Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Raul73
Koneser
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 03.02.2014 07:04

Remis w Bilbao zasłużony, bo ani Real, ani Athletic nie zasłużyły na więcej. Zwłaszcza Real po beznadziejnej pierwszej połowie. Ale co sędzia dołożył od siebie, to dołożył :twisted: :twisted:

Co do Atletico - ciekawe, jak długo uda im się to tempo wytrzymać. Jeśli wcześnie odpadną z LM, to będą faworytem do Mistrza Hiszpanii!
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 03.02.2014 08:12

Raul73 napisał(a):
Co do Atletico - ciekawe, jak długo uda im się to tempo wytrzymać. Jeśli wcześnie odpadną z LM, to będą faworytem do Mistrza Hiszpanii!

w sumie to myślę, że za ten i zeszły sezon im się należy, byłaby ciekawa naprawdę odmiana
szkoda, że Real nie wykorzystał szansy, chyba porażka Barcy nieco ich rozluźniła :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2014 22:41

Raul73 napisał(a):Ale co sędzia dołożył od siebie, to dołożył :twisted: :twisted:

Lepiej nie narzekaj może na sędziów :wink:
Na kartkę dla lalusia też :wink:

Akurat Real w tym sezonie na nieprzychylność sędziowska nie ma co narzekać...we wszystkich rozgrywkach zresztą... :wink:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 03.02.2014 23:01

alechandro napisał(a):Lepiej nie narzekaj może na sędziów :wink:
Na kartkę dla lalusia też :wink:

Tylko mi nie mów, że to było na czerwoną kartkę, bo się zwyczajnie ośmieszysz :D :D A kiedyś pisałeś, że brzydzisz się symulkami!

Poza tym chodziło mi o sędziowanie w przekroju całego meczu i brak kartek dla graczy Athletiku za bardzo ostrą grę. Czerwona kartka dla CR7 (i jednoczesny brak czerwa dla Gurpeguiego) był już szczytem popisów tego arbitra (nota bene Katalończyka). Zresztą jego kompetencje najlepiej pokazał protokół pomeczowy :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2014 07:43

Nie napisałem, że to było na kartkę ale trafił swój na swego...przez symulkę Krysi Juve kończyło w dziesiątkę...napisałem aby nie narzekać na sędziów bo Real i tak najwięcej korzyści z nich ma ... :wink:
Przykładem są choćby pierwsze mecze ligowe ( np. Elche ! )

A Krysia ? Już nie raz zasłużyła na kartkę ale dziwnym zbiegiem okoliczności jakiś parasol ochronny jest nad nim roztoczony... :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.02.2014 08:11

Ci sędziowie .... czasami, aż boli, kiedy mamy piękne sportowe widowisko na wysokim poziomie, a panowie z gwizdkiem potrafią wypaczyć wynik. Przykładów można by mnożyć. :evil:
Mam nadzieję, że Komitet Sędziowski znajdzie na to jakiś sposób.

We wczorajszym hicie Premier League, Chelsea wygrała z Manchesterem City. The Citizens bez Aguero i Nasriego nie dali rady na własnym boisku pokonać rywali. Wynik powinien ucieszyć tych, którzy liczą na dodatkowe punkty za ewentualny sukces The Blues w LM, bo Chelsea spisywała się ostatnio poniżej oczekiwań i grała w kratkę, a we wczorajszym spotkaniu pokazała, że można. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.02.2014 15:19

Mnie wczorajsza gra Chelsea cieszy oczywiście bardzo. :mrgreen:
Oglądałem co prawda tylko II połowę, ale jestem pod wrażeniem wykonania przez zawodników założeń taktycznych nakreślonych przez Mou przed meczem.
Każdy wiedział co ma robić i robił dokładnie to co miał robić.

MC nie istniało...aż nadto widoczny brak Aguerro...Toure też jakiś taki drewniany... :?
Niemniej jednak dalej uważam, że z FCB pojadą równo.. :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.02.2014 22:08

Real- Atletico 3:0 w Pucharze Króla.
Tylez fartu Realu, co niefartu gości w tym meczu..

Ale z innej beczki.
Tyle chamówy dawno nie widziałem.
I to zarówno po jednej, jak i drugiej stronie..
W symulowaniu też remis....
I chyba tylko Barca w tym ostatnim aspekcie jest w stanie ww druzynom dorównać... :roll:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.02.2014 22:19

anakin napisał(a):Real- Atletico 3:0 w Pucharze Króla.
Tylez fartu Realu, co niefartu gości w tym meczu..

No, ale Real przeważał, bez dwóch zdań.
Bramki fartowne, dwie to inna sprawa. Ale akcja przy drugiej to stadiony świata.

anakin napisał(a):Ale z innej beczki.
Tyle chamówy dawno nie widziałem.
I to zarówno po jednej, jak i drugiej stronie..
W symulowaniu też remis....
I chyba tylko Barca w tym ostatnim aspekcie jest w stanie ww druzynom dorównać... :roll:

Co ty derbów nigdy nie oglądałeś ? 8O
Delikatniś :mrgreen:

Trochę się tam poszturchali, nikt nikomu nogi nie złamał.
Bardzo dobry mecz.

Mnie wczorajsza gra Chelsea cieszy oczywiście bardzo. :mrgreen:

Po raz pierwszy w życiu patrzyłem na grę Czelsi z sympatią.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.02.2014 22:32

Kiepura napisał(a):No, ale Real przeważał, bez dwóch zdań.
Bramki fartowne, dwie to inna sprawa. Ale akcja przy drugiej to stadiony świata.

Zgoda jest.

Kiepura napisał(a):Co ty derbów nigdy nie oglądałeś ? 8O
Delikatniś :mrgreen:
Trochę się tam poszturchali, nikt nikomu nogi nie złamał.
Bardzo dobry mecz.

Twardy mecz a chamówa to dla mnie dwie różne bajki.
Tu była chamówa.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.02.2014 22:59

Może i trochę było. :roll:
Ale na Bilbao więcej.

To są derby. Na derbach się gryzie kopie, szczypie, prowokuje.
Nie ma zasad i reguł.
Nie mówię o celowym łamaniu nóg.
Na derbach trza walczyć i wygrać. Bramkę strzelić czymkolwiek, czołem, brzuchem, doopą, końcem tego, no...
Inaczej uj a nie derby.
Tego oczekują kibice wszędzie na świecie, zapewne w Madrycie też.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 05.02.2014 23:03

To by było chyba na tyle na temat "potęgi" Atletico Madryt. W tym meczu grała tylko jedna drużyna i wynik jest chyba najniższym wuymiarem kary.

Co do chamówy.... Przy derbach to raczej normalka, ale.....

Oglądałem wszystkie mecze Realu z Atletico w ostatnich latach. I od kilku meczów prowokator i prowodyr wszelkich zadym jest jeden: Diego Costa! Zresztą nie tylko z Realem.

Zwykły boiskowy idiota, który powinien wylecieć z boiska po jakichś 10 minutach gry - wtedy nie byłoby tych rewanżowych szturchnięć i kopnięć od Arbeloi czy Pepe.

Zanim ten "piłkarz" zaczął grać w Atleti, mecze były o wiele bardziej czyste, także derby.

Na szczęście Costa w rewanżu nie zagra - i tylkoz tego względu będzie o połowę spokojniej niż dziś.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 06.02.2014 09:10

Raul73 napisał(a):To by było chyba na tyle na temat "potęgi" Atletico Madryt.

A to się jeszcze okaże.
Co prawda, hiszpańskie media piszą, że Madrid es blanco i finał Pucharu Króla już raczej nie dla Colchoneros. Jednak w La Liga jeszcze wszystko możliwe. Atletico jest liderem.
Kolejne derby Madrytu 2 marca. Może trafią też na siebie w LM ... :)

Cóż, Real zrewanżował się Atletico za dwie ostatnie porażki na Santiago Bernabeu. Martwi mnie tylko, że tak łatwo dali się rozbroić i nie grali w sposób, do którego ostatnio przyzwyczaili. :?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.02.2014 10:32

Raul73 napisał(a):Oglądałem wszystkie mecze Realu z Atletico w ostatnich latach. I od kilku meczów prowokator i prowodyr wszelkich zadym jest jeden: Diego Costa! Zresztą nie tylko z Realem.
Zwykły boiskowy idiota, który powinien wylecieć z boiska po jakichś 10 minutach gry - wtedy nie byłoby tych rewanżowych szturchnięć i kopnięć od Arbeloi czy Pepe.
Zanim ten "piłkarz" zaczął grać w Atleti, mecze były o wiele bardziej czyste, także derby.

No to się zeszło..idiotów dwóch.
Bo nie mów mi, że Pepe ma normalnie pod kopułą.. :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.02.2014 15:30

anakin napisał(a):Pepe...

Idiota jakich mało na tym świecie...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 229
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone