Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
MRK
Cromaniak
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 24.04.2014 09:18

Janusz Bajcer napisał(a):
MRK napisał(a):Ktoś podliczy punkty? Muszę taktykę na rewanze opracować :-).

Jako jedyny zdobyłeś punkty w obu meczach :idea: Gratulacje :D

Pacz, nawet nie wiedzialem:-)
Podziękował.

walp napisał(a):

Masz 102 pkt i tracisz do lidera 6. Pracuj. :oczko_usmiech:

Spoko, algorytmy poszły w ruch:-)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.04.2014 09:21

walp napisał(a):

Masz 102 pkt i tracisz do lidera 6. Pracuj. :oczko_usmiech:

Do zdobycia jeszcze maksymalnie 12 punktów w meczach + ewentualny bonus.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2014 09:31

No dobra, tę fazę i tak miałem już podliczoną więc wklejam całość w tym wątku... :D
To jest zestawienie po pierwszych meczach półfinałowych...zestawienie całościowe w odpowiednim wątku pojawi się po meczach rewanżowych...

krzychoo 108
razpol 107
gajus.ems 106
walp 105
MRK 102
anakin 101
greenrs 98
te kiero 97
alechandro 96
bzyg74 96
kleeberg 96
Lednice 95
crodream 93
DCK 91
PabloX 91
Janusz Bajcer 90
jara 87
CROberto 86
cronaturki 85
GSM 84
dids76 82
Krzysztof i Lidia 79
zebik 77
Raul73 77
antimadritista 75
voite 71
nolo 66
vjetar 57
Jack Daniels 52
mireks 47
sandomingo 11
alias21 7
Manioka1 0
Ostatnio edytowano 24.04.2014 09:52 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.04.2014 09:32

alechandro napisał(a):Ja nie winiłbym tutaj Mandzukicia...obrona Realu wczoraj była zorganizowana a zawiedli Ci, którzy sprawiali, że taki Mandżukic był na ustach wszystkich w Monachium...mowa tutaj o Robbenie i Riberym, którzy tak naprawdę niewiele zdziałali pod bramka przecwinika...zauważ, że podczas ataków Realu, widać było tylko Robbena, Riberego i osamotnionego Mandzukicia gdyż Bayern gra ustawieniem 4-3-2-1...Lewandowski niewiele pomógłby a ja uważam, że Chorwat jest lepszym napastnikiem od naszego
dobijacza...biegał, rozpychał się jak mógł ale Ramos, Pepe są od niego o głowę wyżsi i czyścili wszystko...jak trenerem był Heynckes to inaczej to funkcjonowało...

Zgadza się, tylko, że Lewandowski potrafi wrócić po piłke i pomóc ją rozegrać, kiedy "nie idzie", czego wczoraj absolutnie nie robił Chorwat.
Argument o "wyższości" Ramosa czy Pepe też niestety nie trafiony, bo wszyscy jeszcze chyba pamiętamy zeszłoroczny mecz w Dortmundzie. :oczko_usmiech:

alechandro napisał(a):w Juve po co on ? Kogo posadzi na ławce ? Teveza, Llorente, który jest jednym z lepiej grających w powietrzu napastnikiem w Europie ? Chyba, że jako uzupełnienie składu ale jako rezerwowy to jest za drogi...

A ja nie wiem.
Czytałem tylko w necie, że Juve oferuje 20 mln., więc myślę, że do czegoś tam im potrzebny jest. :oczko_usmiech:

alechandro napisał(a):Punkty będą podliczone po rewanżach...chyba, że chcecie wcześniej ?

Możesz podać punktację jak to bywało to tej pory ( z zaznaczeniem, że to tabela po pierwszych meczach).
Edit:już widzę, że jest.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.04.2014 09:43

alechandro napisał(a):Lewandowski niewiele pomógłby a ja uważam, że Chorwat jest lepszym napastnikiem od naszego dobijacza...

Dobijacz :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2014 09:49

anakin napisał(a):Czytałem tylko w necie, że Juve oferuje 20 mln

Przewijają się takie informacje bo dwóch napastników odejdzie ( Vucinić, Quagliarella )...wątpię jednak aby dali 20 baniek za zawodnika mającego uzupełnić skład do walki na wszystkich frontach i wątpię też, że sam Mario zgodziłby się na transfer nie mając zagwarantowanego miejsca w składzie...nie zmienia to faktu, że ja osobiście Mandżukicia bardzo cenię i chętnie powitałbym go... :wink:

Co do Pepe, Ramosa...chodzi mnie o ten jeden konkretny mecz - wczoraj, kiedy to byli w sumie bezbłędni a w pucharach tak to jest...raz drużyna zagra zły mecz - wypada...wczoraj akurat pokazali sporo dobrego bo rzadko zdarza się aby Bayern nie strzelił jakiejś bramki... :wink:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 24.04.2014 15:24

Krzychooo 108
Razpol 107 - BAYERN
Gajus.ems 106 - REAL
Walp 105 - CHELSEA

Cóż, cała nadzieja w Atletico :roll: :wink:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 24.04.2014 15:38

Pięknie wypatrzyłeś.. :)
Jednak wystarczą dwa/trzy dobre typy, żebyś się nie oglądał za plecy.. ;)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 24.04.2014 17:26

anakin napisał(a):
Niemniej jednak wczoraj remis byłby sprawiedliwszym wynikiem.

Podliczmy:

Dla Realu - bramka, strzał Ronaldo główką z pola karnego (dla niego to setka), kolejna setka Ronaldo po kontrze i podaniu od Benzemy, setka Di Marii - to wszystko w pierwszej połowie. W drugiej dwa dość groźne strzały CR7.

Dla Bayernu - strzał Goetzego (setka to nie była, może taka 80%), sytuacja Mullera z interwencją Alonso i mocny strzał Robbena (uznajmy trochę na siłę, że to sytuacja bramkowa).

To jakim cudem to daje sprawiedliwy remis :?: :?:

Za posiadanie piłki to tylko Xavi przyznaje sobie punkty.

Sprawiedliwy wynik w tym meczu to byłoby 2:0.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.04.2014 17:32

Raul73 napisał(a):Podliczmy:

Dla Realu - bramka, strzał Ronaldo główką z pola karnego (dla niego to setka), kolejna setka Ronaldo po kontrze i podaniu od Benzemy, setka Di Marii - to wszystko w pierwszej połowie. W drugiej dwa dość groźne strzały CR7.
Dla Bayernu - strzał Goetzego (setka to nie była, może taka 80%), sytuacja Mullera z interwencją Alonso i mocny strzał Robbena (uznajmy trochę na siłę, że to sytuacja bramkowa).
To jakim cudem to daje sprawiedliwy remis :?: :?:

Widze, że sie dobrze przygotowałeś. :oczko_usmiech:
Ja nie bardzo więc wspomne tylko jeszcze o bodajże dwóch strzałach w pierwszej połowie zblokowanych przez obrońców Realu, na jedenastym metrze, strzale w drugiej połowie z 18 metrów, po którym piłka odbiła się od nogi obrońcy.Plus to co wymieniłeś i mi wychodzi mniej więcej remis. :mrgreen:

Co nie znaczy, że Real w tym meczu nie był lepszy.
Mało tego - myślę, że to właśnie piłkarze z Madrytu awansują.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 24.04.2014 17:49

anakin napisał(a):wspomne tylko jeszcze o bodajże dwóch strzałach w pierwszej połowie zblokowanych przez obrońców Realu, na jedenastym metrze, strzale w drugiej połowie z 18 metrów, po którym piłka odbiła się od nogi obrońcy.

A, to ja takich strzałów nie liczyłem - skupiłem się na takich czystych okazjach bramkowych :wink: :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 24.04.2014 19:13

Ja mam wrażenie, że Real pokazał już wszystko i niczym w Monachium Bayernu nie zaskoczy. Bayern może coś jeszcze zmienić w swojej grze.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2014 19:52

A ja myślę, że Bayern ma na tyle dobry zespół zbudowany przez Heynckesa, że Guardiola tak szybko go nie popsuje całkiem 8)
Guardioli skończyła się koncepcja i jest jak dziecko we mgle.
Wbrew trenerowi piłkarze się zmobilizują i wygrają :wink:

Guardiola jest na wylocie,
dzisiaj go zniszczył Beckenbauer, wcześniej już podeptał go Sammer.
U Niemców obcokrajowiec trener musi być dwa razy lepszy do niemieckiego trenera, inaczej wylot jak w banku :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.04.2014 21:28

Półfinały LE - 60 minuta

Sevilla - Valencia 2:0
Benfica - juventus 1:0
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.04.2014 21:49

No i juventusik :wink: wyrównał stan spotkania.

Edit. Benfica wyszła ponownie na prowadzenie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 290
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone