Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja
napisał(a) Użytkownik usunięty » 11.12.2013 11:29
walp napisał(a): Decyzja o przełożeniu meczu była słuszna.
Mimo wszystko jestem innego zdania...piłkarze Juve cały czas stali w tunelu ale żadnego w pomarańczowym stroju zawodnika nie doświadczyłeś...zakładając, że decyzja była słuszna - dlaczego więc nie odwołali meczu w Poznaniu, który wspomniałem ?
W Stambule prawdziwa zima i nie ma pewności, że mecz w ogóle się odbędzie...istnieje duże prawdopodobieństwo, że mecz być może znowu będzie przełożony...
Dlaczego akurat musiało trafić akurat na ten mecz ?
Jak przełożą na przyszły tydzień to może Turcy przygotują już boisko...
Następny problem dotyczy dachu, na którym zalega śnieg spadając co jakiś czas na murawę...może warto byłoby zagrać na innym tureckim stadionie ?
Rzecznik prasowy Galatasaray Stambuł :
"Uruchomiliśmy podgrzewanie murawy, które jest ustawione na 21 stopni Celsjusza, jednak funkcjonowanie tego systemu nie polega na topieniu śniegu z boiska, a na zapewnieniu dobrych warunków rosnącej trawie. Zamknięcie dachu? Nie chcę o tym mówić. Pewne prace w tym kierunku zostały poczynione, jednak na razie zamknięcie dachu jest niemożliwe. Chcemy grać"Skąd ja to znam ?
A jednak : mecz zostanie wznowiony o godzinie 14.00 od 31 minuty...komunikat oficjalny, uff
Pozostaje mi tylko przeprosić Turków za to co tutaj pisałem bo zima tam podobno na całego...kto by pomyślał, że w Turcji
Stan murawy jednak, jeżeli tak można to nazwać jest dramatyczny...
http://www.tuttosport.com/