Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja
napisał(a) walp » 27.08.2013 17:07
Dzisiaj przed nami jeden z wielu meczów eliminacyjnych, a jednak inny.
Abstrahując od tego, czy to dobrze, czy źle, jeśli Legia awansuje, będzie to moment historyczny. Doczekamy się po 17 latach swojej drużyny w tych prestiżowych rozgrywkach.
A wielu mówi, że to źle, jeśli wygrają, bo będą chłopcami do bicia i może być gorzej niż z Dinamem Zagrzeb, który w dwóch ostatnich sezonach kwalifikował się do LM, lecz za każdym razem Mistrz Chorwacji był najsłabszym zespołem w grupie i w dwóch ostatnich edycjach (12 meczów) zdobył 1 pkt.
Inni mówią, że jeśli wygramy, to miliony, które wpłyną do klubowej kasy, spowodują, że obecny Mistrz Polski odskoczy od pozostałych drużyn Ekstraklasy.
Czyli jak przegrają, będzie źle, bo znowu wyszło tak samo. Jak wygrają, to też będzie źle (patrz powody wyżej). Właściwie jest jeszcze trzecia opcja, nie grać w ogóle, nie wyjść na boisko. Tez będzie źle, czyli nic się nie zmieni.
Jakie to w tym kraju wszystko monotonne – zawsze źle.
W zakładach bukmacherskich szanse są prawię 50/50. Za zwycięstwo Legii płacą 2,5:1; za Steaue 2,65:1
Legia nie jest faworytem w tym dwumeczu, ale ze mnie jest taki niepoprawny optymista, że postawiłem na skromne zwycięstwo legionistów. Płacą 4,20:1 (zwrócą się koszta imprezy).