Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
jara
Koneser
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 19.02.2014 23:04

greenrs napisał(a):Wreszcie jakieś trójeczki :wink:

Po dwóch dniach najlepsi: razpol, bzyq74, jara i CROberto - wszyscy po 5 pkt :!:

Gratulacje :)

Dziękuję :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 19.02.2014 23:08

W ubiegłym sezonie cała tabela była podana na stronie z typowaniami dopiero po zakończeniu pierwszych meczów 1/8.
Myślę, że można tak samo zrobić i wrzucić ją za tydzień.

Teraz tylko uproszczona punktacja po 4 meczach
najlepiej typowali jara, CROberto, bzyq74 i razpol (5 pkt.)
anakin, Lednice, DCK, te kiero, MRK, kleeberg, sandomingo (3 pkt.)
alechandro, GSM, cronaturki, PabloX, greenrs, walp, dids76, mireks (2 pkt.)
pozostali po jednym, kilku bez punktów.

Kosmetyczne zmiany na podium:
Gajus.ems - 89
razpol - 89
Krzychooo - 88
MRK - 87

za podium ciasno :)

anakin napisał(a):
walp napisał(a):A się porobiło .... Obrazek
I teraz będę musiał się ukarać ....

Ja proponuję minus 10 punktów karnych. :twisted:
Albo..........zaśpiewaj coś. :mrgreen:

Ani, punktów oddać nie mogę. Nie jestem aż tak dobry, żeby szastać nimi na prawo i lewo. :oczko_usmiech:
Piosenkę "Panie Waldku, Pan się nie boi" śpiewałem w przerwie, ale nie wiem, czy było słychać. :lol:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 19.02.2014 23:16

walp napisał(a):W ubiegłym sezonie cała tabela była podana na stronie z typowaniami dopiero po zakończeniu pierwszych meczów 1/8.
Myślę, że można tak samo zrobić i wrzucić ją za tydzień.

Oczywiście. Po zakończeniu kolejki 8)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.02.2014 23:39

A wg mnie, jeśli można rzecz jasna, typowanie wszystkich wyników 1/8 przed, skoro mecze są rozbite na dwa wtorki i dwa środy z tygodniową przerwą, jest troszkę bez sensu. W ciągu tygodnia milion rzeczy może się zdarzyć, co może spowodować chęć zmiany typowania. Taka sytuacja uniemożliwia jakąkolwiek zmianę.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 20.02.2014 00:11

MRK napisał(a):A wg mnie, jeśli można rzecz jasna, typowanie wszystkich wyników 1/8 przed, skoro mecze są rozbite na dwa wtorki i dwa środy z tygodniową przerwą, jest troszkę bez sensu. W ciągu tygodnia milion rzeczy może się zdarzyć, co może spowodować chęć zmiany typowania. Taka sytuacja uniemożliwia jakąkolwiek zmianę.

I bardzo dobrze - tak jest ciekawiej. Jest ryzyko - jest zabawa :D :D
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.02.2014 00:13

Raul73 napisał(a):
MRK napisał(a):A wg mnie, jeśli można rzecz jasna, typowanie wszystkich wyników 1/8 przed, skoro mecze są rozbite na dwa wtorki i dwa środy z tygodniową przerwą, jest troszkę bez sensu. W ciągu tygodnia milion rzeczy może się zdarzyć, co może spowodować chęć zmiany typowania. Taka sytuacja uniemożliwia jakąkolwiek zmianę.

I bardzo dobrze - tak jest ciekawiej. Jest ryzyko - jest zabawa :D :D

Nie no... ogólnie jestem zwolennikiem zasady "no risk - no fun", ale jednak typowanie wyników na cro.pl to dość poważna sprawa :mrgreen:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 20.02.2014 00:21

MRK napisał(a):W ciągu tygodnia milion rzeczy może się zdarzyć, co może spowodować chęć zmiany typowania. Taka sytuacja uniemożliwia jakąkolwiek zmianę.

Zgadza się. Typując wszystkie mecze jednej kolejki "z góry" podejmujesz pewne ryzyko związane właśnie z takimi sytuacjami. Moim zdaniem dodaje to tylko dodatkowego smaczku naszej zabawie... bo ostatecznie to tylko zabawa i nie ma co "dzielić włosa na czworo". O chłodne kalkulacje i analizy można by się pokusić grając np. o wczasy w Chorwacji dla całej rodziny. My gramy tylko o przechodni dopisek pod nickiem o treści "Mistrz Ligi Mistrzów" :oczko_usmiech:
Poza tym nie zmienia się regulaminu w trakcie gry. Jeśli taka będzie wola większości, w przyszłym roku możemy to zmienić.
Zresztą trzymając się regulaminu należałby w tej kolejce unieważnić (jak zauważył Janusz) typowanie mireksa i sandomingo, jako zgłoszone po godz. 17. Myślę jednak, że opóźnienie w tym wypadku nie miało absolutnie żadnego wpływu na trafność ww. typów i jestem za tym, żeby zastosować jedynie "ostatnie ostrzeżenie". W razie powtórki tej nieregulaminowej nonszalancji, typowanie zostanie unieważnione. Proszę o opinię pozostałych członków Komisji. :D
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.02.2014 00:28

greenrs napisał(a):My gramy tylko o przechodni dopisek pod nickiem o treści "Mistrz Ligi Mistrzów" :oczko_usmiech:

Tylko????? Ja przepraszam bardzo, ale chyba nie zdajesz sobie sprawy, jak ten dopisek jest ważny dla niektórych :mrgreen: .
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 20.02.2014 00:40

MRK napisał(a):
greenrs napisał(a):My gramy tylko o przechodni dopisek pod nickiem o treści "Mistrz Ligi Mistrzów" :oczko_usmiech:

Tylko????? Ja przepraszam bardzo, ale chyba nie zdajesz sobie sprawy, jak ten dopisek jest ważny dla niektórych :mrgreen: .

Ależ doskonale zdaję sobie z tego sprawę... A już szczególnie ważny jest wtedy, gdy trzeba będzie się z nim rozstać. Być może na zawsze :cry:

:mrgreen:
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 20.02.2014 07:39

Ech, gdyby nie bramka Mullera to byłyby 2 punkty więcej, mówi się trudno c'est la vie :oczko_usmiech:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 20.02.2014 07:47

DCK napisał(a):Ech, gdyby nie bramka Mullera to byłyby 2 punkty więcej, mówi się trudno c'est la vie :oczko_usmiech:

gdyby strzelili karne byłyby u mnie 3pkt :la:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.02.2014 07:52

greenrs napisał(a):
MRK napisał(a):

Ależ doskonale zdaję sobie z tego sprawę... A już szczególnie ważny jest wtedy, gdy trzeba będzie się z nim rozstać. Być może na zawsze :cry:

:mrgreen:

Zastanawiałem się, czy ująć to również w takie słowa, ale stwierdziłem, że nie będę robił przykrości, ale widzę, że Ty to już serca nie masz :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.02.2014 07:57

DCK napisał(a):Ech, gdyby nie bramka Millera...

i

te kiero napisał(a):... gdyby strzelili karne byłyby u mnie 3pkt

:-)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.02.2014 08:15

greenrs napisał(a):Poza tym nie zmienia się regulaminu w trakcie gry. Jeśli taka będzie wola większości, w przyszłym roku możemy to zmienić.

Zgadza się. Jeśli będą chętni do gry w następnym sezonie, to można zebrać propozycje i wprowadzić korekty do regulaminu.
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby to zrobić od następnej edycji.
greenrs napisał(a):Zresztą trzymając się regulaminu należałby w tej kolejce unieważnić (jak zauważył Janusz) typowanie mireksa i sandomingo, jako zgłoszone po godz. 17. Myślę jednak, że opóźnienie w tym wypadku nie miało absolutnie żadnego wpływu na trafność ww. typów i jestem za tym, żeby zastosować jedynie "ostatnie ostrzeżenie". W razie powtórki tej nieregulaminowej nonszalancji, typowanie zostanie unieważnione. Proszę o opinię pozostałych członków Komisji. :D

Nie jestem członkiem Komisji, więc nie mam decydującego głosu w tej sprawie. Jednak zauważyłem to spóźnienie od razu, ale zastanawiałem się, czy jest sens "mącić wodę", ponieważ powołujemy się na punkt regulaminu, który może jest mało precyzyjny, a samo spóźnienie nie miało w tym przypadku wpływu na wyniki.
W jednym poście podajemy wszystkie wyniki najbliższej kolejki rozgrywek. Z racji tego, że każda kolejka jest rozbita na dwa dni rozgrywek, typowanie kończyłoby się o godz. 17 pierwszego dnia danej kolejki.
Typowanie następnej kolejki rozgrywek można rozpocząć po podsumowaniu aktualnie zakończonej i podaniu wyników punktacji w niniejszym wątku.

Jest w nim mowa o kolejce. Może to ktoś interpretować, że dotyczy to tylko kolejek z fazy grupowej. :? Przede wszystkim, zamiast trybu warunkowego "kończyłoby się" może lepiej użyć sformułowania: "swoje typy trzeba podać do godz. ... " itp.
Nota bene, typy voite w V kolejce nie zostały przyjęte z powodu spóźnienia, mimo, że oddane zostały przed rozpoczęciem spotkań.
MRK napisał(a):Nie no... ogólnie jestem zwolennikiem zasady "no risk - no fun", ale jednak typowanie wyników na cro.pl to dość poważna sprawa :mrgreen:

To jest kolego bardzo ważna sprawa. :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.02.2014 08:39

Mam przeczucie (graniczące z pewnością oczywiście :wink: ), że marzycieli nam przybyło po tej kolejce .. :? :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 238
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone