Na forum jest kilka tematów dotyczących lodówek i przewożenia żywności do Chorwacji.
Np. Lodówka turystyczna - jaką wybrać??
Lodówka turystyczna
jest też kilka informacji w wątku "Campingowe patenty i caravaning".
Z racji kolejnego rajdu po kempingach proszę Was o informacje dotyczące lodówek kompresorowych (tradycyjnych z czynnikiem chłodzącym).
Kilkukrotnie widziałem turystów (nie z Polski) korzystających z tradycyjnych lodówek.
Czy sprawdziła Wam się taka lodówka? Zasilacie ją podczas transportu? Jak długo Wam służy? Czy nie jest problemem temperatura na kempingu?
Jadę tradycyjnie pod namiot w najbardziej ciepłym okresie (przełom lipca i sierpnia). W ciągu wyjazdu bywam na 3-5 kempingach, a nie na wszystkich kempingach jest możliwość wynajęcia lodówki.
Do przewiezienia jakiegoś jedzonka nie jest potrzebna wymyślna lodówka. Odpowiednio spakowana żywność bez problemu znosi kilkanaście godzin podróży. Kłopot sprawia przetrzymanie żywności w gorące dni.
Do tej pory używałem tradycyjnych lodówek turystycznych, ostatnie dwa lata lodówki z ogniwem peltiera (dostałem ją, więc nie marudziłem).
Jadę małym kombi, ale nie wiozę przysłowiowych "kartofli" z Polski więc powinienem się zmieścić. Przyjemnie byłoby bez problemu przechowywać masełko, nabiał i chłodzić coś do picia .
Proszę by trzymać się tematu - lodówka kompresorowa.