Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.03.2014 16:15

alias21 napisał(a):Prosiłeś o konkrety z pominięciem karnych. A to one i sytuacje w których ich nie było stanowiły o klimacie meczu.Może się mylę ale takie odniosłem wrażenie że Barca jako niewinna dziewica jest krzywdzona przez zły Real.
Sam nie jestem fanatykiem obu drużyn ale "mierzi" mnie dziwna jednostronność ocen.

Co do klimatu jaki proponujesz w dyskusji...jeżeli rajcuje Cię taka retoryka to czemu nie.... :oczko_usmiech:

Z Twoich wypowiedzi jest raczej odwrotnie- Real niewinne dziecię krzywdzone przez sędziów faworyzujących Barsę.
A to w kwestii faworyzowania FCB przez hiszpańskich sędziów i krzywdzenia RM :
http://realmadryt.net/news/Iturralde-Wi ... dryt-20163
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 24.03.2014 16:40

anakin napisał(a):
alias21 napisał(a):A o cóż się tak córka oburzyła..? :D

No.... fanka. :D

Przy bramce na 2:1 dla Realu kamera pokazała jakiegoś kibica na trybunach, z ktorego ust można było wyczytać Hala.
Komentarz córki był jeden.....doopa, nie hala! :evil:
Z takim wyrazem twarzy, że masakra. :lool:

Z fankami lepiej nie zaczynać... :D

Z drugiej strony...ta dzisiejsza młodzież...i jej upodobania... :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.03.2014 22:11

anakin napisał(a):Bo o tym, że karnego dla Realu najzwyczajniej w świecie nie było

Identyczna sytuacja jak w meczu MC - Barcelona...wtedy oczywiście karny był :wink: :?: :?:
A na marginesie...wczoraj można było zobaczyć gdzie tak naprawdę jest najwięcej nurków...mam tu na myśli pojedynek Serie A - Primera Division...dlatego tak nie lubię hiszpańskiej piłki - nie dość, że grają jak cioty to jeszcze w każdej sytuacji próbują nurkować...teraz już wiemy dobitnie dlaczego Barca tak usilnie walczyła o Neymara a on tak ochoczo do niej poszedł...nadaje się co prawda tylko do tarcia chrzanu ale najważniejsze, że nurkować potrafi... :mrgreen:
Ale to kwestia gustu...gdyby tak tylko znowu wyszło, że we włoskiej to tylko symulanci etc. ... :wink:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 24.03.2014 22:36

Ja również nie jestem obiektywny, ale daleko mi do fanatyzmu prezentowanego przez Blaugranę (taki typo wy kataloński kompleksik :mrgreen: :mrgreen: ), więc pozwolę sobie na komentarz dopiero dziś - na spokojnie.

Po pierwsze Real przegrał nie przez sędziego, a przez Ancelottiego. Mourinho pokazał, jak się gra z Barceloną - krótko, agresywnie i nie za wyosko obroną. A co wczoraj zrobił Carlo? Obrona na 40 metrze - nic dziwnego, że szły prostopadłe piłki na Neymara czy Messiego, skoro mieli tyle miejsca. Inna sprawa, że kiedy Real przycisnął pressingiem, Katalońcy byli jak dzieci we mgle. Gdyby Ramos nie wyleciał, na 100% Real by nie przegrał (może by i nie wygrał), bo w 11 na 11 byli lepsi i skuteczniejsi.

Po drugie: na Barcelonę lepiej sprawdzała się formacja z 2 defensywnymi, a nie jednym (wielkie mecze Khediry). Przy lekkim spadku formy Modricia i dużym Xabiego było to jeszcze bardziej widoczne.

Jak czytam, że Messi zagrał wczoraj wielki mecz, to mnie śmiech ogarnia. Poza bramkami (2 karne) i chyba 2 zagraniami gość nie istniał na boisku. Żeby oddać sprawiedliwość: Ronaldo również wczoraj nie istniał. Obaj zagrali wręcz słabo - tyle że Messi gra w Klasykach słabo od ponad roku, Ronaldo od wczoraj.

Co do sędziowania: Mallenco to obecnie jeden z najgorszych sędziów hiszpańskich i to jest fakt. Przy karnych raczej większych błędów nie popełnił, z wyjątkiem tego dla Realu, gdzie powinien być wolny (chociaż mając w pamięci mecz City - Barca, karny też mógł być). Przy tym ostatnim wydaje mi się, że Iniesta specjalne wszedł w obrońców, będąc na straconej pozycji - ale tu się sędzia wybroni. Podobnie jak w przypadku "faulu" Ramosa - miał prawo nie widzieć, że Neymar przewrócił się z głodu, bo z tyłu mogło to wyglądać na kontakt, boczny też nie zdążył za akcją i nie widział spalonego. Czerwo też w takim wypadku słuszne. Dlaczego więc sędziował źle? Ponieważ pozwalał na agresję z obu stron, dawał karkti z dupy i nie widział tego, co powinien (a widział jakieś wyimaginowane rzeczy). Do tego stałe rozmówki z zawodnikami Barcy. I tak jest w każdym klasyku sędziowanym przez niego. Możliwe, że to nie był przypadek, że wczoraj dostał ten mecz.

Na koniec dla mnie, jako dla kibica Realu, trochę pozytywów. Wydaje mi się, że Carlo jest inteligentny i wyciągnie z tego meczu wnioski, bo na dzień dzisiejszy, przy równym stanie osobowym, Real jest zwyczjnie lepszy od Barcy, która naszczęście już się kończy. Za 3,5 tygodnia Final Pucharu Króla - i jeśli Real zagra na swoim normalnym tegorocznym poziomie, a Barca na swoim, to Puchar spokojnie pojedzie do Madrytu.

A Barca? Jeśli Altetico siądzie na nich tym swoim zabójczym pressingiem, to Katalońcy zakończą udziałw LM na 1/4. :mrgreen: :mrgreen:

A obecny Real musi się jeszcze nauczyć jednej rzeczy: wygrywania z zespołami z topu, bo tego im jeszcze brakuje.
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 24.03.2014 22:45

Jak to miło mądrego poczytać.... :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.03.2014 23:08

Nie, no oczywiście, chapeau bas przed niefanatycznym fanem Realu :)
Jaki wyważony komentarz ( na spokojnie , po ochłonięciu - nie dziwne :)), rozsądne spojrzenie okraszone fachowymi sformułowaniami , zresztą bardzo rzeczowymi :) -"przewrócił się z głodu", "kartki z dupy", "Barca która naszczęście się kończy" Jakie to kompletnie niefanatyczne, jakie sportowe, ja jako ta "Fanatyczna" nie wpadłam na pomysł że 'Real naszczęście się kończy" ale cóż, Real mi aż tak nie przeszkadza, chociaż Madryt ma lepszy zespół- Atletico.
To że Messi był słaby zwyczajnie nie skomentuje ( nie warto), tylko taki drobiazg- żeby strzelać karne kiedy cały stadion wyje trzeba mieć nerwy ze stali... 3 bramki i asysta to słabo ? Hmmm...no comment :)
Trochę z prasy hiszpańskiej na koniec :)
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... abeu/tgqzm
"Mecz na Santiago Bernabeu miał wszystko, co potrzebuje wielkie widowisko, ale najjaśniej w tym spektaklu świeciła postać Leo Messiego, autora trzech trafień dla Blaugrany. Hiszpańskie media po raz kolejny są pod wrażeniem Argentyńczyka."
Gazeta madrycka - Marca :
"Messi był bohaterem spotkania. Zdobył trzy z czterech goli Barcy. To posąg futbolu, który raz jeszcze pokazał, że stworzony jest do wielkich meczów i jeszcze bardziej zawiązał rywalizację w lidze........."
"El Mundo Deportivo":
"Leo Messi powrócił i to na terytorium Cristiano Ronaldo. Strzelając trzy gole pobił rekordzistów "Klasyków", czyli Alfredo Di Stefano i Hugo Sancheza..."
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 24.03.2014 23:15

Ta dyskusja z "fanatyczką" to coś w tym stylu.
Ostatnio edytowano 26.03.2014 08:36 przez Alias21, łącznie edytowano 2 razy
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 24.03.2014 23:19

Żeby cytować "El Mundo Deportivo", to trzeba mieć naprawdę poczucie humoru. Albo być fanatykiem.

Ja przynajmniej potrafię przyznać, że Ronaldo nie zagrał wczoraj nic, że słabiej grali Modrić i Xabi, bardzo słabo obrońcy, słabo rządził Ancelotti. Jedynie Benzema i Di Maria robili magię.

W Barcie świetnie zagrał Iniesta (tradycyjnie), nadspodziewanie dobrze Xavi (ostatnio grywał padakę), Alba, Busquets czy Pique. Nieźle Neymar i Messi. Tyle że "nieźle" to na takiego piłkarza jak Messi niewiele. Od niego i od Ronaldo wymaga się więcej.

Jeśli potrafisz dyskutować na poziomie, bez katalońskiego zaślepienia, to zapraszam. Ale jeśli chcesz się "EMD" podpierać, to ja dziękuję za rozmowę. Ja się na "Marcę" nie powołuję, bo to niewiele lepsze szmatławce. Te same media (tak tak, katalońskie też) w kilku ostatnich klasykach mieszały tego samego Messiego z błotem.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 24.03.2014 23:28

A dla tych, którzy uważają, że nadepnięcie Pepe przez Busquetsa było niezamierzone, w ferworze "przepychanki", proponuję obejrzeć dokładną analiże video tego zdarzenia:

http://www.cuatro.com/deportes/futbol/el-clasico/Busquets-miro-veces-Pepe-pisarle_2_1768755107.html#

Zwracam róznież uwagę, że Pepe dostał żółtą kartkę za uderzenie Fabregasa głową, popchniętą mu przez tego samego Busquetsa :D :D

Cała ta mała zadyma nie jest to jednak wydarzeniem, które wpłynęło na przebieg meczu, a sędzia miał pełne prawo go nie zauważyć, więc za to nie ma sensu go winić.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2014 08:00

Widzisz Raul...blaugrana weszła na serwis Barcelony...skopiowała kobieta artykuł o przeglądzie prasy i zadowolona...generalnie z kibicami Barcelony nie dyskutuję bo to na ogół dzieci ( oczywiście wyjątki są ) - jest tutaj oczywiście jeden taki przemądrzały kibic Barcy, którego lubię i szanuję i z nim zawsze mogę pogadać... :oczko_usmiech: :mrgreen:

Kiedy miałem 7 lat, kibicowałem dwóm klubom : Juve i Barcelonie...
Teraz mam 37 lat - moje serce pozostało już tylko biało - czarne i jestem z tego dumny...

Co do Carlo - lubię gościa ale facetowi brakuje charyzmy dlatego poza Milanem nigdzie zbyt długo miejsca nie zagrzał zbytnio...w Juve poleciał po dwóch sezonach bo mając kosmiczny skład nie potrafił nawet scudetto zdobyć...
Messi zagrał wielki mecz ? Gdzie, kiedy ? Acha...strzelił dwie bramki z karnych ale to Messi...dwie bramki z karnych innych zawodników na świecie przechodzą zawsze bez echa więc nie skomentuję tego absurdu...
Dla mnie wielki mecz zagrał tylko jeden zawodnik - Di Maria...robił co chciał z Barcelońskim drewnem ale mogę być nieobiektywny bo to jeden z niewielu zawodników z Primera Division, którego chciałbym w Juve...
Ostatnio edytowano 25.03.2014 13:10 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 25.03.2014 08:07

Co by nie napisać, to wynik poszedł w świat. Przy całej sympatii i antypatii do FCB.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.03.2014 12:11

Zgadzam się Raul w pełniz tym co napisałeś, poza:

Raul73 napisał(a):Podobnie jak w przypadku "faulu" Ramosa - miał prawo nie widzieć, że Neymar przewrócił się z głodu, bo z tyłu mogło to wyglądać na kontakt, boczny też nie zdążył za akcją i nie widział spalonego. Czerwo też w takim wypadku słuszne.

Ale mam pytanie.
Skoro Ramos nie faulował, to za co czerwona? 8O :wink:
Bo z tego co napisałeś wynika, że za "niedowidzenie sędziego" (który i ile mnie pamięć nie myli, był w tej sytuacji dobrze ustawiony).

Bo to ,że żadnego spalonego w tej sytuacji nie było to oczywiste. :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.03.2014 12:14

alechandro napisał(a):
anakin napisał(a):Bo o tym, że karnego dla Realu najzwyczajniej w świecie nie było

Identyczna sytuacja jak w meczu MC - Barcelona...wtedy oczywiście karny był :wink: :?: :?:

Kurde, wybacz, ale pamięć już nie ta........ :cry: :oops: :oops:
:mrgreen:
alechandro napisał(a):....generalnie z kibicami Barcelony nie dyskutuję bo to na ogół dzieci - jest tutaj oczywiście jeden taki przemądrzały kibic Barcy, którego lubię i szanuję i z nim zawsze mogę pogadać... :oczko_usmiech: :mrgreen:

Ależ dziękuję uprzejmie. :hearts:
Taki ze mnie klibic, jak z koziej doopy klarnet. :oczko_usmiech:

Ale akurat w tym przypadku zarzuty pod adresem Barcy zupełnie bezpodstawne (mówię o tym jednym, konkretnym meczu).
I wcale nie ujma dla mnie przyznać Raulowi rację, że Messi grał pytę w całym meczu (podobnie zresztą jak Ronaldo).

Z tym, że od zawodnika klasy CR7 wymagałbym trochę mniej płaczliwości i umiejętności przełknięcia porażki.
Bo takie jęki jak odstawiał w wywiadach pomeczowych, naprawdę mu nie przystoją.
Wielki piłkarz, jednak nie mniejszy płaczek.

Ale piekny miał lańcuch na szyji. :mrgreen:
Szykuje się transfer do Zenita? :mrgreen:
Ostatnio edytowano 25.03.2014 20:25 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.03.2014 12:52

Marcin, nazywanie dorosłej kobiety dziewczynką...................
Edit
Sprawa zamknięta :)
Ostatnio edytowano 25.03.2014 13:58 przez Bocian, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2014 13:09

Sławek, masz rację ale nie wiedziałem ile kobieta może mieć lat bo ostatnio rzadko tu zaglądam...zaraz to zmieniam a blaugranę z góry przepraszam...
W moim przypadku jest chyba trochę inaczej bo jednak nie jestem sezonowym kibicem a kibicem na dobra i na złe od 30 lat...Del Piero wówczas jeszcze nie grał w Juve ale żaden z zawodników tak nie zapisał się na kartach historii Juve jak on...dlaczego pieję z zachwytu - dobrze to ująłeś - jest człowiekiem poza boiskiem również a do tego skromnym...nigdy nie szukał pierwszeństwa w tłumie, unikał dziennikarzy jak ognia, którzy do tej pory nawet nie wiedzą gdzie tak naprawdę mieszka...
Messi oczywiście też zapisał się na kartach historii Barcelony ale swoje za uszami ma...choćby nawet prowokowanie publiczności lub nadepnięcie celowe na rękę przeciwnika...pozostaje więc genialnym piłkarzem ale człowiekiem już nie...Del Piero czy Lineker to typowy przykład Fair Play...ba, Gary Lineker nigdy nie dostał nawet żółtej kartki w swojej piłkarskiej karierze a niewielu kibiców o tym wie...to już jest wyczyn niebywały... :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 253
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone