Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Bocian
zbanowany
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.04.2014 15:52

Raul73 napisał(a):
Bocian napisał(a):Możesz swoje propozycje pozostawić tym którzy będą chcieli ich słuchać. Gdzie i na jaki temat będę się wypowiadał, to wyłącznie moja sprawa i tego sie trzymaj.

Akurat jest to również sprawa wszystkich tych, którzy czytają dany wątek. A ponieważ jestem jednym z założycieli/pomysłodawców tego tematu, więc mam prawo powiedzieć: pisz na temat albo się w ogóle nie wcinaj!

Synku, hamuj się. To, że udało ci sie wykasować słowo "wynocha" i zamienić je na "nie wcinaj się" nie znaczy, że tego nie było widać.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.04.2014 15:56

Bocian napisał(a):Synku, hamuj się. To, że udało ci sie wykasować słowo "wynocha" i zamienić je na "nie wcinaj się" nie znaczy, że tego nie było widać.

Na jedno wychodzi - żadne nie jest obraźliwe.

A synka znajdź sobie bliżej siebie.

A niepotrzebną (jak zawsze z tobą) psykówkę zakończę apelem do moderatora o wyczyszczenie wątku z kilkunastu ostatnich wpisów.
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 08.04.2014 16:05

Nie dziwię Ci się :) Moim zdaniem jesteś wyjątkiem który kibicuje swoim , chwaląc ich, w przeciwieństwie do innych którzy deprecjonują te drużyny i zawodników którzy nie są ich :)
Marcin, nie trawisz Messiego i barki ( moja wymowa). Po co atakujesz userkę? Piszesz, że są tu sympatycy i miłośnicy wręcz, innych zespołów. Czemu Blaugrana nie może mówić i chwalić swojego? Czym się różni Twoje uwielbienie od jej uwielbienia? :) Czy widać w jej awatarze kurdupla? Czy pisała jak to od iluś tam lat jeździ z uwielbieniem na mecze Juve? Widzę, że osobista niechęć do drużyny przekłada się na fanów, plus plemniki dają znać o sobie :lol:
I weź pod uwagę, że za takie teksty ja dostałbym ostrzeżenie od Bajcera. Tyle, że Ty bawisz sie wspólnie z nim w zabawę i to Cie chroni. A uważam, że potrafisz wznieść się ponad takie teksty. Jesli nie, to nie odpisuj, nie ma co ciągnąć tego tematu.
Jestem pewien, że nie zacytujesz żadnego postu Blaugrany w tym temacie, bo ona pisze o barce a nie o innych..

Bocian... :wink:
Odnoszę subiektywne wrażenie że wziąłes sobie za punkt honoru reprezentowanie tej userki... :oczko_usmiech:
Ale obiektywnie patrząc powinieneś podejść do tematu uprzednio zaznajomiwszy się z całym kontekstem tej dyskusji.
Doszedłbyś wtedy może do innych wniosków a nie tylko kwestii tzw. plemników bo nie o nie chodzi.
Chodzi o rzetelną analizę, a raczej jej brak z naszej strony, bo ośmieliliśmy się typować nie po myśli userki. Inne typowanie to tylko wątpliwy nos.... :)
Chodzi również o wcześniejszą dyskusję na temat Gran-Derbi i boskości Barcy i tego że ośmieliliśmy się skrytykować sędziego za sędziowanie na korzyść Boskiej drużyny. I to był chyba ten atak o którym piszesz.Z tym że w drugą stronę. A już wytknięcie deptania głowy Pepe przez Sergio uznane zostało za obrazę majestatu. Oczywiście dało się wtedy zauważyć u userki tzw. rzetelną analizę tego meczu. :) .
Co do samej Barcelony...nikt jej nie odbiera tego że jest wielka w tym co czyni..mam na myśli grę i osiągnięcia.
Ale pozwól że mając swoje odmienne zdanie co wielkości innych drużyn nie musimy występować w jednym chórze z userką i mdleć z wrażenia nad boskością Barcy. A odnoszę nieodparte wrażenie że userka tego właśnie oczekiwała. I stąd ta tzw. jałowa dyskusja....jej zdaniem oczywiście...

Co osobistych wycieczek pod adresem Alechandro...Akurat po Tobie spodziewałem się więcej.... 8) . Czytałem to lekko zażenowany. No ale to moje subiektywne zdanie. :wink:
Ostatnio edytowano 08.04.2014 16:51 przez Alias21, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.04.2014 16:34

Raul73 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Ponieważ Borussia dzisiaj odpadnie z LM :x trzymam kciuki za Barcelonę :lol: :idea:

A jeśli jutro Barcelona (daj Boże!!) też odpadnie, to co wtedy? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To w 1/2 będę trzymał kciuki za jej pogromców :lol: :idea:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.04.2014 17:12

alias21 napisał(a):Chodzi o rzetelną analizę, a raczej jej brak z naszej strony, bo ośmieliliśmy się typować nie po myśli userki. Inne typowanie to tylko wątpliwy nos.... :)

No nie uwierzę, że kogoś to aż tak uraziło :?: :) Jako zagorzały zwolennik analizy i statystyki (tylko rzetelnej),
na śmiech biorę takie obelgi i ataki. :)

A teraz na poważnie.
Raul73 napisał(a):... zakończę apelem do moderatora o wyczyszczenie wątku z kilkunastu ostatnich wpisów.

Podpisuję się pod apelem Raula i proszę moderację o posprzątanie.

I gramy fair play. :sm:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.04.2014 17:21

Janusz Bajcer napisał(a):
Raul73 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Ponieważ Borussia dzisiaj odpadnie z LM :x trzymam kciuki za Barcelonę :lol: :idea:

A jeśli jutro Barcelona (daj Boże!!) też odpadnie, to co wtedy? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To w 1/2 będę trzymał kciuki za jej pogromców :lol: :idea:

A ja liczę dzisiaj na dobre widowisko na stadionie w Dortmundzie, zwłaszcza w pierwszej połowie. Borussia nie ma nic do stracenia, do tego wraca Lewy (co może mieć dla nich zwłaszcza znaczenie psychologiczne), więc od początku rzucą się na Real.

Z kolei zawodnicy Realu mają świadomość, że strzelając szybko gola, zabiją mecz - więc też się pewnie rzucą na Niemców. Ewentualnie poczekają na kontry. Dużo pewnie będzie zależało od tego, czy CR7 zagra, a wychodzi na to, że chyba nie.

Tyle, że jeśli Real szybko strzeli, to z Borussi może zupełnie zejść powietrze i będzie po widowisku.

O wiele ciekawiej będzie pewnie w Londynie. Korci mnie, żeby popatrzeć, ale jednak mecz Realu będzie zawsze na pierwszym miejscu :D

A może w Londynie będzie dogrywka. to sobie popatrzę :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.04.2014 17:43

Jako ciekawostkę podam, że na jednym z portali bukmacherskich, para
BVB - Real jest najbardziej wyrównana (różnica 0,65 na korzyść Realu)
Chelsea - PSG (różnica 2,35 na korzyść Chelsea)
Atletico - Barcelona (1,2 na korzyść Barcy)
Bayern - Man. Utd. (7,5 na korzyść Bayernu)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.04.2014 17:51

walp napisał(a):Bayern - Man. Utd. (7,5 na korzyść Bayernu)

A ja w tym wypadku jestem trochę niepoprawnym optymistą, bo liczę na sensację. Wbrew typowaniom i chłodnej analizie. Po zaciętym meczu, nawet po karnych, ale mam nadzieję zobaczyć jutro Bayern za burtą. Wystarczy autobus, ze 2-3 długie piłki na Rooneya - i wszystko się może zdarzyć...

Oczywiście, odwrotny scenariusz wcale mnie nie zdziwi, ale .... nadzieja zawsze jest :D :D
Ostatnio edytowano 08.04.2014 17:52 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.04.2014 17:51

Sie narobiło............ :roll:

Genralnie Bocian to chłopaki mają rację od samego początku do końca.
Pani weszła dosyć prowokacyjnie, a będąc strasznie wyczuloną na zarzuty pod adresem swojej drużyny, alergicznie niemal reagowała na jakiekolwiek negatywne wpisy pod jej adresem, więc...wyszło jak wyszło.
Akcja - reakcja.
Jakoś alechandro czy Raul się nie obrażają kiedy mówię, że kibicują drewniakom :mrgreen: i nie ma z tego tytułu najmniejszych problemów.
Ale jeżeli ktoś nie potrafi przyswoic deka krytyki i uważa swoje racje za najmojsze... efekt inny być nie może.
W tym wątku dobrze jest wyjąć kija z doopy i potraktować to wszystko z przymrużeniem oka i póki co to się udawało.

I myślę, że możemy wrócić już powoli do dzisiejszych spotkań.

Najważniejszy mecz oczywiście w Londynie.
Dla Chelsea, ale również (a może i bardziej) dla mnie, walpa i innych, którym zależy na 5 pkt. :mrgreen:
Oczywiście wiary jestem pewien, stąd taki mój typ. :mrgreen:

W Dortmundzie raczej wszystko jasne, choć wierzę, że BVB się postara, Real odpuści i będzie.........2:2. :mrgreen:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.04.2014 17:56

anakin napisał(a):W tym wątku dobrze jest wyjąć kija z doopy i potraktować to wszystko z przymrużeniem oka i póki co to się udawało.

Ot, mądrego po szkołach to i przyjemnie posłuchać :mrgreen: :mrgreen:

W Dortmundzie raczej wszystko jasne, choć wierzę, że BVB się postara, Real odpuści i będzie.........2:2. :mrgreen:

Taki też był i mój typ na ten mecz - i mocno liczę na 3 punkty :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 08.04.2014 18:05

A ja po cichu liczę, a niech będzie, że głośno :lol: , na Lewego i dogrywkę.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.04.2014 18:09

jara napisał(a):A ja po cichu liczę, a niech będzie, że głośno :lol: , na Lewego i dogrywkę.

Niestety, ale jak śpiewa pewna bardzo fajna Pani :D z Krakowa - "nic dwa razy się nie zdarza". :oczko_usmiech:
To już inna Borussia i inny Real niż w zeszłym roku.

Ostatnie typowanie znowu bez udziału kilku typerów.
Vjetar też bez punktów ( po czasie).
Kilku userów nie skorzystało z ewentualnego bonusa, w przypadku typowania identycznego wyniku, jak w pierwszym meczu.
Ostatnio edytowano 08.04.2014 18:13 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 08.04.2014 18:13

anakin napisał(a):
jara napisał(a):A ja po cichu liczę, a niech będzie, że głośno :lol: , na Lewego i dogrywkę.

Niestety, ale jak śpiewa pewna bardzo fajna Pani :D z Krakowa - "nic dwa razy się nie zdarza". :oczko_usmiech:
To już inna Borussia i inny Real niż w zeszłym roku.

Ale ja nie chcę czterech bramek, tylko trzy, a tego jeszcze nie było :lol:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.04.2014 18:16

Ostatni mecz, w którym Real nie strzelił gola, zdarzył się 7 grudnia :!: I był to jeden z zaledwie 2 przypadków w tym sezonie (we wszystkich rozgrywkach, z towarzyskimi włącznie). Trudno się spodziewać, że i dzisiaj czegoś nie wsadzą. A na 5 goli Borussi trudno liczyć. Przy Pepe grającym tak jak ostatnio...

Nie chcę zapeszyć, ale wygląda na to, że Real podniósł się po tygodniowym dołku z dwoma porażkami i wraca silniejszy niż przedtem.

A Borussię i tak wypada pochwalić za to, że pomimo takich problemów doszli aż do 1/4.

Klopp jest podobno na szczycie listy rankingowej trenerów w notatniku Pereza.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2014 18:20

Bocian napisał(a):Nie dziwię Ci się :) Moim zdaniem jesteś wyjątkiem który kibicuje swoim , chwaląc ich, w przeciwieństwie do innych którzy deprecjonują te drużyny i zawodników którzy nie są ich :)

Myślałam że da się tutaj normalnie porozmawiać bez personalnych wtrętów.
Niestety pewne tematy są zarezerwowane tylko dla PANÓW.
A III zasadę dynamiki Newtona można tu przedstawić jako 4 na jednego ( jedną).
Nie wiem , w ktorym miejscu weszłam prowokacyjnie ale jak widać nie ja mam ten kij w dupie.
No i na koniec, drobny apel do uczestników tego wątku - jeżeli nie chcecie by tu pewna pani ( czyli moja skromna osoba) pisała to nie kontynuujcie ripost pod jej adresem, bo czuje się ciągle wywoływana do tablicy.
O rezerwuar Panom z tego wątku.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 268
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone