Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lista przebojów HR

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
el_guapo
Cromaniak
Lista przebojów HR

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 05.12.2008 08:23

Bez bicia przyznam się, że nie szukałem w szukajce :oops:

Czy jest/była/będzie kiedykolwiek mapa miejsc ciekawych/dziwnych/jedynych w swoim rodzaju w Chorwacji?

Na starość (w końcu to już 30tka na karku :lol: ) znalazłem funkcjonalność tworzenia własnych map na maps.google.pl. Edycję tych map można udostępniać userom - tak więc można byłoby się podzielić zakresami tworzenia.

Chętnie widziałbym na takiej mapie:
- oczywistości takie jak PN z krótką informacją dot. np aktualnych cen biletów lub odnośnikiem do właściwej strony www,
- perełki architektury; także z krótkim opisem. Takie miasta jak Dubrov można byłoby opisywać bardziej szczegółowo, np. zaznaczając na mapie poszczególne obiekty
- osobliwości takie jak Modro Jeziero, tunel na Hvarze, Błękitna Grota, schrony U-Bootów, twierdza u wylotu zatoki "szibenickiej"
- apartamenty z DOKŁADNĄ lokalizacją, odnośnikiem do strony www, opisem dot. najbliższego otoczenia: sklep, kantor, TZ, itp.

Wszelkie punkty oczywiście z 1-2 zdjęciami.

Na razie sam na zasadzie prób i błędów wprowadzam to co sam widziałem i zrobiło na mnie wrażenie. Proszę nie krytykować bo się zniechęcę :lol: Jeżeli ktoś ma już za sobą tworzenie takiej mapy to proszę o odzew bo mam kilka pytań.

Obrazek
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 06.12.2008 13:03

el_guapo napisał(a):Bez bicia przyznam się, że nie szukałem w szukajce :oops:

Czy jest/była/będzie kiedykolwiek mapa miejsc ciekawych/dziwnych/jedynych w swoim rodzaju w Chorwacji?

A Wikimapię to Ty widział?
http://www.wikimapia.org/

Pozdrawiam
Rafał
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 07.12.2008 18:38

asikx napisał(a):
el_guapo napisał(a):Bez bicia przyznam się, że nie szukałem w szukajce :oops:

A Wikimapię to Ty widział?
http://www.wikimapia.org/

Pozdrawiam
Rafał

Widział - no i?
Na 10 kliknięć w interesujące mnie miejsca (bynajmniej nie jakieś "dziury") tylko 2 miało opis: w tym 1 po angielsku i 1 po polsku 8O

Poza tym apartamentów to tam raczej nie będzie, tym bardziej apartamentów REKOMENDOWANYCH przez forumowiczów. :roll:

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne