Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.10.2015 22:38

Krzychooo deklasacja rywali, gratulacje...dzisiaj jeden punkcik uciułałem...Obrazek
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 21.10.2015 23:00

alechandro napisał(a):dzisiaj jeden punkcik uciułałem...Obrazek

Być może to też jakiś rekord :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.10.2015 23:05

greenrs napisał(a):
alechandro napisał(a):dzisiaj jeden punkcik uciułałem...Obrazek

Być może to też jakiś rekord :mrgreen:

Rekord to chyba ustanowiłem w zeszłej edycji w której to w ciągu dwóch dni zdobyłem 1 punkcik... :lol:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.10.2015 06:07

28pkt Krzycha będzie baaardzo trudne do pobicia,
gratulacje
pierwszy dzień zapowiadał się dobrze, ale drugi no comment
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.10.2015 07:29

te kiero napisał(a):28pkt Krzycha będzie baaardzo trudne do pobicia,

Z całą pewnością.

Z 16 spotkań , co drugi wynik trafiony dokładnie, a z pozostałych, w co drugim poprawne wskazanie - robi wrażenie. 8O

Muszę podpytać lidera o algorytmy. :)

P. S.
Ciekawe jak dziś poradzi sobie Legia? Będzie pierwszy punkt, pierwsza bramka?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.10.2015 07:35

Gratukacje dla Krzychoo :!: :D
Wynik kosmiczny :!: 8O
A gdyby PSV strzeliło karnego w 90 min. miałby 30 pkt. 8O

Dla GOLDENA, greenrsa i Lednice również.
Wyniki powyżej 20 pkt robią wrażenie... :D

Jeszcze jedna taka kolejka w wykonaniu aktualnych liderów i będzie pozamiatane :? ( choć ja osobiście aktualnemu liderowi życzę w końcu wygranej). :D

Czwarta kolejka już gotowa do typowania. :wink:

Tak na marginesie........ typujemy ją do dnia 03.11.2015r , do godz.15.00 :!:
Ostatnio edytowano 22.10.2015 07:55 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.10.2015 07:43

walp napisał(a):Ciekawe jak dziś poradzi sobie Legia? Będzie pierwszy punkt, pierwsza bramka?

Myślę, że będzie.
Nie wiem co im ruski zrobił, ale nagle zaczęło się im chcieć grać i biegać ( mecz z Cracovią).
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 22.10.2015 07:44

Juve wczoraj mnie rozczarowało..... :roll: :wink:
Gratki dla Krzychooo :D ....ale walczymy dalej :idea: :wink:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 22.10.2015 07:49

Dzięki, Panowie, za gratulacje! :D Przyznam, że wynik na mnie też robi wrażenie :).

Może faktycznie uda się zerwać z prześladującą mnie na cro.pl regułą "drugi, zawsze drugi" (dwa lub trzy razy w typerce, trzy razy w konkursie fotograficznym :lol:). Choć do końca daleeeeko, a przewagę mam skromną.

Poza rekordem cieszy mnie jeszcze wygrana Arsenalu, bo los tak mnie ukarał, że kibicuję im od 20 lat... Jak widać, pseudomężczyźni (ktoś ich tak tu nazwał :mrgreen:) czasem potrafią grać skutecznie. O wyjście z grupy i tak będzie trudno.
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 22.10.2015 15:52

Krzychooo napisał(a):Poza rekordem cieszy mnie jeszcze wygrana Arsenalu, bo los tak mnie ukarał, że kibicuję im od 20 lat... Jak widać, pseudomężczyźni (ktoś ich tak tu nazwał :mrgreen:) czasem potrafią grać skutecznie. O wyjście z grupy i tak będzie trudno.

Istotnie.Czasem. I to ich odróżnia moim zdaniem od Arsenalu z roku np 1999, gdzie grali np.Martin Keown,Tony Adams, Patrick Vieira czy Fredrik Ljungberg. Z szacunkiem dla nich. Bo to byli gracze z jajami. Z problemami osobistymi ale z jajami na boisku A takowych obecnie nie ma w Arsenalu. Nigdy nie byłem kibicem Arsenalu, lecz gdy grali ww można było liczyć się z męską, czasem na pograniczu fair play grą.
Do końca. Dlatego uważam że obecny Arsenal to zlepek piłkarzyków o dużych umiejętnościach, potrafiących zagrać w sposób kosmiczny by w następnym meczu zbliżyć się do poziomu żenady. Chimeryczni i zbyt delikatni. Pozbawieni charyzmy. I taką kadrę już od dłuższego czasu kompletuje Wenger, co jak widać sukcesów dla kibiców Arsenalu raczej nie wróży.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 22.10.2015 17:29

Zazdroszczę kontaktów i znajomości. Ja chłopaków nie znam osobiście, nie mogę więc stwierdzić, czy mają te jaja, czy też nie. Chimeryczni? Tak, to prawda, jak 99% zespołów na świecie...

Uważam, że trzeba albo uprzedzeń, albo złej woli, by nie dostrzec, że zespół wreszcie czyni postępy. W okresie spłacania stadionu gwiazd nie można było zatrzymać, a i ściągnąć uznanych graczy niełatwo. W końcu nie odchodzą skuszeni pieniędzmi i możliwością zdobywania trofeów najlepsi (Cole, Henry, Fabregas, Nasri, VanPersie...), przychodzą Sanchez, Ozil czy Cech, w ostatnich dwóch sezonach udało się zdobyć dwukrotnie Puchar Anglii, dwa razy Tarczę Dobroczynności (coś jak Superpuchar) - niby niewiele, ale kilka lat temu nawet to było poza zasięgiem. Nawet trzecie miejsce w lidze i uniknięcie corocznych baraży o LM to niewielki krok naprzód. Cech bez charyzmy? Harujący Sanchez? No niech Ci będzie.

W tym sezonie wygrali już i z Chelsea, i z Manchesterem United, teraz z Bayernem. Całkiem nieźle jak na drużynę pseudomężczyzn. W Pucharze Ligi pokonali w derbowym starciu Tottenham, wystawiając skład: Ospina, Debuchy, Mertesacker, Chambers, Gibbs, Arteta, Flamini, Chamberlain, Ramsey, Campbell, Giroud. Dlaczego podaję skład? Bo kilka lat temu taką siłę miał pewnie pierwszy skład Arsenalu, teraz w meczowej jedenastce mieści się dwóch spośród tych graczy.

Trudno wyrokować, co będzie, ale ja jestem dobrej myśli. Szanse na mistrzostwo są niemałe, a Liga Mistrzów - jak wiesz - nie jest dla Angoli priorytetem. Pozdrawiam
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 22.10.2015 17:45

Akurat wygrana w tym sezonie z Chelsea czy z MU do rangi wydarzenia nie urasta. Zwłaszcza w PL.
Czy czyni postępy? Wg mnie żadnych. Niby oscyluje pomiędzy miejscem 3 a 4 w TOP4, przeplatając to epizodycznymi dobrymi meczami w LM. Oczekiwania jak przed każdym sezonem Wenger rozbudza, a w praniu stagnacja wychodzi.
Postęp robią drużyny pokroju Southampton czy Swansea. Ale nie Arsenal.
Jeden Sanchez harujący na cały skład? Trochę to żenujące.
Wybacz ale takie jest moje zdanie.
Ostatnio edytowano 22.10.2015 18:15 przez pablo74, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.10.2015 17:54

GOLDEN napisał(a):Juve wczoraj mnie rozczarowało..... :roll: :wink:

Nie tylko Ciebie...nonszalancja, luźne podejście do meczu i egoizm...druga sprawa to Niemcy postawili autobus trudny do przestawienia a w Juve nie ma już Teveza, który potrafił jedną akcją wykręcić pół drużyny przeciwnej...nie ma kogoś, kto jak Pirlo potrafił zamienić przynajmniej 60% rzutów wolnych na bramkę...to nie ta drużyna co w zeszłym sezonie i wyniki w lidze nie są tylko wypadkiem przy pracy a realnym odbiciem wartości tej drużyny...do tego Allegri - jego wybory pozostawiają wiele do życzenia...reasumując - tym razem Juve wyjdzie z grupy ale odpadnie już w kolejnej fazie z pierwszym lepszym rywalem...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.10.2015 19:54

walp napisał(a): P. S.
Ciekawe jak dziś poradzi sobie Legia? Będzie pierwszy punkt, pierwsza bramka?

Jak na razie poradził sobie LECH :wink: :lol:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 22.10.2015 20:07

pablo74 napisał(a):Akurat wygrana w tym sezonie z Chelsea czy z MU do rangi wydarzenia nie urasta.

Tak, wiem. A Bayernowi to się tak naprawdę nie chciało grać. Kiedy Arsenal wygra ligę, napiszesz, że w tym sezonie to żadna sztuka, że wynika to ze słabości rywali, hehe :lol:.

Niech Ci będzie, że stagnacja. Myślę, że dzisiaj zespoły pokroju Liverpoolu, Manchesteru United czy Tottenhamu o taką stagnację walczą. Swansea? Southampton? Łatwo zauważyć postępy, kiedy kilka lat temu grało się w niższej lidze, a teraz zajmuje miejsce w górnej połówce tabeli PL. Ale na porównywanie osiągnięć tych skądinąd ciekawych i ambitnych drużyn z Kanonierami zdecydowanie za wcześnie.

pablo74 napisał(a):Wybacz ale takie jest moje zdanie.

Jasne, nie musimy się przecież zgadzać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 510
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone