Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2013 21:35

Raul73 napisał(a):słyszałeś najnowsze wieści na temat Pirlo?

No jasne, że słyszałem...biorąc pod uwagę fakt, że Pirlo przyszedł za darmo i pogra jeszcze co najwyżej rok - ja osobiście przyjąłbym taką ofertę z pocałowaniem...ale wątpię w to bo Pirlo się z Turynu nie ruszy, tym bardziej, że tworzy się tam niezła paka...gdyby miał odejść to poszedłby już dawno za Ancelottim do Chelsea a teraz to pewnie ploty...wątpię aby zresztą Real chciał dać 8 baniek za zawodnika, który pogra co najwyżej rok, góra dwa...
Akurat pomoc w Juve jest dobrze obsadzona...jedynym mankamentem był atak, który jednak dostał dwóch napadziorów Tevez - Llorente...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 10.07.2013 08:23

Pewnie większość jest zdania, jak kolega Ani:
anakin napisał(a):"Szaleństwa" pseudo piłkarzy mnie jakoś niespecjalnie kręcą.

Ja również tych meczów nie oglądam, ale staram się śledzić przebieg eliminacji.
Jako ciekawostkę więc podam, że wczoraj zakończyły się "szaleństwa" pierwszej rundy kwalifikacyjnej LM i do drugiej awansowali pseudo piłkarze :oczko_usmiech: ze Streymur (Wyspy Owcze) oraz Szirak Gumri (Armenia).

Wyniki meczów 1. rundy eliminacji LM:
EB/Streymur - FC Lusitanos (Andora) 5:1; pierwszy mecz 2:2, awans: EB/Streymur
Tre Penne (San Marino) - Szirak Gumri 1:0; pierwszy mecz 0:3, awans: Szirak Gumri

Od drugiej rundy kwalifikacji rozgrywki LM rozpoczną Mistrzowie Polski. Legia Warszawa zmierzy się z Mistrzem Walii - The New Saints FC. Legia pierwszy mecz rozegra 17 lipca na wyjeździe, rewanż tydzień później w Warszawie.

P.S. Ci "Święci" z Walii to już chyba nie pseudo :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2013 13:44

Oooo...to jakieś polskie drużyny grają ? 8O
Powinni na starcie wycofać tych grajków z rywalizacji bo taka Legia to się nawet z mistrzem Walii skompromituje... :lol:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 17.07.2013 14:08

Trwa II runda eliminacyjna LM. Normalnie Legii nie kibicuję, ale to jedyna nasza drużyna w tej edycji LM.
Siłą rzeczy, dziś wieczorem o 20.15, kibicuję po prostu naszym, którzy będą ZACIEKLE WALCZYĆ w Wrexham z The New Saints. Stawiam na bezbramkowy remis. :? No chyba nie będzie - jak pisze Alex - kompromitacji. 8O

Pewnym zaskoczeniem dla mnie podczas wczorajszych spotkań była przegrana BATE Borysów, które wydawało się faworytem dwumeczu z Szachtiorem Karaganda, a przegrało 0:1.
Wysoko wygrały natomiast obydwa Dinama:Tbilisi u siebie z egzotycznym Sreymurem z Wysp Owczych 6:1, a Zagrzeb na wyjeździe pokonał Fola Esch z Luksemburga 5:0. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2013 14:27

Ale spoko walp...w takim przypadku i ja "naszym" kibicuję co by nie było, że całkowicie pozbawiony jestem odruchów narodowościowych :oczko_usmiech:

Aktualizacja : Do przerwy 0-1 więc dla mnie już jest to kompromitacja... :D
Ale warszawscy kopacze już nas do tego przyzwyczaili... :lol:
Aktualizacja : Jednak zdarzył się cud...Legia Warszawa pokonała bardzo wymagający zespół :D :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.07.2013 12:21

Można powiedzieć, że udało się zrobić pierwszy krok w kierunku awansu do fazy grupowej LM.
Zwycięstwo na wyjeździe i 3 strzelone bramki są dużą zaliczką, ale jeśli znowu będą grać tak fatalnie,
jak w 1. poł., to różnie może się ten dwumecz zakończyć.
Poza tym, po drodze do fazy grupowej jest jeszcze III runda, a tam nie wszystkie drużyny są w zasięgu Legii. :?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.07.2013 12:25

walp napisał(a):Poza tym, po drodze do fazy grupowej jest jeszcze III runda, a tam nie wszystkie drużyny są w zasięgu Legii. :?

A jaka jest?
Tak z ciekawości pytam. :mrgreen:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 18.07.2013 12:32

walp napisał(a):Można powiedzieć, że udało się zrobić pierwszy krok w kierunku awansu do fazy grupowej LM.
Zwycięstwo na wyjeździe i 3 strzelone bramki są dużą zaliczką, ale jeśli znowu będą grać tak fatalnie,
Poza tym, po drodze do fazy grupowej jest jeszcze III runda, a tam nie wszystkie drużyny są w zasięgu Legii. :?

Na tym etapie nie ma się co rozpływać.. W rewanżu wsadzą wyspiarzom pewnie z piątkę. ;)
W kontekście LM kłopoty zaczną się pewnie w 3 lub 4 rundzie - kwestia losowania. 8)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 18.07.2013 12:33

anakin napisał(a):
walp napisał(a):Poza tym, po drodze do fazy grupowej jest jeszcze III runda, a tam nie wszystkie drużyny są w zasięgu Legii. :?

A jaka jest?

Parę prawdziwków pewnie by się znalazło... :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.07.2013 13:02

razpol napisał(a):
walp napisał(a):Można powiedzieć, że udało się zrobić pierwszy krok w kierunku awansu do fazy grupowej LM.

Na tym etapie nie ma się co rozpływać.. W rewanżu wsadzą wyspiarzom pewnie z piątkę. ;)
W kontekście LM kłopoty zaczną się pewnie w 3 lub 4 rundzie - kwestia losowania. 8)

Rozpływać się będę za trzy tygodnie w gorącym słońcu Chorwacji. Na razie to sobie tak głośno dywaguję (chyba mogę :?: ).
Te dywagacje dotyczą przejścia przez II i III fazę eliminacyjną, czyli tego, że
razpol napisał(a):W kontekście LM kłopoty zaczną się pewnie w 3 lub 4 rundzie - kwestia losowania. 8)

P.S.
Co się tyczy kontekstu LM, to tak akurat jest, że polskie drużyny mają pod górkę od samego początku, czyli od pierwszych meczów pseudo piłkarzy, że pozwolę sobie posłużyć się tym określeniem :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.07.2013 13:09

anakin napisał(a):

A jaka jest?

Nie jestem aż tak złośliwy.
Uznałbym polski klub za faworyta w tej fazie rozgrywek, np. w meczu z Ekranasem Poniewież z Litwy. :smo:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 18.07.2013 13:14

Pewnie, że możesz dywagować, przecież nikt nie broni.. :) Sam chętnie dołączę.. :mrgreen:
Chodziło mi o to, że awans do kolejnej rundy to jednak oczywistość.. ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.07.2013 13:28

walp napisał(a):w meczu z Ekranasem Poniewież z Litwy. :smo:

z kim :?: 8O :lol: :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.07.2013 13:52

anakin napisał(a):
walp napisał(a):w meczu z Ekranasem Poniewież z Litwy. :smo:

z kim :?: 8O :lol: :oczko_usmiech:

Ani, czy Ty się tą piłką interesujesz, czy te punkty w minionym sezonie napukałeś przypadkowo :?: :oczko_usmiech:
Nie znasz czołowych klubów piłkarskich naszego kontynentu :?:
No mówię przecież o Futbolo Klubas Ekranas Panevėžys - litewskim klubie piłkarskim z siedzibą w Poniewieżu, siedmiokrotnym mistrzu Litwy :!:
Chyba zgodzisz się, że jest w zasięgu mistrzów Polski :?:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.07.2013 14:18

Zupełnie przypadkowo... :mrgreen:

A tak poważnie to fakt, nie mam aż takiej wiedzy jak Ty.
Dla mnie np.taki klub jak ten Ekran...coś tam :wink: , to egzotyka straszna. :lol:
Czy Legia ma szanse???
Nie mam bladego pojęcia... :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 160
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone