Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów 2012/2013- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2013 06:56

razpol napisał(a):
No mógłby, miał by wtedy sporo asyst.. ;)

Nie miałbym nic przeciwko...nie napisałem na temat Lewego nigdy złego bo doceniam jego umiejętności...nie zamierzam tylko podniecać się jego bramkami bo taka jest rola napastnika...druga linia Borussi wykonuje gigantyczną pracę i Lewemu jest po prostu łatwiej...
Jedynym zawodnikiem Borussi, który imponuje mnie niesamowicie jest Reus - bez niego ten zespół straciłby 40% swojej wartości !
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 25.04.2013 07:08

No Reus niesamowicie panuje nad piłką.. No i oczywiście wypracowuje innym okazje.. Taka zresztą główna rola pomocnika. ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.04.2013 07:30

hepik napisał(a):Dla TVP podobno komentuje Szpakowski ;)

Ale za to jak błyskotliwie...i przed snem coś do pośmiania...

Na koniec, 90 minuta:
Doliczono 4 minuty, także przed nami jeszcze 360 sekund tego spektaklu
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 25.04.2013 08:18

Absolutnie genialny wyczyn!(trzecia bramka miód,cud),przeszedł do historii.Ostatnim który tyle strzelił co najmniej w półfinale był Ferenc Puskas w...finale hehe(oczywiście Messi miał 5 z Leverkusen oraz 4 z Arsenalem,ale w...1/8 i 1/4 ;))
Dopowiem,że prawie nikt nie kibicuje Borussi jako takiej co jest oczywiste tylko Polakom! w bardzo dobrym klubie na europejskim szczycie...stąd ta uzasadniona podnieta :).Chociaż na pewno za sam styl gry i wyniki podziw oraz przyjemność obserwacji w stosunku do Dortmundu jest naturalna.Ostatnim takim zespołem który wymiatał na szczytach z "drugiego szeregu" było Deportivo La Coruna jak dla mnie

Mnie także frustruje,że w reprezentacji nie może się wstrzelić(liczę,że w końcu to nastąpi),ale to nie takie proste i oczywiste.Zresztą np. Cavani w Napoli również wymiata,a w dużo lepszej niż nasza reprezentacji Urugwaju statystyki ma prawie identyczne jak Robert.Cristiano Ronaldo w klubach,a w Portugalii też zupełnie bez porównania

Jeszcze dodam,że niezmiernie mnie śmieszą te niemieckie fryzy na...Adolfa(tzn. dłuższe na górze i ścięte na dole) które obserwuję u wielu niemieckich lub w niemczech grających piłkarzy.Reus zaś to już wogóle dramat bo pomalowany jak pajac do tego
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.04.2013 08:30

alessandro1977 napisał(a):
Bocian napisał(a):Myślałem, że dwóch...

No i ?
Jeszcze tutaj Cię nie było ?...Sorki, wstawiłem się ostatnio za Tobą ( zrobiłbym to zresztą jeszcze raz w podobnych okolicznościach ) dlatego na prowokacje z Twojej strony nie będę reagował... :papa:

A co ma jedno do drugiego? Pisząc , że jest was dwoje, popełniłeś chyba pomyłkę, co? A czy aby tutaj pisać trzeba nieć jakąś specjalna akredytację?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2013 08:42

Tak...popełniłem pomyłkę jakich na forum mnóstwo...wiem, że Raul to nie kobieta... :D
Twój wpis odebrałem jako prowokację ale jeżeli źle to odebrałem to przepraszam...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.04.2013 08:44

alessandro1977 napisał(a):Tak...popełniłem pomyłkę jakich na forum mnóstwo...wiem, że Raul to nie kobieta... :D
Twój wpis odebrałem jako prowokację ale jeżeli źle to odebrałem to przepraszam...

Spoko. Trochę tak gópio to wygladało :lol:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 25.04.2013 09:40

Czytam tutaj porównania Lewego do Szewczenki, Giggsa, Del Piero czy Robbena.

Zasadnicza róznica jest taka, że kiedy ci czetrej wymienieni przyjeżdżali na mecz kadry (o punkty oczywiście), to byli prawdziwymi liderami swoich zespołów, gwiazdami, które ciągnęły zespół - i umierali na boisku za reprezentację.

A Lewy? W reprezentacji gra jak Messi we wtorek. Jedyny mecz, w którym widziałem u niego prawdziwe zaangażowanie, to pierwsza połowa meczu z Grecją na Euro.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2013 09:41

GSM napisał(a):Dopowiem,że prawie nikt nie kibicuje Borussi jako takiej co jest oczywiste tylko Polakom!

