walp napisał(a):Nie wiem, czy grają tiki-takę, ale wczoraj Barcelona pokonała 3:0 Benfikę, w finale młodzieżowej Ligi Mistrzów.
Jest nadzieja, że będzie kim odbudowywać.
walp napisał(a):No właśnie. A ktoś tu narzekał, że młodzież nie rokuje![]()
Raul73 napisał(a):walp napisał(a):No właśnie. A ktoś tu narzekał, że młodzież nie rokuje![]()
To nie chodziło o rokowania na dalszą przyszłość, a o brak kandydatów do zastąpienia wypalonej drugiej linii i obrony + bramkarza już w przyszłym sezonie!
Poza tym piłka młodzieżowa to jednak nie to samo co dorosła. Hiszpanie od kilkunastu lat w młodzieżowej zdobywali trofea, a dorosła reprezentacja długo nie mogła nic zdobyć - dopiero w 2008 się udało. To samo Portugalia.
Że już nie wspomnę o naszej srebrnej kadrze Wójcika, pełnej talentów. Jak było w dorosłej kadrze, wszyscy chyba pamiętamy.
jara napisał(a):walp napisał(a):Nie wiem, czy grają tiki-takę, ale wczoraj Barcelona pokonała 3:0 Benfikę, w finale młodzieżowej Ligi Mistrzów.
walp napisał(a):Nie wiem, czy grają tiki-takę, ale wczoraj Barcelona pokonała 3:0 Benfikę, w finale młodzieżowej Ligi Mistrzów.
Bocian napisał(a):jara napisał(a):walp napisał(a):Nie wiem, czy grają tiki-takę, ale wczoraj Barcelona pokonała 3:0 Benfikę, w finale młodzieżowej Ligi Mistrzów.
Jara, a tak miedzy nami, coś się wali, że trzeba będzie odbudowywać? Czy zmierzch albo koniec jakiejś drużyny to nie jest bardziej długofalowy proces który będzie można stwierdzić po dwóch , trzech niewspółmiernie słabych następnych sezonach?Gwoli przypomnienia, choćby z ostatnich 5ciu lat... Klubowe Mistrzostwa Świata - 2 razy, (finalista 1 raz), LM - 2 razy, Superpuchar UEFA - 2 razy. Plus krajowe : 1 miejsce - 4 razy, 2 miejsce - 1 raz, 3 miejsce - 1 raz. Puchar : 2 razy. Superpuchar: 4 razy. Plus osiągnięcia jak teraz w LM, bo to osiągnięcia poza zasięgiem dziesiątek drużyn. I chciałbyś już coś odbudowywać?
To co powiesz o takim Juventusie który w ostatnich 5 latach na arenie międzynarodowej nie miał żadnych sukcesów
We Włoszech raptem 2 mistrzostwa i jedno vice. Do tego Puchar i Superpuchar. Przy barce to padaczka
Jeśli barke należy już odbudowywać to taki Juve należałoby reanimować
Że już nie wspomnę o polskim podwórku, choćby o slaplowym Śląsku który idzie na dno
jara napisał(a):Tknąć coś nowego w drużynę, w miejsce tego, co w jakimś stopniu zawiodło. A wg. mnie, przede wszystkim, w formację obrony.
Raul73 napisał(a):walp napisał(a):No właśnie. A ktoś tu narzekał, że młodzież nie rokuje![]()
To nie chodziło o rokowania na dalszą przyszłość, a o brak kandydatów do zastąpienia wypalonej drugiej linii i obrony + bramkarza już w przyszłym sezonie!
Raul73 napisał(a):Poza tym piłka młodzieżowa to jednak nie to samo co dorosła. Hiszpanie od kilkunastu lat w młodzieżowej zdobywali trofea, a dorosła reprezentacja długo nie mogła nic zdobyć - dopiero w 2008 się udało. To samo Portugalia.
Bocian napisał(a):jara napisał(a):Tknąć coś nowego w drużynę, w miejsce tego, co w jakimś stopniu zawiodło. A wg. mnie, przede wszystkim, w formację obrony.
Co zawiodło? Już wiadomo, że zawiodło bo jeden sezon jest jaki jest? I właśnie jaki on jest? Inne drużyny mogą tylko marzyć o takim sezonie. Nie sądzisz, że należy poczekać z ocenami przez sezon czy dwa? Toć sam stwierdziłeś, że nie pisze się biografii tak szybko![]()
jara napisał(a):Bocian napisał(a):jara napisał(a):Tknąć coś nowego w drużynę, w miejsce tego, co w jakimś stopniu zawiodło. A wg. mnie, przede wszystkim, w formację obrony.
Co zawiodło? Już wiadomo, że zawiodło bo jeden sezon jest jaki jest? I właśnie jaki on jest? Inne drużyny mogą tylko marzyć o takim sezonie. Nie sądzisz, że należy poczekać z ocenami przez sezon czy dwa? Toć sam stwierdziłeś, że nie pisze się biografii tak szybko![]()
Tak własnie uważam. Nie można czekać. To jest sport, dążenie do zwycięstwa i jeżeli coś zawodzi trzeba to zmieniać. Jak w firmie, w domu czy w ogóle w życiu. Jak mi dach cieknie, to go naprawiam, a nie czekam do kolejnej zimy, bo może przestanie. Jedynie może lecieć bardziej. Chyba, że będzie lekka zima, ale nie o to przecież chodzi. Poza tym gęsta grochówka mi, kuźwa, stygnie
jara napisał(a):Można napisać poprawić, naprawić, ale ja uważam, że zmienić. Tknąć coś nowego w drużynę, w miejsce tego, co w jakimś stopniu zawiodło. A wg. mnie, przede wszystkim, w formację obrony.
Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki