Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
GSM
Cromaniak
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 19.02.2014 09:36

Leverkusen znowu ostro w d... od renomowanego rywala.W fazie grupowej z przeciętnym obecnie Manchesterem United przegrali 2:9 w dwumeczu,a bodaj dwa lata temu 2:10 z Barceloną w 1/8.
Rzeczona Barcelona zaś bardzo mądrze wypunktowała City i raczej nie mogą przegrać awansu w rewanżu u siebie.Jednak uważać muszą bardzo,bo klasowych rywali w katarskim zespole nie brakuje i walczą do końca co pokazali w Monachium
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 19.02.2014 10:03

Jakby ktoś się pytał, dlaczego Pellegriniego pogoniono z Madrytu, to proponuję obejrzeć jeszcze raz wczorajszy mecz.

Facet nigdy nie potrafił grać z topowymi zespołami!! Podczas jego pobytu w Realu 2 razy wtopa z Barcą i raz z Lyonem - a były to jego jedyne mecze z potentatami. Niedawno przegrał z Chelsea, i to u siebie. Wcześniej jesienią blamaż z Bayernem u siebie. W rewanżu zamiast szukać czwartego gola, to bronił nic nie dającego 3:2, bo mu się liczby pomyliły. Co z tego, że w meczach ze średniakami grają pięknie i wygrywają wysoko, skoro w meczach z zespołami z topu zawsze wychodzą przestraszeni i mocno cofnięci! I brak Kuna nie jest tu żadnym usprawiedliwieniem.

Taktyk z niego nie lepszy od Smudy. Z krasnalami nie można grać bez pressingu, zostawiając im dużo miejsca, bo to dla nich woda na młyn. Cała Europa już nauczyła się z nimi grać, a ten swoje! MC przegrało ten mecz w szatni.

Poza tym Pellegrini już tak długo trenuje Demichelisa, że miał czas się zorientować, że to obrońca co najwyżej średni. Już w Maladze takim był. A to, co wczoraj wyprawiał w pierwszej połowie, to kryminał! Gość nie powinien wyjśc na drugą połowę!

Najgorsze, że to nie Barca wygrała mecz, bo grali tą samą wolną i nudną tiki-takę co zwykle - to MC go przegrało.

Nie zdziwię się, jak Pellegrini wyjdzie na Camp Nou bronić wyniku....
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 19.02.2014 10:21

Blaugrana napisał(a):Co mi się wydaje ?

Alechandro ma rację - wydaje ci się.

Trzeba znać historię rozgrywek między Barcą a Realem by wiedzieć dlaczego każdy fan Barcy (cule) jest antyfanem Realu

Nie, nie każdy. To mit, stworzony przez "kibiców" Realu i Barcy z Polski. W Hiszpanii i na świecie jest zupełnie inaczej.

i odwrotnie.

Również nieprawda.

Zarówno w Hiszpanii, jak i na świecie, jest wiele osób, kibicujących obu tym zespołom. Podczas Gran Derbi (także w Polsce) puby są pełne kibiców obu drużyn, pijących wspólnie piwo i razem kibicujących swoim drużynom - bez nienawiści. To samo w Hiszpanii. Zresztą wytarczy posłuchać i popatrzeć, co się dzieje na ulicach przed El Classico - w niczym nie przypomina to np. ulic Mediolanu przed czy po derbach czy choćby ulic Krakowa po meczu z Legią.

Tzw. "nienawiść" pomiędzy klubami to wymysły hispzańskich nacjonalistów - z obu stron! Pewnie, dochodzi do tego odwieczna rywalizacja na najwyższym poziomie, dochodzą rządy Franco, "biedna, uciskana" Katalonia (chociaż od dawna ani biedna, ani uciskana), ale to są sprawy zastępcze, które tak naprawdę na piłkę i na normalnych kibiców (nie fanatyków) nie mają większego przełożenia. Już większe przełożenie mają kompleksy sportowe Cules, bo Barca w ilości tytułów zawsze była (i jeszcze długo będzie) w tyle za Realem, chociaż w ostatnich kilku latach takie kompleksy na pewno pojawiły się też w Madrycie

Ja na przykład, jako kibic Realu od urodzenia, żadnym antyfanem Barcy nie jestem i nigdy nie byłem - mój brat odwrotnie. Nawet pamiętam, jak razem cieszyliśmy się z bramki Koemana na Wembley w 1992. Jedyne, czego w obecnej Barcelonie nie lubię, to ich hipokryzja i aktorstwo. No i ta ich tiki-taka mnie usypia. :D

Tak więc proponuję nie uogólniać, bo to, co tobie wydaje się ogółem, to w rzeczywistości jest margines.
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 19.02.2014 10:41

Pellegrini być może nie radzi sobie z byciem trenerem zespołów z topu ,w stosunku do których są najwyższe oczekiwania czyli takich które MUSZĄ.Najlepiej mu idzie w drużynach z drugiego szeregu które jedynie MOGĄ sprawiać niespodzianki,sensacje i walczyć z najlepszymi pokazując fajną piłkę.Wynika to chyba z jego mentalności,osobowości.Przypomniało mi się przy okazji jak prowadzony przez niego Villarreal zanotował kilka(5,6?) remisów 0:0 z rzędu w spotkaniach z MU na przestrzeni sezonów LM(w tym sezonie rozbił ich jednak 4:0 w derbach)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2014 10:45

Ten konkretny przykład nie jest żadnym marginesem. Nie mam na myśli tzw "nienawiści" między innymi klubami np Legią i Lechem. To tylko sportowa, głęboka niechęć. A tam gdzie w grę wchodzi kibolstwo tam nie ma sportu.
Między samymi zawodnikami Realu i Barcy jest ostatnio nawet sympatia bo grają razem w kadrze hiszpańskiej na MŚ i ME.
Masz rację, Katalonia biedna nigdy nie była. Uciskana owszem, za czasów Franco ( podobnie jak FCB, bo pupilem Franco był Real). I nie masz się co tak denerwować. Pisząc, że jestem antyfanem Realu nie mam na mysli nienawiści, bo nie jestem Katalonką. Nie mam powodu do takich silnych odczuć i takie odczucia nie rządzą w moim życiu wobec nikogo. Po prostu nie lubię gdy Real wygrywa, ale jak wygra nie wyrywam sobie włosów z głowy.
Nie będę się rozpisywać tak jak Ty ale posłużę się pewnym linkiem i niech to już zakończy ten temat, bo nie mam ochoty na żadne przepychanki :
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,459.html
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2014 10:56

walp napisał(a):
Lednice napisał(a):
walp napisał(a):Dzisiaj typowanie cieniutko. Żadnej "trójki", liderzy w ogóle bez punktu :?

Z Jarą mamy po 2 punkty :wink:

Zgadza się. Zostaliście Mistrzami Dnia :oczko_usmiech:

Blaugrana napisał(a):Żałuję, że nie biorę udziału w Waszych typowaniach, że już za późno.

Tak jak pisze greenrs, nie jest za późno. Jesteśmy dopiero na początku fazy play-off. W ubiegłym sezonie, na tym etapie też dołączyło kilku typerów.

Kilka kliknięć i jesteś dopisana do tabeli. Jeśli prześledziłaś wątek, to może zauważyłaś, że po zakończeniu
ubiegłego sezonu zrobiłem takie podsumowanie. Masz jeszcze szanse zostać Mistrzynią fazy pucharowej. :wink:

Ok :) To spróbuję :)
Jako nowicjuszka na tytuł Mistrzyni nie liczę, ale może ostatnia nie będę :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 19.02.2014 11:10

No comments.... Ręce mi opadły po pobieżnym przeczytaniu.

Ale zgoda - koniec tematu, bo również nie mam ochoty na przepychanki :D :D :papa:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 19.02.2014 11:13

GSM napisał(a):Pellegrini być może nie radzi sobie z byciem trenerem zespołów z topu ,w stosunku do których są najwyższe oczekiwania czyli takich które MUSZĄ.Najlepiej mu idzie w drużynach z drugiego szeregu które jedynie MOGĄ sprawiać niespodzianki,sensacje i walczyć z najlepszymi pokazując fajną piłkę.

Dokładnie tak!!

Dlatego za bardzo ich w rewanżu nie widzę :cry: :cry:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.02.2014 11:48

Raul73 napisał(a): Jedyne, czego w obecnej Barcelonie nie lubię, to ich hipokryzja i aktorstwo. No i ta ich tiki-taka mnie usypia. :D

pełna zgodność odczuć
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2014 12:03

Raul73 napisał(a):

No comments.... Ręce mi opadły po pobieżnym przeczytaniu.

Ale zgoda - koniec tematu, bo również nie mam ochoty na przepychanki :D :D :papa:

Świetnie. Kto jak kto ale kibic Reala zawsze się dogada z kibicem Barcy, choćby z opadem rąk i bez dalszego komentarza :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 19.02.2014 12:12

Blaugrana napisał(a):Ok :) To spróbuję :)

Dopisałem już Ciebie do tabeli, żebyś nie czuła się osaczona przez antyfanów i fanów innej maści. :oczko_usmiech:
Przyjemnej zabawy w typowaniu. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.02.2014 13:08

Pellegrini miał taki strach w oczach od początku, że masakra. :roll:
MC bez koncepcji zupełnie, brak Aguerro widoczny aż nadto.. :roll:
W rewanżu ma co prawda grać, ale obawiam się, że pożegnanie City z LM odbyło się już wczoraj. :cry:

Co do karnego ( o którym tu mowa tez była) to niestety, ale....ewidentny.

PSG też już może powoli świętować awans.
Choć to było raczej oczywiste już po losowaniu.

Raul73 napisał(a):Poza tym Pellegrini już tak długo trenuje Demichelisa, że miał czas się zorientować, że to obrońca co najwyżej średni.

Jego zachowanie wynikało z nieudanego ofsajdu.
Nie dogoniłby Messiego, więc poszedł "dzidą na raz" i niestety nie trafił..
Ostatnio edytowano 19.02.2014 13:52 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 19.02.2014 13:11

walp napisał(a):

Dopisałem już Ciebie do tabeli, żebyś nie czuła się osaczona przez antyfanów i fanów innej maści. :oczko_usmiech:

Tyle tylko, że nie bardzo wiem czy takie typowanie niepełnej kolejki jest dopuszczalne? Wydaje mi się, że zawsze typujemy całą kolejkę. Jak uważacie, bo nie przypominam sobie podobnej sytuacji w przeszłości?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.02.2014 13:15

greenrs napisał(a):Tyle tylko, że nie bardzo wiem czy takie typowanie niepełnej kolejki jest dopuszczalne? Wydaje mi się, że zawsze typujemy całą kolejkę. Jak uważacie, bo nie przypominam sobie podobnej sytuacji w przeszłości?

Myślę, że w drodze wyjątku, ot, tak dla wprawy, jak również z uwagi na fakt, że to bez znaczenia dla końcowego wyniku, możemy dopuścić. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2014 13:19

greenrs napisał(a):
walp napisał(a):

Tyle tylko, że nie bardzo wiem czy takie typowanie niepełnej kolejki jest dopuszczalne? Wydaje mi się, że zawsze typujemy całą kolejkę. Jak uważacie, bo nie przypominam sobie podobnej sytuacji w przeszłości?

Wczoraj pierwszy to zaproponowałeś :)
Traktujcie to jako swoiste kuriozum. Ja nikomu nie zagrożę, a zawsze będę obstawiać tyły :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 236
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone