Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
jara
Koneser
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 15.04.2014 13:09

walp napisał(a):Nie wiem, czy grają tiki-takę, ale wczoraj Barcelona pokonała 3:0 Benfikę, w finale młodzieżowej Ligi Mistrzów. :)

Jest nadzieja, że będzie kim odbudowywać.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.04.2014 13:21

No właśnie. A ktoś tu narzekał, że młodzież nie rokuje :oczko_usmiech:
A w komentarzach czytam: phenomenal performance, everyone was delighted i takie tam różne peany. :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 15.04.2014 13:23

walp napisał(a):No właśnie. A ktoś tu narzekał, że młodzież nie rokuje :oczko_usmiech:
A w komentarzach czytam: phenomenal performance, everyone was delighted i takie tam różne peany. :D

Z tym to ostrożnie :smo:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 15.04.2014 14:38

walp napisał(a):No właśnie. A ktoś tu narzekał, że młodzież nie rokuje :oczko_usmiech:

To nie chodziło o rokowania na dalszą przyszłość, a o brak kandydatów do zastąpienia wypalonej drugiej linii i obrony + bramkarza już w przyszłym sezonie!

Poza tym piłka młodzieżowa to jednak nie to samo co dorosła. Hiszpanie od kilkunastu lat w młodzieżowej zdobywali trofea, a dorosła reprezentacja długo nie mogła nic zdobyć - dopiero w 2008 się udało. To samo Portugalia.

Że już nie wspomnę o naszej srebrnej kadrze Wójcika, pełnej talentów. Jak było w dorosłej kadrze, wszyscy chyba pamiętamy.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 15.04.2014 14:49

Raul73 napisał(a):

To nie chodziło o rokowania na dalszą przyszłość, a o brak kandydatów do zastąpienia wypalonej drugiej linii i obrony + bramkarza już w przyszłym sezonie!

Poza tym piłka młodzieżowa to jednak nie to samo co dorosła. Hiszpanie od kilkunastu lat w młodzieżowej zdobywali trofea, a dorosła reprezentacja długo nie mogła nic zdobyć - dopiero w 2008 się udało. To samo Portugalia.

Że już nie wspomnę o naszej srebrnej kadrze Wójcika, pełnej talentów. Jak było w dorosłej kadrze, wszyscy chyba pamiętamy.

Ale w obecnej sytuacji władze FCB nie mają wyjścia. Przez ograniczenia transferowe muszą oprzeć się na swojej młodzieży.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.04.2014 14:58

jara napisał(a):
walp napisał(a):Nie wiem, czy grają tiki-takę, ale wczoraj Barcelona pokonała 3:0 Benfikę, w finale młodzieżowej Ligi Mistrzów. :)

Jara, a tak miedzy nami, coś się wali, że trzeba będzie odbudowywać? Czy zmierzch albo koniec jakiejś drużyny to nie jest bardziej długofalowy proces który będzie można stwierdzić po dwóch , trzech niewspółmiernie słabych następnych sezonach? :) Gwoli przypomnienia, choćby z ostatnich 5ciu lat... Klubowe Mistrzostwa Świata - 2 razy, (finalista 1 raz), LM - 2 razy, Superpuchar UEFA - 2 razy. Plus krajowe : 1 miejsce - 4 razy, 2 miejsce - 1 raz, 3 miejsce - 1 raz. Puchar : 2 razy. Superpuchar: 4 razy. Plus osiągnięcia jak teraz w LM, bo to osiągnięcia poza zasięgiem dziesiątek drużyn. I chciałbyś już coś odbudowywać? :) To co powiesz o takim Juventusie który w ostatnich 5 latach na arenie międzynarodowej nie miał żadnych sukcesów :) We Włoszech raptem 2 mistrzostwa i jedno vice. Do tego Puchar i Superpuchar. Przy barce to padaczka :) Jeśli barke należy już odbudowywać to taki Juve należałoby reanimować :) Że już nie wspomnę o polskim podwórku, choćby o slaplowym Śląsku który idzie na dno :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.04.2014 14:59

No i jak strzelają.... :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 15.04.2014 15:10

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):

Jara, a tak miedzy nami, coś się wali, że trzeba będzie odbudowywać? Czy zmierzch albo koniec jakiejś drużyny to nie jest bardziej długofalowy proces który będzie można stwierdzić po dwóch , trzech niewspółmiernie słabych następnych sezonach? :) Gwoli przypomnienia, choćby z ostatnich 5ciu lat... Klubowe Mistrzostwa Świata - 2 razy, (finalista 1 raz), LM - 2 razy, Superpuchar UEFA - 2 razy. Plus krajowe : 1 miejsce - 4 razy, 2 miejsce - 1 raz, 3 miejsce - 1 raz. Puchar : 2 razy. Superpuchar: 4 razy. Plus osiągnięcia jak teraz w LM, bo to osiągnięcia poza zasięgiem dziesiątek drużyn. I chciałbyś już coś odbudowywać? :) To co powiesz o takim Juventusie który w ostatnich 5 latach na arenie międzynarodowej nie miał żadnych sukcesów :) We Włoszech raptem 2 mistrzostwa i jedno vice. Do tego Puchar i Superpuchar. Przy barce to padaczka :) Jeśli barke należy już odbudowywać to taki Juve należałoby reanimować :) Że już nie wspomnę o polskim podwórku, choćby o slaplowym Śląsku który idzie na dno :)

