Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Raul73
Koneser
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 13.04.2014 12:46

GSM napisał(a):FC Hollywood to w świadomości mojej i pewnie większości zainteresowanych futbolem ,na wieki wieków będzie Bayern Monachium(w końcu to do nich powstanie tego określenia się odnosi).Musicie wymyślić coś nowego ;)

8O 8O 8O
Przyznam ci się, że pierwsze słyszę! Możesz napisać coś więcej na ten temat?

Cały czas bylem przekonany, że FC Hollywood to Barca - od wyczynów aktorskich Busquetsa, Alvesa, Alexisa i innych aktorów. Tak zresztą ten zespół jest często nazywany w necie.

Tak samo jak nazwa FC Uefalona została wymyślona w necie po słynnym meczu z Chelsea i wałkach Ovrebo.
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 13.04.2014 13:00

No co ty?,przecież to cała historia.Konflikty między gwiazdorami,publiczne wojny medialne (szczególnie Lothar Matthaus kontra Jurgen Klinsman),wydawanie pamiętników z tajemnicami szatni,obijanie sobie żon(Terry nie był pierwszy),wyszydzanie wszystkich w mediach i cała masa innych tym podobnych wydarzeń.

Cytat z jednego z blogów
Choć Bayern każdy sezon zaczynał jako absolutny faworyt Bundesligi, często na drodze do sukcesu stawała buta jego największych gwiazdorów (co dotyczy także prezesów i menedżera, Uli Hoenessa), ich arogancja i pewność siebie, którzy częściej niż na treningach i w meczach brylowali w telewizji i brukowcach, które opisywały ich pozaboiskowe skandale czy wizyty w nocnych klubach. Hollywoodem zaczęto ich nazywać w czasach drużynę prowadził Giovanni Trapattoni, a gwiazdy takie jak Lothar Matthaus i Stefan Effenberg prześcigały się w skandalach. Pierwszy zmieniał żony jak rękawiczki, wychwalał publicznie męskość kolegi z drużyny, w wydanych pamiętnikach opisał tajemnice szatni, przez co stracił opaskę kapitana, a po otwartym konflikcie z Juergenem Klinsmannem trener Berti Vogts nie zabrał go (wygrane) Euro‘96.

Drugi wsławił się pokazaniem środkowego palca kibicom na mundialu w USA w 1994 roku, a w telewizji z butą chwalił się, że zarabia rocznie niebotyczną wówczas kwotę 5,5 miliona marek za sezon. Z kolei znakomity bramkarz reprezentacji Niemiec, Oliver Kahn zbulwersował całe Niemcy w 2003 roku, porzucając ciężarną żonę na rzecz 21-letniej hostessy z dyskoteki. Gdy tabloidy opisały ze szczegółami wyznania nowej partnerki Kahna, Hoeness skomentował, że po ich lekturze chciało mu się rzygać.

albo tytuł współczesnego artykułu w nawiązaniu http://m.sport.pl/pilka/1,105202,139567 ... ywood.html

i coś ze strony polskich sympatyków Bayernu http://www.bayern.munchen.pl/art/show/1 ... nonej/2813
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 13.04.2014 13:12

O tym nie wiedziałem.

Nigdy nie cierpiałem Bayernu i za bardzo się tą drużyną nie interesowałem, głównie z powodów opisanych przez ciebie:

buta jego największych gwiazdorów (co dotyczy także prezesów i menedżera, Uli Hoenessa), ich arogancja i pewność siebie, którzy częściej niż na treningach i w meczach brylowali w telewizji i brukowcach

Po tylu latach, niewiele się tam zmieniło.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.04.2014 13:24

Na początku :wink:
Raul73 napisał(a):Barca się kończy i to jest fakt niezaprzeczalny. Ich największe gwiazdy są już wypalone i zmęczone. W końcu ile można grać na najwyższym poziomie?

Na końcu :wink:
Raul73 napisał(a):Natomiast co do środowego finału, to nie podejmuję się typowania wyniku. Real jest w gazie, ale na 99% nie zagra CR7. A Barca z nożem na gardle, nawet w takiej kondycji jak teraz, jest zawsze groźna.

Coś Rafale jedno drugiemu przeczy :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.04.2014 15:58

Myślę, że Raul miał na myśli coś w rodzaju ostatniego podrygu przed śmiercią, a później nastąpi przewidywany koniec. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2014 16:14

Jakże ośmielacie się tyle krytyki w stosunku do farsy cisnąć ? 8O
Chcecie narazić się wszystkim ludziom na globie, nie wiecie, że każdy kibicuje farsie, nawet jeżeli o tym nie wie... :twisted:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.04.2014 16:21

alechandro napisał(a):Jakże ośmielacie się tyle krytyki w stosunku do farsy cisnąć ? 8O
Chcecie narazić się wszystkim ludziom na globie, nie wiecie, że każdy kibicuje farsie, nawet jeżeli o tym nie wie... :twisted:

Z Twoich wpisów wynika wręcz coś odwrotnego. Każdy, kto kibicuje Barcelonie, jest obiektem kpin i krytyki.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 13.04.2014 16:57

walp napisał(a):Myślę, że Raul miał na myśli coś w rodzaju ostatniego podrygu przed śmiercią, a później nastąpi przewidywany koniec. :wink:

Mniej więcej... :D

Chodzi o to, że w obliczu nieuchronnego końca, piłkarze mogą rzucić wszystkie siły i pokłady motywacji na ten mecz, bo to może być ich ostatnia szansa na jakiś tytuł w przeciągu najbliższych kilku lat.

Poza tym to są Derby Europy - te mecze rządzą się swoimi prawami.

No i brak Cristiano - to dość duże osłabienie dla Realu.

Aczkolwiek równie dobrze Barca może już być w takim stanie agonalnym, że w środę dostaną srogie lanie. Nie bardzo w to wierzę, ale jest to możliwe...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.04.2014 17:03

Raul73 napisał(a):
walp napisał(a):Myślę, że Raul miał na myśli coś w rodzaju ostatniego podrygu przed śmiercią, a później nastąpi przewidywany koniec. :wink:

Mniej więcej... :D

Chodzi o to, że w obliczu nieuchronnego końca, piłkarze mogą rzucić wszystkie siły i pokłady motywacji na ten mecz, bo to może być ich ostatnia szansa na jakiś tytuł w przeciągu najbliższych kilku lat.

Aczkolwiek równie dobrze Barca może już być w takim stanie agonalnym, że w środę dostaną srogie lanie. Nie bardzo w to wierzę, ale jest to możliwe...

Zgadzam się, trzeba zmian, przede wszystkim na stanowisku trenera, a co z tym idzie i stylu. Tylko czy Messi, Neymar i inni będą chcieli grać w Barcy, jeżeli ta zacznie się 'uczyć" nowej gry? Ten powrót na czoło może być długi.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.04.2014 17:10

Chelsea bardzo "walczy" ze sobą w meczu ze Swansea. Grają z przewaga jednego zawodnika, a mina The Special One schodzącego do szatni, była taka, że będąc piłkarzem, wolałbym zostać na murawie.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.04.2014 17:29

Raul73 napisał(a):Chodzi o to, że w obliczu nieuchronnego końca, piłkarze mogą rzucić wszystkie siły i pokłady motywacji na ten mecz, bo to może być ich ostatnia szansa na jakiś tytuł w przeciągu najbliższych kilku lat.

nie tylko siła, motywacja i prawa: Diving Training :lol:
wiem, że większości piłkarzom się to zdarza, ale od kilku lat są w tym najlepsi i to zraziło mnie do Barcy...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.04.2014 17:33

jara napisał(a):Z Twoich wpisów wynika wręcz coś odwrotnego. Każdy, kto kibicuje Barcelonie, jest obiektem kpin i krytyki.

Z doświadczenia wiem Jarek, że umieszczanie takich wypoiwiedzi na prosbę osób trzecich się nie sprawdza i nic dobrego nie przynosi.

Co do FCB to w tym sezonie gra takie giente meble, że żal patrzeć. :roll:
Przegrali w nim chyba więcej meczy niż za czasów bytności Tito V. na Camp Nou.
Co wynika z posiadania piłki?
Ano nic...
We wczorajszym meczu mieli ją bodajże 86 %.
Podobnie jak Bayern w meczu z BVB (coś koło 70%).
Jak się oba mecze skończyły nie trzeba nikomu przypominać.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 13.04.2014 17:34

te kiero napisał(a):nie tylko siła, motywacja i prawa: Diving Training :lol:
wiem, że większości piłkarzom się to zdarza, ale od kilku lat są w tym najlepsi i to zraziło mnie do Barcy...

A, tego to nie muszą trenować - w tym są mistrzami świata! :mrgreen: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2014 17:36

jara napisał(a):
Z Twoich wpisów wynika wręcz coś odwrotnego. Każdy, kto kibicuje Barcelonie, jest obiektem kpin i krytyki.

A z kogo kpię ? Z Ciebie kiedyś kpiłem ?
Kpie tylko z jednej osoby, która kibicuje barcelonie i która sama na to zasłużyła...wręcz pracowała na to w pocie czoła :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.04.2014 17:37

anakin napisał(a):
jara napisał(a):Z Twoich wpisów wynika wręcz coś odwrotnego. Każdy, kto kibicuje Barcelonie, jest obiektem kpin i krytyki.

Z doświadczenia wiem Jarek, że umieszczanie takich wypoiwiedzi na prosbę osób trzecich się nie sprawdza i nic dobrego nie przynosi.

Co do FCB to w tym sezonie gra takie giente meble, że żal patrzeć. :roll:
Przegrali w nim chyba więcej meczy niż za czasów bytności Tito V. na Camp Nou.
Co wynika z posiadania piłki?
Ano nic...
We wczorajszym meczu mieli ją bodajże 86 %.
Podobnie jak Bayern w meczu z BVB (coś koło 70%).
Jak się oba mecze skończyły nie trzeba nikomu przypominać.

Napisałem od siebie, nie znam i nie ulegam osobom trzecim. A co do kryzysu i konieczności zmian w FCB, to nie mam co do tego żadnych wątpliwości.

Wreszcie Chelsea strzeliła. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 279
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone