Witam
Być może zainteresuje to kogos kto wybiera się na Istrię i nie wie na jaki camping się udać. Właśnie wróciłem z pobytu na Istrii. W szczycie sezonu nie jst tak łatwo znaleźć jak mi się wydawało dobre pole z wolnymi miejscami. Rozbiliśmy namiot dopiero na 7 -mym campingu. Najpierw korzystając z informacji i opiniach o campingach skierowałem się na camp. Veśtar koło Rovinij. Jak się okazało tłok niemiłosierny, w basenie aż się gotowało od ludzi, plaża zatłoczona, ogólnie nie znalazłem miesca w miarę spokojnego gdzie można by 5 dni wypocząć. Drugi camp. obok poprzedniego przy tej samej zatoczce, droga po zapylonych kmieniach masa piałego unoszącego się pyłu, dużo cienia - brak miejsc. Następne to camp. San Paulo na wysokości Bale dość ładny - brak miejsc z dostępem do prądu, nastepny obok to Colone są miejsca jednak camp nie posiada dostępu do prądu. Następny bliżej Puli Bi Vilage, olbrzymi luksusowy mocno nasłoneczniony z kwaterami wyznaczonymi ( jak na cmentrzu - przepraszam za skojarzenia) okupiony Niemcami i Holendrami. Plaża ogrodzona zamykana o godz. 20. Łazienki super. Nie zatrzymujemy się z powodu tej plaży i zbyt małej ilości cienia. Następny to Pineta położony w samym środku sosnowego lasu, wydawać by się mogło bajka a tu okazuje się, że najładniejsze mijsca nie mają dostępu do prądu a te z prądem nie mają możliwości zaparkowania auta koło namiotu. Łazienki koszmar jakiego nigdzie dotąd nie widziałem. Pełno naszych sąsiadów z południa. Następny camp to Puntizela. I to okazuje się trafem prawie w dziesiątkę. Niestety jak wszędzie dużo ludzi ale można znaleźc kwaterę w miarę zacinioną, z możliwością postawienia auta obok namiotu, łazienki czyste sprzątane co dwie godziny ( jest lista przywieszona z podpisami osób sprzątających) niestety ich stan techniczny trochę pozostawia do życzenia ale do przeżycia. Plaże bardzo ładne kilka zatoczek tych bliżej to więcej ludzi i tych dalszych gdzie mało komu się chce tam iść, za to możana się opalać nawet nago i nikomu to nie przeszkadza. Sklepy, restauracja, pizzernia, itp pod ręką. Cena za duży namiot, auto, prąd, 4 osoby ( niestety dzieci powyżej 8 lat płacą jak dorośli ) wyniosła 39 euro;;. Generalnie polecam. Szukanie tego campingu zajęło mi 4 godziny. Byłem na nim w terminie 23 do 28.07.2009