Właśnie ta sytuacja w odniesieniu do wymienionych przez Ciebie osiągnięć, pozwala mi na pisanie w ten sposób. Nie należy z założonymi rękami czekać i liczyć na poprawę, tylko coś robić, odbudować :smo: to, co spowodowało, że taka sytuacja ma miejsce. Można napisać poprawić, naprawić, ale ja uważam, że zmienić. Tknąć coś nowego w drużynę, w miejsce tego, co w jakimś stopniu zawiodło. A wg. mnie, przede wszystkim, w formację obrony.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.04.2014 15:18

jara napisał(a):Tknąć coś nowego w drużynę, w miejsce tego, co w jakimś stopniu zawiodło. A wg. mnie, przede wszystkim, w formację obrony.

Co zawiodło? Już wiadomo, że zawiodło bo jeden sezon jest jaki jest? I właśnie jaki on jest? Inne drużyny mogą tylko marzyć o takim sezonie. Nie sądzisz, że należy poczekać z ocenami przez sezon czy dwa? Toć sam stwierdziłeś, że nie pisze się biografii tak szybko :) :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.04.2014 15:22

Raul73 napisał(a):

Nie, nie. Pisałeś coś o wypaleni i braku potencjału ogólnie w La Massii. :)
A w młodzież trzeba wierzyć :wink:

Raul73 napisał(a):Poza tym piłka młodzieżowa to jednak nie to samo co dorosła. Hiszpanie od kilkunastu lat w młodzieżowej zdobywali trofea, a dorosła reprezentacja długo nie mogła nic zdobyć - dopiero w 2008 się udało. To samo Portugalia.

Tutaj oczywiście jestem świadomy, że to inny futbol.
Rzeczywiście jest tak, że im młodsza grupa wiekowa (U-17 i U-19) tym więcej tytułów (liczę od roku 2000) . Praktycznie co rok, co dwa lata trofeum w Mistrzostwach Europy. Ale grupa U-21 w ME już tylko 2 tytuły mistrzowskie (2011, 2013), podobnie jak reprezentacja (2008, 2012).
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.04.2014 15:26

Raul73 napisał(a):Że już nie wspomnę o naszej srebrnej kadrze Wójcika, pełnej talentów. Jak było w dorosłej kadrze, wszyscy chyba pamiętamy.

Jak to wtedy było?
"Zmieniamy szyld i jedziemy dalej"? :lol:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 15.04.2014 15:58

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):Tknąć coś nowego w drużynę, w miejsce tego, co w jakimś stopniu zawiodło. A wg. mnie, przede wszystkim, w formację obrony.

Co zawiodło? Już wiadomo, że zawiodło bo jeden sezon jest jaki jest? I właśnie jaki on jest? Inne drużyny mogą tylko marzyć o takim sezonie. Nie sądzisz, że należy poczekać z ocenami przez sezon czy dwa? Toć sam stwierdziłeś, że nie pisze się biografii tak szybko :) :)

Tak własnie uważam. Nie można czekać. To jest sport, dążenie do zwycięstwa i jeżeli coś zawodzi trzeba to zmieniać. Jak w firmie, w domu czy w ogóle w życiu. Jak mi dach cieknie, to go naprawiam, a nie czekam do kolejnej zimy, bo może przestanie. Jedynie może lecieć bardziej. Chyba, że będzie lekka zima, ale nie o to przecież chodzi :smo: . Poza tym gęsta grochówka mi, kuźwa, stygnie :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.04.2014 16:00

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):

Tak własnie uważam. Nie można czekać. To jest sport, dążenie do zwycięstwa i jeżeli coś zawodzi trzeba to zmieniać. Jak w firmie, w domu czy w ogóle w życiu. Jak mi dach cieknie, to go naprawiam, a nie czekam do kolejnej zimy, bo może przestanie. Jedynie może lecieć bardziej. Chyba, że będzie lekka zima, ale nie o to przecież chodzi :smo: . Poza tym gęsta grochówka mi, kuźwa, stygnie :lol:

Zmiana nie jest remedium na wszystko. Popatrz na moją firmę. Powodują tylko przyrost stękaczy i frustratów. Weź pod uwagę, że w barce jeszcze dach nie cieknie. :) Możliwe, ze półka sie ugina pod pucharami i trzeba będzie ją trochę wzmocnić :)
Jadę na chorwacki. Paka.
Ostatnio edytowano 15.04.2014 16:02 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 15.04.2014 16:01

Paka.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2014 16:12

jara napisał(a):Można napisać poprawić, naprawić, ale ja uważam, że zmienić. Tknąć coś nowego w drużynę, w miejsce tego, co w jakimś stopniu zawiodło. A wg. mnie, przede wszystkim, w formację obrony.

Możesz tylko o tym napisać :wink: bo wpływu na zmiany w Barcelonie masz zerowe.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 282
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone