Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.01.2014 13:29

Zastanawia mnie jedno.
Dlaczego po tego typu newsach nic się z tym dalej nie dzieje? 8O
Oszustwo jak drut.
A jeżeli nie , to w tej chwili co najmniej uzasadnione podejrzenie jego popełnienia.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.01.2014 17:56

Tottenham -Man.City 1:5.

Dobry, szybki mecz.
Jak "Aglicy" utrzymają formę..cienko widzę Barcę za 2 tygodnie..... :?
Sam Aguerro ich rozjedzie.... :?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.01.2014 19:39

No łatwo nie będzie, ale Barca również w formie. W Pucharze Króla rozgromiła Levante 5:1 i też jest na pierwszym miejscu w lidze.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.01.2014 19:58

walp napisał(a):No łatwo nie będzie, ale Barca również w formie. W Pucharze Króla rozgromiła Levante 5:1 i też jest na pierwszym miejscu w lidze.

Trochę oględałem....
I powiem Ci, że szału ni ma, jeśli o grze mówimy... :?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.01.2014 20:08

Ale nie grał pierwszy skład
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.01.2014 20:13

Nie wiem, czy w obecnej formie Messi i Xavi są w stanie tak zmienić grę, żeby wygrać dwumecz z City... :?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.01.2014 20:15

anakin napisał(a):Nie wiem, czy w obecnej formie Messi i Xavi są w stanie tak zmienić grę, żeby wygrać dwumecz z City... :?

Też nie wiem, dlatego ostatni dwumecz nie może być żadną prognozą
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 30.01.2014 20:55

jak dla mnie to jednak Barca przejdzie przez MCity, choć oczywiście chciałbym się pomylić, nie jestem jakimś zwolennikiem City, jednak w Barcie raczej zdają sobie sprawę że coś do końca nie wychodzi i postarają się walczyć o każde trofeum
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.01.2014 22:07

anakin napisał(a):Nie wiem, czy w obecnej formie Messi i Xavi są w stanie tak zmienić grę, żeby wygrać dwumecz z City... :?

W sumie ... też nie wiem :? Na moje, mogą nie być w stanie - 5 typerów straci szanse na bonus. :oczko_usmiech:
Tu nie ma sentymentów, tu się gra o Tytuł.

Ja to się martwię (Ty również powinieneś) o Chelsea, a ściśle o skuteczność The Blues. W ostatnim meczu z West Ham Utd., statystyka była taka: total attempts 38, attempts on target 9, a wynik 0:0.
W ostatnich pięciu meczach Man. City strzelił 21 goli, a Chelsea tylko 8.

Wiem, wiem, to się ma nijak do rozgrywek w LM, ale se tak rozważam ... :smo:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.01.2014 08:31

walp napisał(a):Ja to się martwię (Ty również powinieneś) o Chelsea, a ściśle o skuteczność The Blues. W ostatnim meczu z West Ham Utd., statystyka była taka: total attempts 38, attempts on target 9, a wynik 0:0.
W ostatnich pięciu meczach Man. City strzelił 21 goli, a Chelsea tylko 8.

Oglądąłem ten mecz (na przemian z Tottenham- City :wink: ).
Statystyki oczywiście nie kłamią, ale......WH postawili w polu karnym autobus.....takiego przegubowca nawet :wink: i nic wpaść nie chciało. :?
Co nie zmienia faktu, że w konfrontacji z City, Chelsea wygląda jak na razie po prostu....słabo. :?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 31.01.2014 21:50

Widzę, że wątek ożywa, znaczy to niewątpliwie, iż zbliżamy się do fazy play-off. Kilku debeściaków wyrwało się już nawet do tablicy i przykleili swoje typy :oczko_usmiech: Co się odwlecze, to nie uciecze. :wink:

Jednak nie samym typowaniem żyje kibic, bo przecież statystyki stanowią również must-have dla każdego fana piłki nożnej. :oczko_usmiech:
Z tego powodu wygrzebałem trochę danych, dotyczących aktualnych rozgrywek LM.

- w fazie grupowej Ligi Mistrzów padło ogółem 277 bramek, a najlepsi strzelcy to:

1. Cristiano Ronaldo – 9
2. Zlatan Ibrahimović – 8
3. Lionel Messi – 6
4. Sergio Aguero – 6
5. Alvaro Negredo – 5
6. Arturo Vidal – 5
7. Diego Costa – 4
8. Gonzalo Higuain – 4
9. Edinson Cavani – 4
10. Robert Lewandowski – 4

- na listę strzelców wpisało się 150 piłkarzy z 46 krajów świata, w tym 20 krajów spoza strefy UEFA.
- we wszystkich meczach Ligi Mistrzów padło 2405 strzałów, z czego 1410 było celnych.
- najwięcej strzałów celnych oddał Bayern Monachium – 78.
- najwięcej podań wymieniła Barcelona – 4812.
- we wszystkich meczach fazy grupowej było 971 rzutów rożnych, sędzia odgwizdał 440 pozycji spalonych.
- we wszystkich meczach fazy grupowej LM popełniono 2650 fauli, a sędziowie pokazali 383 żółte kartki i 21 czerwonych.
- w fazie grupowej Ligi Mistrzów piłkarze wymienili 108203 podania.

Z drużyn, które awansowały do 1/8 finału, najwięcej obcokrajowców w składzie posiada Arsenal Londyn (81,5% składu to obcokrajowcy). Natomiast na przeciwległym miejscu jest Borussia Dortmund, w której 34,6% składu to piłkarze spoza Niemiec.
Najstarszą drużyną w 1/8 finału jest Galatasaray Stambuł (średnia wieku 28,1), najmłodszą – Borussia Dortmund – 24,8.

Interesting detail about money:
SSC Napoli w letnim oknie transferowym wydało 87,2 mln euro, co nie wystarczyło Włochom do awansu. Olympiakos Pireus awansował do dalszej fazy, choć na wzmocnienia wydał 8,2 mln euro.

Neymar jest autorem najszybszego hat-tricka w ostatniej fazie grupowej Ligi Mistrzów.
W pierwszych pięciu występach w LM Neymarowi nie udało się wpisać na listę strzelców. Natomiast w 6. kolejce w meczu z Celtic Glasgow strzelił 3 gole, a zajęło mu to tylko 14 minut, (44' 48' 58')
Jednak w historii LM byli od niego lepsi.

zagadka:
którzy piłkarze byli szybsi od Neymara w zdobyciu hat-tricka w poprzednich edycjach LM :?:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 31.01.2014 21:57

Sprawa regulaminowa... :)

Sytuacja bez precedensu... Jak traktować uczestnika zabawy likwidującego konto na forum i ponownie zalogowanego pod nowym nickiem? Wiadomo, że chodzi o Zebika - Sebulka.
Ja uważam, że może grać dalej pod nowym nickiem, ale nie chciałbym się tutaj narazić innym graczom i decydować w imieniu ogółu. Dlatego proszę Was o wyrażenie swojej opinii i ewentualne głosy sprzeciwu (poparte mocnym uzasadnieniem) :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 31.01.2014 22:03

Nie mam nic przeciwko, ale skąd mam wiedzieć, że Zebik to Sebulek :?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.01.2014 22:10

walp napisał(a):Nie mam nic przeciwko, ale skąd mam wiedzieć, że Zebik to Sebulek :?

Ja mogę napisać stosowne.............zaświadczenie. :mrgreen:
I oczywiście nie mam nic przeciwko... :P

A swoją drogą walp, to podziwiam Twoje zamiłowanie do...statystyk. :D
No i........respect oczywiście. :P

A odpowiedź brzmi:

Bafetimbi Gomis z Olympique Lyon w meczu z...........Dynamem Zagrzeb 07.12.2011, zajęło mu to 7 minet.:mrgreen:
A wcześniej ( w 1995r) - Mike Newell z Blackburn Rovers.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 31.01.2014 22:26

anakin napisał(a):Ja mogę napisać stosowne.............zaświadczenie. :mrgreen:

Nie, no skoro zaświadczasz, to OK. Rozumiesz jednak, że trzeba być czujnym z tymi zmiennikami :oczko_usmiech:
anakin napisał(a):A swoją drogą walp, to podziwiam Twoje zamiłowanie do...statystyk. :D
No i........respect oczywiście. :P
A odpowiedź brzmi:
Bafetimbi Gomis z Olympique Lyon w meczu z...........Dynamem Zagrzeb 07.12.2011, zajęło mu to 7 minet.:mrgreen:
A wcześniej ( w 1995r) - Mike Newell z Blackburn Rovers.

Dziękuje, dziękuję bardzo, ale wcześniej był jeszcze jeden, o znanym nazwisku :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 227
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone