Maciek79 napisał(a):Ja 3 lata temu jechałem w sobote 4.08.2007 ( sprawdzilem na pieczatce w paszporcie ) - zatem wydawałoby się najgorszy moment na podróż.. z Warszawy wyjechałem o 3 w nocy. Trasa: Warszawa - Cieszyn - Zilina - Bratislawa - Moson-magyrowar, dalej bezpłatną trasą 86 do przejścia H-HR w Latenye, dalej juz tylko chorwacka autocesta. Na bramkach w okolicy Zagrebia ok 15-20 min czekania, większe Korki napotkałem jedynie przed tunelami Swetly rok i mała kapela ( wtedy czynny był tylko jeden tunel. ruch odbywal sie po 1 pasie), ok godziny stania w korku. Do Zadaru dotarłem na godz 22. Wiec chyba nienajgorzej. W tym roku wybieram sie na poczatku 4 lipca, wiec tez w sobote i chyba równiez wybiore ta sama trase, czytając posty, ze pzrejścia SLO-HR dalej sie korkują.
bartus40 napisał(a):Dziękuję za Wasze opinie - tak mnie coś tknęło, że omijałem Słowenię nie tylko ze względu na kasę.
Pojadę jak zwykle ostatnio czyli Częstochowa- Bratysława- Węgry drogą 86 na południe do granicy węgiersko-chorwackiej.
Niestety z uwagi na termin urlopu jazda z inny dzień tygodnia nie wchodzi w rachubę.
Chyba, że macie inne wypróbowane rozwiązania pozwalające na uniknięcie stania w kolejce - pamiętam, że już kolejki do tuneli Sw.Rok i Mala kapela były powalające.
bojano napisał(a):Dzięki Wszystkim za sugestieCzytam, czytam i oczom nie wierzę. Skąd się biorą ......."autostopowicze" icon_lol2.gif icon_smokin.gif
sky-entuzjasta... a Ty 2 lata temu to niby nie auto... byłeś?
skywalker_01 napisał(a):Dziwi mnie fakt, kiedy nowo zarejestrowani członkowie tego forum wyręczają się innymi. Nie zadawszy sobie najmniejszego trudu przejrzenia działu FAQ, zakładają dublujące się tematy. Dlatego pragnę ponowić zapytanie.
Skąd się biorą ......."autostopowicze".
bojano napisał(a):skywalker_01 napisał(a):Dziwi mnie fakt, kiedy nowo zarejestrowani członkowie tego forum wyręczają się innymi. Nie zadawszy sobie najmniejszego trudu przejrzenia działu FAQ, zakładają dublujące się tematy. Dlatego pragnę ponowić zapytanie.
Skąd się biorą ......."autostopowicze".
Odwieczny problem na forach, starych wyjadaczy krew zalewa jak widzą po raz setny te same pytania... ale cóż tak jest wszędzie Forum jest ogromne, tematy długie a cierpliwości i czasu mało. Od czytania jest encyklopedia a forum od "żywej" wymiany informacji i czy nam się to podoba czy nie upierdliwi "autostopowicze", jak Lenin - wiecznie żywi
Stary Chorwat napisał(a): Poza tym przypomnij sobie jak pierwszy raz wyjeżdżałeś do Chorwacji, też pewnie byłeś niepewny i wystraszony.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi