Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lodówka turystyczna na gaz

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirek74
Turysta
Lodówka turystyczna na gaz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek74 » 24.07.2006 19:04

Chciałbym dowiedzieć się od forumowiczów, znawców kempingów czy spotkali się z lodówkami turystycznymi zasilanami na gaz, taki z butli.
Wszystkie problemy udało mi się rozwiązać a co z lodówką?
Są na prąd, wiem ale to uzależnia od źródła prądu. Bo gdyby były na gaz a ja mam dwie butle....
Proszę o radę.
DJ FLIX
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DJ FLIX » 01.08.2006 15:36

Wiem że są lodówki na gaz, widziałem na allegro

http://www.allegro.pl/item118565540_lod ... w_gaz.html

ale szczerze powiem że nie mam doświadczenia i sam się zdziwiłem że coś takiego istnieje. Sam kupiłem właśnie lodówkę na 12 V głównie z myślą o Chorwacji (09.09 - 17.09.06) i czekam na przesyłkę. Raczej będę musiał ją podpiąć do prądu przez zasilacz, bo akumulator padnie po paru godzinach. Co innego w czasie podróży.

Pozdrawiam

Michał
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 01.08.2006 15:53

Co roku czarterujemy z kumplami żaglówkę na Mazurach i praktycznie co roku mamy problem właśnie z lodówką (i to w różnych łódkach)... Te na gaz są do niczego... Bardzo powoli schładzają lodówkę, a jak już schłodzą, to temeratura jest niewiele niższa niż na zewnątrz lodówki...
Mam znajomego szkutnika, który odradza swoim klientom lodówki na gaz. Montuje je w swoich łódkach tylko wtedy, kiedy mu się klient uprze i na jego odpowiedzialność.

Powrót do Kempingi