Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liniowe czy czartery?

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrekjunior
Globtroter
Liniowe czy czartery?

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekjunior » 17.02.2012 18:53

Witam ponownie :)
Blisko 2 lata temu byłem z moją lubą w Chorwacji. Tak się zakochaliśmy w tym kraju że teraz wracamy ponownie. Rok temu udało nam się zobaczyć w ciągu 12 dni: Szybenik, Krka, Primosten, Trogir, SPlit, Brela, Makarska.
W tym roku chcemy zacząć podróż od Dubrovnika. Mamy 2 opcje lotów:
:arrow: 1. Czarter z Wawy bezpośrednio do Dubrovnika, powrót taki sam z tym że nie znane są nam jeszcze godziny lotów.
:arrow: 2. Lot z Wawy do Dubrovnika z 1 przesiadką we Wiedniu i na miejscu jesteśmy o 14:10. Powrót mamy ze Splitu również z 1 przesiadką tym razem we Frankfurcie. Wylot o 14:45 a w Wawie o 23.

Opcja 1 ma ten plus że loty są bezpośrednio bez przesiadek (ale nie znam godzin odlotów jeszcze)

Opcja 2 ma ten plus że w Dubrovniku jesteśmy wcześnie bo o 14, wylot mamy dość późno bo przed 15 (mamy dużo czasu żeby dojechać na lotnisko) i najważniejsze to to że wyjeżdżamy z Dubrovnika i nie musimy się cofać żeby wrócić do kraju tylko przemieszczamy się na północ i wracamy ze Splitu (przy okazji odwiedzając Panią Doris w Breli :) )

Którą opcje byście mi polecili ?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.02.2012 18:58

Proponuję wariant nr 3 - busem bez przesiadki non stop 18 godzin, ale za to w miłym towarzystwem, z opcją zywieniową ALL Exlusive , krakowska, myśliwska, chlebuś wiejski, smalczyk z cebulą i ogórki kwaszone, gorzała biała i kolorowa bez limitu wypicia. Na zapitkę kwas chlebowy. No to jak, piszecie się ???
Ostatnio edytowano 17.02.2012 19:00 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
piotrekjunior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekjunior » 17.02.2012 18:59

Nie miałbym nic przeciwko busom gdyby jechały tak szybko jak samoloty ;) Mam ograniczony urlop i nie mogę sobie pozwolić na tracenie go w autobusie/
rybba72
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybba72 » 04.03.2012 20:21

A tym busem to do jakiej miejscowości i za ile monetek. Pozdr.

Do piotrekjunior. Gdzie szukać ewentualnych lotów.
Betra
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betra » 07.03.2012 14:40

Możesz skorzystać z wyszukiwarki na tanie loty, np.:

http://www.tanie-loty.com.pl/tanie-loty ... wacji.html

Wybierz daty i poszukaj najtańszej opcji. Jeśli zależy Ci na wygodzie możesz przesłać zapytanie do eksperta, który znajdzie Ci najlepsze połączenie.
altezza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) altezza » 22.03.2012 00:09

Komentarz moderacji:
Treść posta zablokowana ze względu na problemy z prawami autorskimi do zdjęć użytkownika altezza.
maszek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maszek » 06.04.2012 10:51

W Twoim przypadku lepszą, pewniejszą i tańszą opcją będzie rezerwacja
z wyprzedzeniem lotu rejsowego z dowolnego miasta w Polsce.
Nawet jeśli mieszkasz np. w Krakowie, a lot jest z Katowic, to zawsze możesz zarezerwować miejsce na parkingu tuż przy lotnisku, np. za pośrednictwem
http://www.parkinglotnisko24.pl/. No chyba, że masz większe fundusze, to wtedy czarter, z tym że ja wolałbym "rozpuścić" pieniążki na miejscu,
w Chorwacji;)

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone