Janusz Bajcer napisał(a):valdemar napisał(a):Mam lodówkę kupioną parę lat temu na aledrogo za 150 zł. Chłodzi jak żyleta, w każdym razie piwko po wyjęciu jest zimne i oszronione
Jeśli to jest lodówka turystyczna jak na zdjęciach powyżej lub podobna - to z tym szronem ściemniasz
Miril napisał(a):My zabieramy za dużo więcej niż 200 jedzenia z Polski. Mięcho też zabieramy.Część pasteryzujemy a część zamrożone jedzie z nami -zamrażarka i przetwornica dają radę.:) Piwa nie bierzemy ale napoje gazowane to i owszem. 8 osób w 2 tyg. potrafi trochę zjeść i wypić. Wolimy wydawać kasę np. na lody niż na rzeczy które w PL są dużo tańsze.
Krystof napisał(a):Miril napisał(a):My zabieramy za dużo więcej niż 200 jedzenia z Polski. Mięcho też zabieramy.Część pasteryzujemy a część zamrożone jedzie z nami -zamrażarka i przetwornica dają radę.:) Piwa nie bierzemy ale napoje gazowane to i owszem. 8 osób w 2 tyg. potrafi trochę zjeść i wypić. Wolimy wydawać kasę np. na lody niż na rzeczy które w PL są dużo tańsze.
Mam techniczne pytanie!
Kupiłem sobie na camping małą lodówkę - jakąś taką, tylko innej firmy i tańszą: http://www.euro.com.pl/lodowki/ravanson-lkk50.bhtml
Ona jest na 220V i - o ile na campingu to nie problem - zastanawiam się nad jej uruchomieniem podczas jazdy.
Czy takie urządzenie (przetwornica 12 na 220) http://www.eltrox.pl/przetwornica-ips-5 ... AigI8P8HAQ wytworzy wystarczającą ilość prądu do pracy lodówki?
I - przede wszystkim - czy samochodowy alternator podoła z ładowaniem?
Pozdrawiam, Krzysiek
Krystof napisał(a):dużo danych - fękju :@)
czyli skontaktuję się ze sprzedawcą przetwornic i oblukam info o samochodowych zapalniczkach (mam dwie, bo w bagażniku dodatkową)
pozdrawiam, Krzysiek
piotrulex napisał(a):Krystof napisał(a):dużo danych - fękju :@)
czyli skontaktuję się ze sprzedawcą przetwornic i oblukam info o samochodowych zapalniczkach (mam dwie, bo w bagażniku dodatkową)
pozdrawiam, Krzysiek
Dawno temu w starszym aucie nie miałem w bagażniku zapalniczki. Pociągnąłem bezpośrednio z akumulatora dość solidny przewód i dałem porządny bezpiecznik dopasowany właśnie do odbiornika, który tego zasilania potrzebował
marli.cd napisał(a):Mam z lidla. W tym roku chodziła 2 tyg non stop. Super się sprawdza i ma 3 lata gwarancji door to door. Bez żadnej łaski (testowane na ekspresie). Wejście 12V i 240 V.
marli.cd napisał(a):Mam z lidla. W tym roku chodziła 2 tyg non stop. Super się sprawdza i ma 3 lata gwarancji door to door. Bez żadnej łaski (testowane na ekspresie). Wejście 12V i 240 V.
Miril napisał(a):Napisał też że uszkodzi się instalacja przy podłączeniu do zapalniczki. Hm.. chyba po to są bezpieczniki aby do tego nie dopuścić.