
Specjalnie kupiłem lodówkę w sklepie (50 zł drożej), a nie przez internet, żeby nie mieć problemów z gwarancją, a tu wychodzi na to, że nie ma żadnej róznicy.
Wniosek nasuwa się sam - kupujemy tam gdzie taniej :D
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 28.09.2010 08:04

marantzN napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):

Coś ci się nie podoba fachowcu?

MarantzN nie zwracaj uwagi na tego pana :)
Pozdrawiam.
marcel232
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcel232 » 08.06.2011 04:00

Ja moge osobiscie polecic Waeco CF 50 (jak symbol modelu lodowka o pojemnosci 50 litrow).
mozna podlaczyc albo do zapalniczki 12/24V albo do gniazdka 230V

sprezarka pobiera okolo 50W energii - przy max 180W ktore mozna pociagnac z zapalniczki (w moim aucie) to niewiele. W aucie z klima przez cala droge potrafi utrzymac -18 stopni (tak MINUS 18 ).
Darraz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darraz » 08.06.2011 10:22

Tylko ten sprzęt kosztuje ponad 2500zł a tu chyba jest mowa o lodóweczkach w bardziej przystepnych cenach. Niemniej jednak najczęściej wygląda to tak, że w bardzo okazyjych cenach trudno jest kupić sprzęt, który działa zaskakująco dobrze.
agary35
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agary35 » 08.06.2011 15:04

Ja już 2 data temu kupiłem na allegro lodówkę samochodową Adler AD 806. W ubiegłym roku w drodze na Chorwację działał cały czas. Napoje były nawet nieźle schłodzone. Lodówka zarówno działa w samochodzie jak i w pomieszczeniu po podpięciu do prądu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Lodówka turystyczna - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone