Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów 2012/2013- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2013 11:18

Raul73 napisał(a):rozwiązanie kontraktu z Hierro

Ale Hierro już nic nie grał...wolny, mało zwrotny - przez niego padało najwięcej bramek do bramki Realu...może to był chwyt pod presją kibiców, którzy głośno domagali się odświeżenia formacji defensywnej Realu ?
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 02.05.2013 12:06

Pamiętałem 0:7 z Dynamem Kijów w dwumeczu(0:3 w Kijowie i 0:4 na Camp Nou) jakie Barcelona zebrała przed kilkunastu laty,ale musiałem sprawdzić dokładniej i było to w fazie grupowej sezonu 1997/1998.Więc tym razem powtórka w bezpośredniej konfrontacji pucharowej na dużo wyższym szczeblu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2013 13:19

Też pamiętam tamto upokorzenie farsy po którym cieszyłem się podobnie jak teraz :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.05.2013 13:56

alessandro1977 napisał(a):
Raul73 napisał(a):rozwiązanie kontraktu z Hierro

Ale Hierro już nic nie grał...wolny, mało zwrotny - przez niego padało najwięcej bramek do bramki Realu...może to był chwyt pod presją kibiców, którzy głośno domagali się odświeżenia formacji defensywnej Realu ?

Nie chodzi o pozbycie się go z pierwszego składu, a z drużyny. Co z tego, że nie grał już tak dobrze jak kiedyś - ale był mózgiem i głównym motywatorem drużyny (coś jak Puyol obecnie, podobnie jak Giggs czy Del Pierro). To był symbol Realu.

Presja kibiców :?: :?: 99% było przeciwnych rozwiązaniu kontraktu z Hierro i del Bosque! I do dzisiaj uważają te posunięcia za największe błędy w ponad 100-letniej historii klubu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2013 14:14

Wiesz co - z tymi kibicami to jest tak : jak drużynie nie idzie i szukają kozła ofiarnego to zwalają wszystko na najbardziej doświadczonego...jak dochodzi do rozwiązania kontraktu to nagle wszyscy za nim...pamiętam po batach z Juve w 2003 roku w LM powiewały białe chusteczki na meczach ligowych Realu i pojawiały się banery obrażające Hierro...tak więc tutaj polemizowałbym...
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 02.05.2013 15:13

alessandro1977 napisał(a):... że upokorzona farsa to rozkosz dla mojego serca :mrgreen: :oczko_usmiech: :lol:

Może zabrzmi to dziwnie, ale cieszę się alex Twoim szczęściem. :wink: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2013 17:04

krispinus napisał(a):
Może zabrzmi to dziwnie, ale cieszę się alex Twoim szczęściem. :wink: :D

Jakoś Ci nie wierzę :wink:
W końcu jesteś kibicem Barcelony 8O
Oczywiście biorę pod uwagę również ironię :D
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 02.05.2013 18:11

Po tym co zobaczyłem, muszę się (przynajmniej częściowo) zgodzić z Tobą :cry: , że ten styl w zderzeniu z solidnym, nowoczesnym futbolem (Bayern, niestety może się podobać), wypada dosyć blado.
Jeśli dołożyć do tego fatalną formę, bo to też od ładnych paru meczyków Katalończykom ciąży, to szału ni ma..
Kibicem Barcelony byłem, jestem i zapewne będę, ale na luzie... pociąć się za nich nie dam :wink:

Co do mojego poprzedniego wpisu...nie dziwię Ci się, że możesz mieć wątpliwości,ale jest dokładnie jak napisałem.

Porażki Twoich drużyn sprawiały mi "radość" , kiedy Ty "cierpiałeś". :oczko_usmiech:
Każdemu miłośnikowi piłki, tak szczerze po sportowemu, życzę przyjemności z kibicowania.
Nie mam powodów, żeby Tobie tego samego nie życzyć.
Masz swoje 5min. radości i niech nikt Ci tego nie zabiera :D

Ani włoskich, ani hiszpańskich drużyn w finale nie zobaczymy... zobaczymy dwie z Bundesligi... i cóż, płakać chyba nie będziemy. 8)
Na marginesie, choć czasem lubię się podroczyć, to akurat do ludzi praktyków (też byłeś piłkarzem), mam w tym temacie szacunek o wiele większy niż do fotelowych teoretyków i mądrali co nigdy korków na nogach nie mieli.
Tak że alex po browarku :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2013 19:04

krispinus napisał(a):Tak że alex po browarku :D

Zaskoczyłeś mnie...spodziewałem się raczej linczu ale jak mówisz - po browarku :D
Bayern naprawdę może się podobać...a Barcelona ? Schodzący z boiska Xavi, Iniesta do tego nie branie pod uwagę Messiego to nowość :!:
Być może Barcelona jest ofiarą grania pod rekordy Messiego a ławka rezerwowych nie jest tak silna i wartościowa jak się powszechnie mówiło ?
Solidna defensywa Juventusu nie dała rady, trudno było oczekiwać, że słaba defensywa Barcelony da radę...
Juventus już oddycha w końcówce sezonu rękawami - tylko Vidal ma nadludzkie siły :(
Już z Bayernem to było widać i to też wina zbyt krótkiej i mało wartościowej ławki...a Bayern ? Ich druga jedenastka wystarcza na Bundesligę, gdzie przewagę mieli solidną... podstawa była oszczędzana i to widać w najważniejszych meczach sezonu :)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.05.2013 06:05

Podobno są szanse, że boski Leon z komandą wystąpi w Polsce tego lata.
Sam nie wiem czy to nie primaprilis. :?

Wklejam tu jako ciekawostkę , bo tu wielu miłośników tejże komandy się przewija.

Edit. Chyba jednak nie primaprilis.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2013 12:54

No i stało się...
Sir Alex Fergusson odchodzi na emeryturę a jego ostatni występ jako coach na ławce będzie 19 maja :(
Emerytura zasłużona, po wielu latach poświęceń i sukcesów...wzlotów i upadków...rozumiem go ale bez niego na ławce MU futbol już nie będzie taki sam :cry:
Kiedy odeszli ze sceny tacy zawodnicy jak Nedved, Hierro, Maldini, Zidane - mówiło się, że kończy się pewna epoka...
Teraz pewna epoka tez się kończy bo odejdzie SAF, pewnie Heynkess a kto następny ? Genialnych trenerów w zaawansowanym wieku czynnych zawodowo jeszcze jest sporo...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.05.2013 13:00

alessandro1977 napisał(a): Genialnych trenerów w zaawansowanym wieku czynnych zawodowo jeszcze jest sporo...

Nie rób scen.
Smuda nie jest jeszcze taki stary... :mrgreen:

A tak poważnie...
Kto teraz w MU?
Ja obstawiam Murinho. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2013 13:05

anakin napisał(a):.............

Smuda to trenerska perełka...nie do ruszenia ! :twisted:

Mou chyba jednak nie - będzie to prawdopodobnie David Moyes ale to informacja ze strony MU...
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 08.05.2013 13:07

A więc Smuda za SAF!
Odniósł sukces w Niemczech, teraz pora na Anglię.. ;)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 08.05.2013 23:13

anakin napisał(a):A tak poważnie...
Kto teraz w MU?

Podobno Moyes już od dawna jest "namaszczony"

A Fergussona szkoda - kawał historii piłki nożnej... Niech mu emerytura lekką będzie :mrgreen: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 145
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone