Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów 2012/2013- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.12.2012 21:21

A musisz psuć ten piękny wigilijny wieczór ? :evil:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.01.2013 19:33

Dla kogo Złota Piłka 2012? Messi, Ronaldo czy Iniesta?

Na żywo teraz w Eurosport. :D

Oczywiście, z góry wiadomo, że........... :wink: :mrgreen:
No, ale poczekajmy , coby formalności stało się zadość... :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.01.2013 20:59

Jessssssssssssssssssu!
Jak ja lubię mieć rację! :mrgreen:

Obrazek
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 07.01.2013 21:42

Przecież to było z góry wiadomo - nieważne, co i ile inni zdobyli, ta nagroda jest zarezerwowana dla Messiego... bo tak (czyli za wygranie Pucharu Króla :mrgreen: :mrgreen: ).

Że ta nagroda straciła jakąkolwiek wartość 2 lata temu, to już inna sprawa. Kiedyś ZP przyznawano dla zawodnika, który najwięcej osiągnął w sezonie. Dziś jest to nagroda dla Leo..

Obiektywnie:
Messi: nastrzelał mnóstwo bramek (więęęęększość "ogórkom", z których w większości przypadków nic dla zespołu nie wynikło), nie poprowadził Barcy ani Argentyny do żadnego dużego sukcesu (Puchar Króla to nie jest wielki sukces), w najważniejszych meczach zawiódł na całej linii - z Chelsea przestrzelony karny i padaka w całym dwumeczu, w kwietniowym Gran Derbi nie istniał.

Ronaldo: nastrzelał niewiele mniej bramek od Leo, poprowadziłReal do Mistrzostwa kraju z wszelkimi możliwymi rekordami ligowymi, większośc jego bramek była decydująca, odegrał kluczową rolę w Gran Derbi, uciszając Camp Nou i będąc w tym spotkaniu najlepszy na boisku, poprowadził Portugalię do 1/2 ME (z "grupy śmierci", w której eksperci nie dawali im szans), w 1/2 LM z Bayernem to on doprowadził do dogrywki, strzelając 2 gole.

Reasumując: Messi wielkim piłkarzem jest, pewnie ogólnie lepszym od CR7, ale w 2012 r. na ZP bardziej zasłużył na pewno Ronaldo.

PS: Sorry, ale w tym temacie dyskusji nie planuję - na temat FIFA i UEFA mam wyrobione zdanie od kilku lat i na pewno się ono nie zmieni. Wyraziłem swoje zdanie - jeśli ktoś chce mi nawrzucać, to niech najpierw udowodni słuszność przyznania ZP 2 lata temu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2013 07:31

Tym razem ZP dla Messiego zasłużona ale dwa lata temu to hańba - zgadzam się z Raulem !
Za to 11 roku to jakaś kpina...WTF - Pique ?, Alves ?, Alonso ?, Xavi ? :lool:
Gdzie jest Pirlo ? - najlepszy rozgrywający Euro ?
Gimbusy na siłę lansują Hiszpanów... no comment :!:

Andrea Pirlo - 9 bramek, 21 asyst,
Xabi Alonso - 3 bramki, 9 asyst
antimadritista
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) antimadritista » 08.01.2013 09:43

Pirlo od lat jest jednym z najlepszych rozgrywających ale jego zdobycze bramkowe mizernie wyglądają przy Messsim czy Ronaldo .Poza tym , liga włoska od kilku sezonów traci na sile i popularności . Wybór ZP jak najbardziej trafny.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2013 09:54

antimadritista napisał(a):Pirlo od lat jest jednym z najlepszych rozgrywających ale jego zdobycze bramkowe mizernie wyglądają przy Messsim czy Ronaldo .Poza tym , liga włoska od kilku sezonów traci na sile i popularności . Wybór ZP jak najbardziej trafny.

Nauczyć się czytać ze zrozumieniem...nie chodzi mi o ZP tylko o jedenastkę roku 2012 !
Nie masz pojęcia o włoskiej piłce - wice mistrza Euro 2012 jednak nie zdobywa słaba drużyna !
Ostatnio edytowano 08.01.2013 09:59 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
antimadritista
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) antimadritista » 08.01.2013 09:56

Liga włoska a drużyna narodowa to nie to samo .
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 08.01.2013 10:09

Dla ukojenia nerwów.. ;) /foto tuż przed przyznaniem ZP/

Obrazek

Swoją drogą osobiście zadziwia mnie jak w sumie postronne osoby (za takie uważam większość 'kibiców'/sympatyków zagranicznych klubów) są pozytywnie nastawione do jednego z tych panów i jednocześnie negatywnie do drugiego. Wszelkiej maści 'eksperci' jednego lub drugiego uważają za boga, drugiego za zero i na odwrót.. Jak dla mnie to skrajna ignorancja. To samo tyczy się ich klubów..
Wg mnie to dwaj najlepsi obecnie piłkarze i najchętniej obejrzał bym ich w jednej drużynie, obojętnie jakiej. :)

Teraz można zacząć mi jechać. ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.01.2013 10:10

alessandro1977 napisał(a):Za to 11 roku to jakaś kpina...WTF - Pique ?, Alves ?, Alonso ?, Xavi ? :lool:

Tu się zgadzam.
Paranoja.. :roll:
No może poza Xavim.. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2013 10:10

antimadritista napisał(a):Liga włoska a drużyna narodowa to nie to samo .

A kiedy oglądałeś jakikolwiek mecz Serie A ? Zakładam, że jesteś abonentem C+, która katuje widzów co tygodniowymi meczami Barcy i Realu z ogórkami...
Popularność powiadasz - dla przykładu : mecz Athletic Bilbao - Barcelona oglądało 12 mln widzów...
Mecz Udinese - Juventus - 11, 6 mln widzów...jest różnica ? Hitów celowo nie podaję bo to inna bajka...
Proponuję porównać poziom meczu Barca - Real, która zazwyczaj są nudne z meczem Juventus - Milan lub Milan - Inter :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.01.2013 10:12

razpol napisał(a):
Wg mnie to dwaj najlepsi obecnie piłkarze i najchętniej obejrzał bym ich w jednej drużynie, obojętnie jakiej. :)

Teraz można zacząć mi jechać. ;)

No to cofnij się kilka stron wstecz (nie wiem ile, bo nie chce mi się szukać :mrgreen: ) i zobacz co na ten temat powiedziałem. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2013 10:18

anakin napisał(a):No może poza Xavim.. :D

ani...lubię go ale poprzedni rok miał kiepski, naprawdę...Pirlo go wciągał nosem w zeszłym roku :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.01.2013 10:32

alessandro1977 napisał(a):ani...lubię go ale poprzedni rok miał kiepski, naprawdę...Pirlo go wciągał nosem w zeszłym roku :wink:

No, ale jeśli ktoś z nich miałby zostać to niech to już będzie Xavi. :wink:
Co do Pirlo to nie wiem- Ty się znasz na włoskiej piłce, więc nie mogę Ci nie wierzyć. :D
Widziałem go chyba raptem w jednym meczu Juve w LM i szczerze powiedziawszy....szału nie było. :wink:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.01.2013 10:39

Wybór 11-ki roku dobitnie pokazuje, ile są warte te nagrody FIFA. O ile Pique czy Xabiego Alonso jeszcze jakoś mogę zrozumieć (chociaż z trudem), to co tam robi Alves? Gość, który jest jednym z najbardziej winnych przegranego sezonu Barcelony? Co tam robi Xavi, który rozegrał jeden z najsłabszych sezonów w życiu? Co tam robi Marcelo, który nie grał co prawda źle, ale rzadko miałdecydujący wpływ na grę Realu? Co tam robi Falcao, któy imponującą miał jedynie końcówkę roku, a w 2012 nie zdobył dosłownie nic?

Gdzie jest Drogba? Gdzie jest Pirlo? Gdzie jest Lampard? Gdzie jest Lahm? Dlaczego nie ma żadnego obrońcy Chelsea (zdobywcy najważniejszego klubowego trofeum) - formacji, która w półfinale upokorzyła Barcę z Leo na czele? (A może to właśnie dlatego? :wink: )

Ale wybór 11-ki roku to jest pikuś przy wyborze trenera! Del Bosque zasłużył bez dwóch zdań, Mou na drugie miejsce też. Ale co tam w tej trójce robi Guardiola? Facet, który przegrał praktycznie wszystko, co było można, a przez większą część roku był na wakacjach! A gdzie Prandelli, Di Mateo czy Bento?

To jest wartość nagród FIFA - wnioski proszę sobie wyciągnąć.
Ostatnio edytowano 08.01.2013 10:42 przez Raul73, łącznie edytowano 2 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 64
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone