Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
walp
Weteran
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.01.2014 01:19

Życzę innym polskim piłkarzom udziału w tego typu kabaretach. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.01.2014 02:51

walp napisał(a):

Mówiąc kabaret miałem na myli cały medialny szum i spekulajce na ten temat snute przez róznego rodzaju fahofcóf i dziennikarzy od dawna. :roll: :wink:
Wg mnie nie doczekamy szybko drugiego takiego transferu.
I do takiego klubu i za taką kasę dla polskiego zawodnika.
Wg mnie jak najbardziej słuszną kasę.

Ciekaw jestem jak teraz "mają w dziobach" włodarze BVB, którzy stwierdzili, że Polakowi nie należy się większa kasa i "nie godzi się", żeby zarabiał więcj niż np.Niemiec.

Kolejnym , który odejdzie będzie Reus, a po nim Klopp.
I to będzie koniec BVB. :cry:
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 05.01.2014 03:23

Nie napinajmy się tak- RL jeszcze niczego nie osiągnął. Pożyjemy, zobaczymy, co on jest wart. Bo na razie ...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.01.2014 06:44

krystek napisał(a):Nie napinajmy się tak- RL jeszcze niczego nie osiągnął. Pożyjemy, zobaczymy, co on jest wart. Bo na razie ...

A Rummenigge nie zarządza jednym z najlepszych klubów świata, tylko prowadzi fundację charytatywną.
I dlatego dał Lewemu 11 baniej ojro rocznie.
Ot, taki tam fart "nic nie wartego grajka", połączony z gestem prezesa.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 05.01.2014 08:57

RL pod Pepem :?: ciekawe kogo wygryzie ze składu jeśli myślą o nim jako podstawowym, a nie dublerze

anakin napisał(a):Za rok o tej porze Mandżukić już będzie Koloseum zwiedzał.

również myślę, ze MM nie jest gościem co lubi grzać ławę i być tym drugim,
i jakby tak było to sam odejdzie (nie znam jego kontraktu);
zobaczymy co będzie z naszym orłem
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.01.2014 17:23

anakin napisał(a):
walp napisał(a):

Mówiąc kabaret miałem na myli cały medialny szum i spekulajce na ten temat snute przez róznego rodzaju fahofcóf i dziennikarzy od dawna. :roll: :wink:
Wg mnie nie doczekamy szybko drugiego takiego transferu.
I do takiego klubu i za taką kasę dla polskiego zawodnika.
Wg mnie jak najbardziej słuszną kasę.

Ani, uważam podobnie. Życząc udziału w tego typu "kabaretach", czyt. medialnym szumie, miałem właśnie na myśli to, żeby jak najwięcej polskich piłkarzy mogło wybierać między europejskimi klubami na tym poziomie. :wink:

Chciałbym, abyśmy mieli jak najwięcej sportowców, którzy staną się ambasadorami Polski na stadionach i arenach świata. Może na miarę takich sportowców jak zmarły dziś Euzebio - legenda Benfiki.

Oczywiście złośliwi będą twierdzić, że Lewy miał farta, bo zarząd Bayernu okazał chwilę słabości, ale najgorsze może dopiero przyjść, kiedy będzie strzelał dla Bawarczyków i ponownie zostanie okrzyknięty zdrajcą narodu. :?
Niestety, takie wpisy nie tylko czytałem na forach internetowych, ale słyszałem na żywo. :(
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.01.2014 18:52

walp napisał(a):Oczywiście złośliwi będą twierdzić, że Lewy miał farta, bo zarząd Bayernu okazał chwilę słabości, ale najgorsze może dopiero przyjść, kiedy będzie strzelał dla Bawarczyków i ponownie zostanie okrzyknięty zdrajcą narodu. :?
Niestety, takie wpisy nie tylko czytałem na forach internetowych, ale słyszałem na żywo. :(

Żenuła...po prostu.

Typowe "polaczkowanie", bo sie komuś udało.
Najlepiej zbluzgać i napluć, a zza monitora przecież najbezpieczniej.

Domyslam się, że wielu z tych herojów wypisujących takie rzeczy, to "kibice" naszej reprezantacji, którzy obarczają go niemal stuprocentową winą za eliminacje.
Ale te same barany bedą najgłośniej klaskać, kiedy zacznie w tej reprezentacji w końcu strzelać.
"Dobre", bo....polskie.
Mało pocieszające jest to, że Helmuty nie lepsze.......

Obrazek

Dziś plują na Goetze i Lewego, za rok będą pluli na Reusa.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 05.01.2014 19:49

Akurat w pluciu niemieckich kibiców nie chodzi o konkretne osoby Goetzego czy Lewego. Chodzi o klub, do którego dołączyli/dołączą (podobna sytuacja była kilka lat temu z Neuerem). Nikt by na nich nie pluł, gdyby przeszli do Hannoveru, Werderu czy nawet Schalke.

Przez swoją politykę podkupowania gwiazd, a także przez zachowanie i wypowiedzi swoich działaczy/trenerów/zawodników Bayern stał się najbardziej znienawidzonym klubem w Niemczech i jednym z najbardziej nielubianych na świecie.

Bardzo słusznie zresztą - sami są sobie winni...

Na Ozila czy Khedirę nikt nie pluł, kiedy odchodzili do Madrytu.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.01.2014 20:33

Raul73 napisał(a):Akurat w pluciu niemieckich kibiców nie chodzi o konkretne osoby Goetzego czy Lewego.

Czyżby?
No to zobacz na komentarze na forach, lub chociazby na to co wkleiłem powyżej.
Jeżeli to nie są epitety personalne, to............
Raul73 napisał(a):Chodzi o klub, do którego dołączyli/dołączą (podobna sytuacja była kilka lat temu z Neuerem). Nikt by na nich nie pluł, gdyby przeszli do Hannoveru, Werderu czy nawet Schalke.

Tutaj akurat się z Tobą zgadzam.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 05.01.2014 21:11

anakin napisał(a):
Raul73 napisał(a):Akurat w pluciu niemieckich kibiców nie chodzi o konkretne osoby Goetzego czy Lewego.

Czyżby?
No to zobacz na komentarze na forach, lub chociazby na to co wkleiłem powyżej.
Jeżeli to nie są epitety personalne, to............

Chodziło mi o to, że powodem tych obelg w internecie jest jedynie fakt przejścia do Bayernu - ktokolwiek by to nie był!
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.01.2014 21:16

Raul73 napisał(a):Chodziło mi o to, że powodem tych obelg w internecie jest jedynie fakt przejścia do Bayernu - ktokolwiek by to nie był!

Rozumiem.
Taka po prostu...wdzięczność "kibica".
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 05.01.2014 21:18

Można to tak nazwać :D :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 05.01.2014 21:23

U nas to samo było z Legią, gdy brała najlepszych piłkarzy z klubów w kraju do odbycia zasadniczej służby wojskowej.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 05.01.2014 22:23

jara napisał(a):U nas to samo było z Legią, gdy brała najlepszych piłkarzy z klubów w kraju do odbycia zasadniczej służby wojskowej.

Dokładnie taka sama sytuacja.

Nie chciałem wcześniej tego przykładu przytaczać, żeby na nasze polskie podwórko nie wchodzić :D :D

Ale wystarczy przypomnieć sobie legendarną już reakcję Stadionu Śląskiego na gola Deyny w meczu z Portugalią.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 05.01.2014 22:30

Raul73 napisał(a):
jara napisał(a):U nas to samo było z Legią, gdy brała najlepszych piłkarzy z klubów w kraju do odbycia zasadniczej służby wojskowej.

Dokładnie taka sama sytuacja.

Nie chciałem wcześniej tego przykładu przytaczać, żeby na nasze polskie podwórko nie wchodzić :D :D

Ale wystarczy przypomnieć sobie legendarną już reakcję Stadionu Śląskiego na gola Deyny w meczu z Portugalią.

... albo bieganie Smolarka z końmi na Służewcu i późniejszą wojnę z między W-wą a Łodzią. Transfer Dziekana do Widzewa i jego ucieczka do Wa-wy, bo mu powietrze łódzkie nie służyło.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 225
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone