Bez bicia przyznam się, że nie szukałem w szukajce
Czy jest/była/będzie kiedykolwiek mapa miejsc ciekawych/dziwnych/jedynych w swoim rodzaju w Chorwacji?
Na starość (w końcu to już 30tka na karku ) znalazłem funkcjonalność tworzenia własnych map na maps.google.pl. Edycję tych map można udostępniać userom - tak więc można byłoby się podzielić zakresami tworzenia.
Chętnie widziałbym na takiej mapie:
- oczywistości takie jak PN z krótką informacją dot. np aktualnych cen biletów lub odnośnikiem do właściwej strony www,
- perełki architektury; także z krótkim opisem. Takie miasta jak Dubrov można byłoby opisywać bardziej szczegółowo, np. zaznaczając na mapie poszczególne obiekty
- osobliwości takie jak Modro Jeziero, tunel na Hvarze, Błękitna Grota, schrony U-Bootów, twierdza u wylotu zatoki "szibenickiej"
- apartamenty z DOKŁADNĄ lokalizacją, odnośnikiem do strony www, opisem dot. najbliższego otoczenia: sklep, kantor, TZ, itp.
Wszelkie punkty oczywiście z 1-2 zdjęciami.
Na razie sam na zasadzie prób i błędów wprowadzam to co sam widziałem i zrobiło na mnie wrażenie. Proszę nie krytykować bo się zniechęcę Jeżeli ktoś ma już za sobą tworzenie takiej mapy to proszę o odzew bo mam kilka pytań.