Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Alias21
Cromaniak
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 05.04.2014 11:48

Janusz Bajcer napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Zauważyłam że często typowanie polega bardziej na wishful thinking niż na rzetelnej analizie :)

W następnej edycji LM zapowiedziałaś udział w typowaniu, po punktacji zobaczymy jak wypadnie Twoja rzetelna analiza :wink:

A i ja jestem ciekawy...... :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.04.2014 12:29

walp napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Zauważyłam że często typowanie polega bardziej na wishful thinking niż na rzetelnej analizie :)

Blaugrana napisał(a):Takie typowanie zdarza się tu na forum, nie u bukmacherów, gdzie w grę wchodzi prawdziwa strata lub zysk.

Gram na forum i u bukmacherów. Gdybym stosował Twoje wishful thinking, to w meczach np. Atletico, stawiałbym zawsze 3:0 i daleko bym nie zaszedł.
Poza tym, gdyby rzetelna analiza dawała stuprocentowe sukcesy, to moja sytuacja wyglądałaby tak, jak opisał anakin.
Swoją drogą, ciekawy jestem Twoich osiągnięć (np. w zakładach bukmacherskich) i metod, na których opierasz rzetelną analizę, ale mam nadzieję, że niedługo się o tym przekonamy. :)

BTW, o metodach, które stosujemy w typowaniu, to my już pisaliśmy wcześniej.
Ja korzystam z metody statystycznej i rachunku prawdopodobieństwa do przewidywania wyników piłkarskich,
w taki sposób, w jaki używają tego specjalne programy piłkarskie, używane przez sztaby szkoleniowe, także Barcelony. :oczko_usmiech:
O, coś takiego, co podał te kiero. Ja dodatkowo wykorzystuję nieliniowy algorytm oparty na sieciach neuronowych. :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

Jeżeli w typowaniu ktoś w pierwszym meczu stawia na wygraną Atletico to jest to bardziej pobożne życzenie by Barca przegrała niż rzetelna analiza. Ciekawa jestem czy u bukmachera też ktoś by tak typował i postawił na to swoją kasę :) O to mi chodziło :) No sorry ale nawet remis w pierwszym meczu był sukcesem nawet dla samego Atletico. W rewanżu inaczej już to wygląda, sprawa jest otwarta.
Ja i algorytmy ? Noł łej, impossibru, w grę wchodzą ewentualnie pióropusze i serpentyny :wink: :mrgreen: Często sugeruję się podczas typowania swoimi sympatiami sportowymi , np postawiłam na wygraną PSG z Chelsea, tylko dlatego że wolę Paryżan i liczyłam na magię Ibrakadabry, ktory akurat nic nie strzelił :)
Nie obstawiam meczów LM w zakładach buk. Za to zdarzyło mi się zagrać raz w czasie Mundialu 2006. Postawiłam na Italię, co wielu fachowców dziwiło się i sarkało :) Bo Włosi nie zaliczali się do faworytów, mieli duże problemy, afery korupcyjne w swojej lidze. I drugi raz, w 2012 postawiłam na Espanię :) I wtedy usłyszałam - Co, Hiszpania ?? A w życiu, Hiszpanie wypaleni, nic 2 razy się nie zdarza ( a tym bardziej 3), wygra Holandia albo Niemcy.
Z przyjemnością zacznę wcześniej typowanie- niedługo Mundial.
I ciekawa jestem czy w meczu Brazylia - Chorwacja wielu nie będzie typowało wygranej Cro z powodu sympatii :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.04.2014 15:35

Blaugrana napisał(a):Noł łej, impossibru....

Blaugrana napisał(a):Ja nie byłabym zadowolona z takiego wyniku ( wierzę, że będzie odwrotnie) ale c'est la vie :)
Zauważyłam że często typowanie polega bardziej na wishful thinking niż na rzetelnej analizie :)

Blaugrana napisał(a):W tej edycji za późno na rozpoczynanie typowania ( chyba że cudownie przepisy sie zmieniły :mrgreen: ) ale od września show must go on :)

Wraca Polak z pracy w Anglii do domu rodzinnego.
Ojcec:
- Idź do chlewa i wyciepej gnój.
Syn:
- What?
- Łot krowy i łot konia.

Będziesz mieć we mnie najwierniejszego kibica w przyszłej edycji. :D

Baj de łej oczywiście. :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.04.2014 17:25

Gracias maestro ;) hvala lipa :wink:
BTW : Of kors :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.04.2014 17:35

lipa, to dopiero może być, :oczko_usmiech:
ale będziemy trzymać kciuki, na czele z maestro (starym bądź nowym) :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.04.2014 17:44

O mui borze...
Już czuję presję tutejszego gremium :lol: Ale się do nędzy nie poddam :lol:
I oczywiście przed LM pamiętajmy o Mundialu :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.04.2014 17:52

Blaugrana napisał(a):I oczywiście przed LM pamiętajmy o Mundialu :)

Już się przygotowujemy, choćby tutaj :)
Jeszcze ponad 580.000 sekund :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.04.2014 19:47

walp napisał(a):Już się przygotowujemy, choćby tutaj :)

Ty lepiej myśl o wtorku i środzie na razie. :mrgreen:
ManU. wygrał wysoko, Bayern przegrał, Barca wymęczyła, podobnie jak BVB, PSG do przodu, Chelsea też. :mrgreen:
Zlatan podobno nie będzie grał, więc jakieś 30% wartości "Francuzów" w dół. :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.04.2014 20:33

anakin napisał(a):
walp napisał(a):Już się przygotowujemy, choćby tutaj :)

Ty lepiej myśl o wtorku i środzie na razie. :mrgreen:
ManU. wygrał wysoko, Bayern przegrał, Barca wymęczyła, podobnie jak BVB, PSG do przodu, Chelsea też. :mrgreen:
Zlatan podobno nie będzie grał, więc jakieś 30% wartości "Francuzów" w dół. :mrgreen:

W ubiegłym sezonie miałeś (na tym etapie) 6 pkt przewagi nade mną, teraz tracisz do mnie 3 pkt, tym bardziej miło, że się o mnie troszczysz. :)

Jeżeli chodzi o najbliższe typowanie, to usiądę do tego w poniedziałek.
Chelsea wygrała powiadasz, czyli przynajmniej do niedzieli wróciła na pozycję lidera Premier League.
Co do Zlatana, to wcale nie cieszą mnie takie informacje, bo moim zdaniem gra on obecnie najlepszy futbol w swojej karierze. Powiedział, że "Chelsea are the super favourites", ale może pod jego nieobecność The Blues będzie łatwiej to potwierdzić. :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.04.2014 20:51

A dlaczegóż bym miał się nie troszczyć? 8O :oczko_usmiech:

Mówiąc o Zlatanie miałem na myśli stricte nasze typowanie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.04.2014 12:20

Ktoś chce teraz liczyć, czy mam dokończyć liczenie w 1/4?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2014 06:40

Blaugrana napisał(a):Jeżeli w typowaniu ktoś w pierwszym meczu stawia na wygraną Atletico to jest to bardziej pobożne życzenie by Barca przegrała niż rzetelna analiza

Pobożnym życzeniem jest raczej Twoja wiara w to, że barca jest niepokonana... :lol:
Blaugrana napisał(a):...hvala lipa...

8O ...
Lipa to jest w Katalonii na Camp Nou.... :mrgreen: :lol:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.04.2014 07:42

anakin napisał(a):Ktoś chce teraz liczyć, czy mam dokończyć liczenie w 1/4?

Dokończ, dokończ, dokończ ... Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2014 08:58

walp napisał(a):
anakin napisał(a):Ktoś chce teraz liczyć, czy mam dokończyć liczenie w 1/4?

Dokończ, dokończ, dokończ ... Obrazek

Zaprawdę powiadam...jestem także za tym... :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.04.2014 09:07

alechandro napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Jeżeli w typowaniu ktoś w pierwszym meczu stawia na wygraną Atletico to jest to bardziej pobożne życzenie by Barca przegrała niż rzetelna analiza

Pobożnym życzeniem jest raczej Twoja wiara w to, że barca jest niepokonana... :lol:
Blaugrana napisał(a):...hvala lipa...

8O ...
Lipa to jest w Katalonii na Camp Nou.... :mrgreen: :lol:

Lipa to jest jak ktoś nie wie, że tak na południu Cro mówią :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 265
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone