skywalker_01 napisał(a):jgx1 napisał(a):no dobrze ale mnie nie interesują polscy turyści tylko sytuacja (korki) o tej porze roku w sobote na autostradzie i granicy - czy ktoś z autopsji zna ten temat?
Ten link powinien ci trochę rozjaśnić sytuację. Z tą autopsją, to bywa różnie.
http://www.hak.hr/
Kamerki na granicach, autostradach, przeprawach promowych. Nawet pogodę można podglądać. Cenne źródło informacji.
pablo2222 napisał(a):O jakie to tunele chodzi? Czy mnie coś ominęło? Wydaje mi się, że Chorwacji nie ma płatnych tuneli na autostradzie.
jgx1 napisał(a):bez urazy ale bez sensu - jedziemyw kilka rodzin trase trzeba uzgodnić i zaplanować wczesniej w jaki sposób kamerki mają przewidzieć co będzie na granicach za 2-3 tygodnie??? czy ktoś podóżował w zeszłym oku w czerwcu w sobote i ma coś konkretnego do powiedzenia? z góry bardzo dziękuje
skywalker_01 napisał(a):jgx1 napisał(a):bez urazy ale bez sensu - jedziemyw kilka rodzin trase trzeba uzgodnić i zaplanować wczesniej w jaki sposób kamerki mają przewidzieć co będzie na granicach za 2-3 tygodnie??? czy ktoś podóżował w zeszłym oku w czerwcu w sobote i ma coś konkretnego do powiedzenia? z góry bardzo dziękuje
Tydzień wcześniej - nie dobra informacja.
1 rok wcześniej - lepsza informacja.
2 lata wcześniej - najlepsza informacja.
Rok do roku niepodobny.
Pozostaje tylko .........wróżka
skywalker_01 napisał(a):Czy jak kupujesz jakiś produkt i na opakowaniu masz napisane "10 % gratis" to wierzysz że tak naprawdę płacisz tylko za 90 % całości:
skywalker_01 napisał(a):Albo ironizujesz, albo nie rozumiesz.
Wjeżdżając na autostradę w Zagrzebiu prowadzącą w kierunku granicy HR-SLO
Pobierasz bilet, TAK ??? I jedziesz sobie dalej. Na końcu tego odcinka za tunelami musisz zapłacić, TAK ??? Czyli musisz zapłacić za przejazd tunelami, TAK ??? Mam dalej tłumaczyć ? Zjeżdżając przed tunelami płacisz odpowiednio mniej bo przejechałeś krótszy odcinek, TAK ??? Różnica pomiędzy przed, a za da ci podstawę by sądzić że tunele w Chorwacji są PŁATNE !
Nie chce mi się dokładnie szukać, ale można wejść na cennik autostrady i sprawdzić RÓŻNICĘ w cenie. Ta różnica da koszt realny tego odcinka. Proporcjonalnie jego cena do długości jest dużo wyższa od zwykłego.
Oszczędzasz te parę kun na nie korzystaniu z autostrady na odcinku Zagrzeb - granica słoweńska. Z Twojej wcześniejszej wypowiedzi wynikało że oszczędzasz na tunelach. Zauważ, że taka wypowiedź może wprowadzić kogoś w błąd.
skywalker_01 napisał(a):Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś. Nie wiem kogo wprowadzam w błąd, bo wydaje mi się, że wiadomo o co chodzi. Napisałem prawie "łopatologicznie".
piotr62 napisał(a):Witam,
Zwykle jak wpadałem w korki w tym miejscu to miałem wrażenie, że to z powodu budowy autostrady. Może mnie ktoś oświecić czy autostrada w Słoweni jest skończona?
P.
mar00ha_ napisał(a):Ja zrozumiałem, bo przebyłem tę drogę już ładnych kilkanaście razy. Ale jeżeli ktoś tamtędy nigdy nie jechał, mógłby pomyśleć, że są jakieś dodatkowe opłaty za tunele...
mar00ha
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi