Alen napisał(a):POSIADAM MODEL ...... FIRMY....
Moim zdaniem taka wyliczanka jest pozbawiona sensu.
Już tłumaczę dlaczego.
Wszystko co widzisz na rynku produkowane jest w 2-3 fabrykach w Chinach - oczywiście mam na myśli element chłodzący, bo reszta to tylko plastikowa obudowa.
W zależności kto zamawia taką lodówkę i jakie logo zostanie na niej umieszczone cena albo idzie w dół albo w górę. Ale cały czas masz ten sam produkt.
Ja swoją kupiłem w ub. roku w Auchan za ok. 139 PLN z jakimś tam logo w stylu: "ciańgciańg"
Wracając do domu w Media Markt widziałem identyczną (a nie podobną) tyle że z logo Severin - wzornictwo, kolorystyka i tabliczka informacyjna wewnątrz lodówki to samo co w ww. "ciańgciańgu" Jedna tylko była różnica - cena za "Severina" = 399 PLN.
Moim zdaniem kupowanie tych lodówek a raczej "schładzarek" wg. tego jakie mają logo to nabijanie komuś kasy bo i tak dostajesz ten sam produkt.
Chyba, że komuś zależy nie na tego typu lodówce tylko na zamrażarce samochodowej - ale to inna bajka i inna kategoria cenowa.
Alen napisał(a):PRZEBYWAŁEM Z NIĄ W temperaturze .....
Lodówka była testowana przy temperaturach 40-50 st. w cieniu. Praktycznie cały czas "chodziła" jak nie w samochodzie to przez noc w hotelu. Wyłączałem ja tylko na 3-4 godziny dziennie, żeby sobie odpoczęła.
Co do temperatury wewnątrz to nie wiem ile bo nie jeżdzę z termometrem ale najważniejsze, że jedzenie i picie było chłodne - czyli wg mnie swoje zadanie spełniła.
Alen napisał(a):ZAKUPIONY w ....
Jest tego od groma na Allegro - moim zdaniem do 180 PLN to dobra cena, powyżej przepłacasz.
Alen napisał(a):Zauważyłem że pomiędzy nimi są duże różnice
Niektóre schładzają tylko o 10st a inne nawet 22st
To co piszą w instrukcjach darowałbym sobie