Gdybys kiedys był w Dortmundzie albo okolicach to bez problemu porozumiesz sie po polsku ;)
Tam jakies 20% populacji to emigranci z Polski.Najwięcej Ślązaków ale jest tam takie osiedle-blokowisko Polaków z centralnej Polski.
Tam znowu trudno dogadać sie po niemiecku.Taka enklawa ;)

Ferenc Puskas strzelił w półfinale jak Lewandowski.Tyle ,że było pół wieku temu i nie ma takich zdjęć:

Raz,dwa,trzy,cztery!

Obrazek
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.04.2013 09:45

Kiepura napisał(a):No tak, niespecjalnie się LM interesuje, ...

Kiepura napisał(a):A co mnie obchodzą zasługi Lewandowskiego dla niemieckiego klubu i opinie Niemców.
Zagrał dobry mecz w LM i tyle.

Nie rozumiesz akapitu, który napisałem to przeczytaj jeszcze raz.

Zapewniam Cię, że nie mam kłopotów z percepcją i rozumiem, co się do mnie pisze, dlatego wolałbym, aby nie stosować tego typu argumentów.

Ad rem. Stwierdzasz, że nie interesuje Cię Liga Mistrzów, a więc może zwyczajnie nie wiesz, że Lewandowski GRA dobre mecze w LM i Bundeslidze, a nie tylko ZAGRAŁ wczorajszy mecz?
Jak zapewne zdążyłeś się zorientować, ten wątek poświęcony jest Lidze Mistrzów. I chociaż odnosimy się w większym lub mniejszym stopniu do rozgrywek krajowych, czy reprezentacji, to nie rozstrzygamy tu klasy piłkarza tylko przez pryzmat występów reprezentacyjnych. Tym bardziej, nie oceniamy jego patriotyzmu, bo jeśli piszesz, że Lewandowski „koło meczu przechodzi”, to sugerujesz, że orzełek na koszulce nic dla tego piłkarza nie znaczy.

Piszesz, że nie interesuje Ciebie, co na temat Lewego piszą Niemcy, a szkoda, bo trochę się na piłce znają. Nie wiem, czy miałeś okazje czytać ostatnie numery „Kicker’a”? Nie mówię tu jedynie o dzisiejszym artykule zatytułowanym: „Lewandowski schreibt Geschichte”, w którym określany jest jako „Weltklasse-Lewandowski”, ale o obszernym artykule na kilka stron, poświęconym jego sylwetce. Czy tak piszą branżowe gazety o piłkarzu przeciętnym?

Uważam, że twierdzenie typu: „że przeciętny”, „że brak geniuszu”, „że właściwie, to się udało” itp. są zupełnie bezpodstawne i mogą jedynie świadczyć o pewnym zacietrzewieniu lub zwykłej ludzkiej złośliwości.
Proszę zobaczyć, co po wczorajszym meczu powiedział trener Realu: „Jeśli przegrywam zasłużenie, jestem w stanie to zaakceptować”. Nie wymyślał, że ...

Ponieważ nie samą piłką człowiek żyje, życzę wszystkiego dobrego i miłego dnia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2013 10:30

alessandro1977 napisał(a):...nie zamierzam tylko podniecać się jego bramkami bo taka jest rola napastnika...

A rolą bramkarza jest bronić ...jakiś croplowy Nobel dla alessandro za odkrycie wszechczasów ;)
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 25.04.2013 13:28

alessandro1977 napisał(a):To zrozum może to, że nie każdy kibicuje Borussi tylko dlatego, że grają tam Polacy :idea:

Dzięki za pouczenie. Postaram się zrozumieć. Nie przypominam sobie, bym napisał, że kibicuję drużynie z Dortmundu (dość wyraźnie za to napisałem, że nie jestem fanem Borussi, za ligą niemiecką nie przepadam).

Smutne to jest, Alessandro, że dla Ciebie jak mniemam istnieją tylko dwie ewentualności: albo się ktoś Borussią - jak określiłeś - podnieca (czyli w Twoim mniemaniu błądzi), albo jej nie trawi, twierdząc, że od Borussi to już lepsze bobsleje.

Świat nie jest czarno-biały, jako dorosły chłopiec powinieneś to wiedzieć. Można po prostu oglądać z przyjemnością grę niemieckiego zespołu i cieszyć się z sukcesów Polaków tam grających - czy to jest to podniecanie się?

alessandro1977 napisał(a):Czy 5 lat temu kibicowaliście Borussi ? Pewnie nawet co niektórzy wiedzieli, że taki klub w ogóle istnieje...z Was to tacy sezonowcy jakich wielu na stronach FC Barcelona...kiedy wygrywają to dzieci oderwane od Bravo Sport pieją pod newsami a potem nagle ilość komentarzy zasadniczo spada... :D

Teraz to już piszesz tak, że zaczynam myśleć, iż Twój opis pod awatarem to próba usprawiedliwiania się...

Skąd ta liczba mnoga? Uroiłeś sobie jakichś "wrogów" i huzia na Józia? Spieszę Cię poinformować, że po pierwsze kibicem Borussi nie jestem, po drugie wiedza o tym, że taki klub istnieje, nie jest jakąś wiedzą tajemną, którą posiedli tylko futbolowi eksperci (tacy jak Ty). "Z Was to tacy sezonowcy"!? Z kogo, cholera? Ze mnie? Z Janusza? Z Bociana? Z Hepika? Do kogo się zwracasz? Poza tym, jeśli ktoś faktycznie teraz dopiero zaczął kibicować Borussi (a nie 5 lat temu), to popełnia coś niewybaczalnego? Jak sądzę, Ty pewnie też - bój się Boga! - kiedyś zacząłeś wspierać Juventus (a może urodziłeś się na jego stadionie?).

Nie ma kibiców lepszych i gorszych. To, że interesujesz się piłką być może dłużej i intensywniej od przeciętnego fana piłki, nie czyni Cię ani odrobinę lepszym. Sezonowcy? A jakie to ma znaczenie? Dla mnie większe ma to, że wczoraj mój będący na emeryturze ojciec, oglądając mecz i wyczyny Lewego, cieszył się jak dziecko. Wiem, to sezonowiec... Sport powinien dawać radość, a nie rodzić jakieś niezdrowe frustracje. Nie trawisz Borussi, gardzisz Barceloną, cieszysz się z ich porażek, nie możesz znieść sukcesów... Strasznie smutne...

I na koniec: piszesz z pogardą o czytających "Bravo Sport" dzieciach, a potem sam wypisujesz dyrdymały o "podniecaniu się", o "Farsie", o "panienkach", o "płaczkach". Jak dla mnie, ten sam poziom komentarzy. Naprawdę chciałbyś dyskutować o - dajmy na to - Cipentusie Turyn?

Pozdrawiam!
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 25.04.2013 13:35

mowisz masz :)
Ostatnio edytowano 25.04.2013 13:46 przez cronaturki, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.04.2013 13:40

cronaturki napisał(a):dawno tu nie bylo

Odpuść sobie takie porównania...bardzo proszę. :!:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.04.2013 16:10

alessandro1977 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Krzychooo - chyba przez niektórych przemawia zwykła ludzka zawiść, tak to odbieram ...

To zrozum może to, że nie każdy kibicuje Borussi tylko dlatego, że grają tam Polacy :idea:
Czy 5 lat temu kibicowaliście Borussi ? Pewnie nawet co niektórzy wiedzieli, że taki klub w ogóle istnieje...z Was to tacy sezonowcy jakich wielu na stronach FC Barcelona...kiedy wygrywają to dzieci oderwane od Bravo Sport pieją pod newsami a potem nagle ilość komentarzy zasadniczo spada... :D

Marcinie "alessandro1977" - interesuję się piłką nożną jak wieloma inni sportami ma zasadach ogólnych.
Nie jestem żadnym zagorzałym kibicem jakiegoś konkretnego klubu polskiego czy zagranicznego.
Nie jeżdżę i nie chodzę na mecze, nie ma mnie na żadnej stronie klubowej w necie, co nie oznacza, że nie jestem kibicem piłki nożnej. :idea:

Śledzę od wielu lat w prasie i od kilku lat w necie wynik polskiej ligi i europejskich lig zagranicznych (tych uznawanych za najlepsze).
Wiem od wielu lat, że jest w niemieckiej lidze taki zespól jak Borussia a obecnie jeszcze 17 innych.

Ponieważ faza grupowa LM dla polskich drużyn jest nieosiągalna, a obecnie w Borussii gra aż trzech naszych rodaków, dlatego kibicuję temu zespołowi i zgodnie z typowaniem życzę mu zdobycia Pucharu LM. :idea:
Gdyby nasi rodacy grali w innym klubie występującym w rozgrywkach LM - kibicowałbym temu zespołowi. :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 135
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone