Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów 2012/2013- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2013 10:49

alessandro1977 napisał(a):
Wcześniejsze plotki i doniesienia łączyły Lewego z Juventusem...

Niby kiedy?Jeden link wystarczy ;)
Choć szkoda ...teraz wg alessandro byłby najbardziej genialnym napastnikiem świata wszechczasów ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2013 10:51

Janusz Bajcer napisał(a):Niewłaściwej pod względem narodowości :?:

Trafiłeś :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2013 10:56

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.04.2013 10:57

Czyżby Robert Lewandowski nie był Polakiem :?: 8O Czy sugerujesz mu zmianę obywatelstwa :?: :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2013 13:16

Janusz Bajcer napisał(a):...........

Janusz...umówmy się tak - biorąc pod uwagę jego wyczyny w Borussi, jest zwyczajnie za dobry na tą reprezentację :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2013 13:48

hepik napisał(a):
Niby kiedy?Jeden link wystarczy ;)

http://pilka-nozna.przegladsportowy.pl/ ... 1,293.html
http://euro.wp.pl/title,Trener-Juventus ... omosc.html

Robert Lewandowski jeszcze niedawno przez ten sam portal łączony był z Realem Madryt. Obie plotki należy brać z przymrużeniem oka, bo raz, że Tuttomercatoweb nie należy do najbardziej wiarygodnych serwisów na świecie, a dwa, że okno transferowe jest zamknięte

To juz lepiej się było na szwagra powołać ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2013 13:51

alessandro1977 napisał(a): tą reprezentację :wink:

Po polsku: "tę reprezentację"
W ferworze dyskusji JB może umknąć;)
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 26.04.2013 14:12

Alessandro...ja mam tak,że dla mnie zawsze lepszy jest ten piłkarz który lepiej gra w reprezentacji,klubowe wyczyny za granicą nie mają pod tym względem znaczenia.Także musi się bardzo starać zmienić obecną sytuację aby dorównać do Ebiego Smolarka czy z obecnych także Błaszczykowskiego który jest lepszy póki co.Oby nastąpiło to jak najszybciej

Za dobry byłby w sytuacji w której by niemal w pojedynkę ciągnął drużynę narodową do zwycięstw,dając jej punkty dzięki dużej liczbie bramek(marzenie :))
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 26.04.2013 14:15

Masz prawo tak mieć. :)
I ktoś ma prawo uważać inaczej (po części np. ja).

Swoją drogą w lidze polskiej gra np. kilku Litwinów, którzy faktycznie 'ciągną' swoją reprezentację, ale nawet w naszej lidze się zbytnio nie wyróżniają, co dopiero w Europie..
Czy wobec tego powinienem ich uważać ze lepszych niż np. losowego rezerwowego piłkarza reprezentacji Polski, który w ogóle jej nie 'ciągnie', bo za dużo nie gra?
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 26.04.2013 14:43

Zdaje się ,że nie zrozumiałeś razpol.Nie chodzi o to,że konkretny piłkarz jest ogólnie lepszy od Lewandowskiego bo nie jest tylko o fakt,że jako kibica interesuje mnie jak dany zawodnik gra w barwach mojej drużyny.Tylko pod tym kątem jest dla mnie przydatny i go oceniam jako,że na tym zespole mi zależy.
Napisałem to do Alessandro jako taką prywatną odpowiedź na jego "za dobry na tę reprezentację" choć zdaję sobie sprawę,że z przymrużeniem oka to wystukał
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 26.04.2013 14:52

Wiem o co Ci chodzi, dałem specjalnie taki przykład, bo..

GSM napisał(a): jako kibica interesuje mnie jak dany zawodnik gra w barwach mojej drużyny i tylko pod tym kątem jest dla mnie przydatny i go oceniam jako,że na tym zespole mi zależy.

..no i tu cała tajemnica. Bo mnie np. jako kibica mojej drużyny (tak jak piszesz) interesuje jak dany zawodnik gra w barwach mojej drużyny (tak jak piszesz) i tylko pod tym kątem go oceniam (tak jak piszesz). Z tym zgadzam się w 100%. :)

Szkopuł w tym, że ja /ktoś/ wcale nie muszę być kibicem Reprezentacji Polski, tylko np. do wyboru powiedzmy Znicza, Lecha, Borussii, a w tych klubach ów piłkarz-którego-nazwiska-lepiej-nie-wypowiadać ;) radził sobie bardzo dobrze. I za to (a nie grę w reprezentacji) wg Ciebie powinni go oceniać kibice tych klubów, co też prawdopodobnie robią. :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.04.2013 15:39

GSM napisał(a):Napisałem to do Alessandro jako taką prywatną odpowiedź na jego "za dobry na tę reprezentację" choć zdaję sobie sprawę,że z przymrużeniem oka to wystukał

Wcześniej wystukał coś innego :oczko_usmiech:

Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 26.04.2013 16:49

Krzychooo napisał(a):Gratuluję. Wygląda na to, że jesteś prawdziwym kibicem. Już pisałem, że nie czyni Cię to w niczym lepszym od kibiców niedzielnych.

Nie czuje się lepszy od nikogo.

Twierdzić, że Lewandowski jest lepszy od CR7 nie zamierzam.

Zgoda.

Nie przekonasz mnie, ja nie przekonam Ciebie.

I tu też zgoda.

No to są już dwa punkty podparcia platformy porozumenia :D
Byłoby więcej, gdybyś oddzielał moją ocenę cech ambicjonalnych RL od mojej oceny jego umiejętności piłkarskich. A tak:

Nie przekonasz mnie, ja nie przekonam Ciebie.

Na marginiesie, poza tematem.
Jesteśmy w materii futbolu nacją tak skazaną na pesymizm, tak przegraną i smutną, że wieczór w Dortmundzie może działać jak Prozac na każdego, nawet najbardziej zgorzkniałego kibica.

Ciekawa uwaga o tym Prozacu. W końcu Rudzki jako dziennikarz doskanale zna się na rzeczy. Podanie placebo tak, aby klient myślał, że bierze Prozac to w końcu kwintesencja tego zawodu.
Szkoda tylko, że życie "na Prozacu" choć kolorowe jest takie nieprawdziwie

Dobra, czas przeżyć coś w realu. Stadion czeka. :D
Pozdrawiam.

PS. Nie czuje się ani zgorzkniały ani pesymistyczny, a z futbolu czerpie olbrzymia radość. Ciekawe o kim on pisze ?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.04.2013 17:04

GSM napisał(a): jak dany zawodnik gra w barwach mojej drużyny.

Chodzi o reprezentację RP? A jak nie gra w ogóle w reprezentacji?
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 26.04.2013 17:51

To znaczy,że nie gra w reprezentacji
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 138
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone