Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lodówka turystyczna - jaką wybrać??

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 29.11.2023 19:48

W tym linku który wcześniej wkleiłem jedna z lodówek jest wyposażona w wbudowany akumulator

https://yolco.pl/pl/p/Lodowka-przenosna ... -EX15/1346

Wg specyfikacji przy temp zewnętrznej 25st i -6st w środku wytrzymuje 14h. Myślę że to rozwiązuje problem z rozładowaniem aku samochodu. No ale ta cena :roll:
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 03.12.2023 23:33

BartNS napisał(a):To jest zwykła lodówka 230 V, można na siłę podłączyć pod 230V w samochodzie, ale pewnie za długo nie przeżyje w takich warunkach pracy.

Witam. Zakładając , że taka lodówka ma agregat ok. 60-80W to aby ruszyła potrzeba przetwornicy conajmniej 600watowej. Najlepiej czysta sinusoida oczywiście. W aucie fabryczna ma najczęściej tylko150W.
Violette
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Violette » 30.07.2024 19:55

Witajcie croplowicze.
Mam pytanie trochę w temacie (koszt), a trochę nie, ale nie znalazłam nigdzie dyskusji na ten temat.
Czy macie jakiś doświadczenia z lodówkami turystycznymi 12V/ 230V?
W tym roku pierwszy raz jedziemy z noclegiem, więc zakładam, że przyda nam się takie urządzenie.
Jaką lodówkę polecacie, a jaką zdecydowanie odradzacie?
Będę wdzięczna za każdą sugestię.
empire13
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 30.07.2024 21:52

Violette napisał(a):Witajcie croplowicze.
Mam pytanie trochę w temacie (koszt), a trochę nie, ale nie znalazłam nigdzie dyskusji na ten temat.
Czy macie jakiś doświadczenia z lodówkami turystycznymi 12V/ 230V?
W tym roku pierwszy raz jedziemy z noclegiem, więc zakładam, że przyda nam się takie urządzenie.
Jaką lodówkę polecacie, a jaką zdecydowanie odradzacie?
Będę wdzięczna za każdą sugestię.

Jak skorzystasz z wyszukiwarki to znajdziesz odpowiedni temat. I to nie jeden
Może nawet znajdziesz tam odpowiedź.
I tak będzie szybciej niż oczekiwanie aż jakiś mod przeniesie twoje pytanie do właściwego tematu ;)
Violette
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Violette » 31.07.2024 14:06

Dużo słów - mało treści.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.07.2024 14:10

Treści jest sporo, a jak mało to masz inny wątek - Lodówka turystyczna.
Violette
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Violette » 31.07.2024 14:10

Adminie. Dziękuję.
Bardzo cenne informacje.
Zdecydowałam się na zakup lodówki kompensacyjnej https://mediamarkt.pl/pl/product/_lodowka-turystyczna-yolco-bx30-grey-1473207.html Parę rat i nie będzie bolało ;) .
Violette
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Violette » 31.07.2024 14:12

Janusz Bajcer napisał(a):Treści jest sporo, a jak mało to masz inny wątek - Lodówka turystyczna.

To był komentarz do komentarza. Przepraszam, jeśli zostałam żle zrozumiana. Panie Januszu, Pan jest niezawodny :proszedzieki:
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Lodówka turystyczna - jaką wybrać?? - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone