Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Kiepura
Cromaniak
Re: Liga Mistrzów 2012/2013- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.03.2013 20:32

anakin napisał(a):
Kiepura napisał(a):Otwieram portal internetowy a tam "nasza" Borussia, włączam telewizor a tam Łukasz P. otwieram radio a tam Lewandowski. Strach otworzyć lodówkę... :lol:

W tej chwili Lewandowski ma na koncie już 19 bramek w Bundeslidze i nie mów mi, że to nic nie znaczy.

OK, to racja, nikt Lewandowskiemu tego nie zabiera. Ale czy z tego powodu Borussia jest "nasza" ?
A co do Lewandowskiego, jego zaangażowanie w Borussi a w reprezentacji to jakby inna bajka. Czy tylko ja mam takie wrażenie ?

anakin napisał(a):
Kiepura napisał(a): Gdyby nie zabrano polskim klubom w ostatnich latach 200 czy 300 milionów złotych to pewnie mielibyśmy teraz którąś drużynę w LM.

No tu juz puściłeś wodze fantazji na maksa!
Pamiętasz co zrobił Widzew kiedy awansował do LM?
Sprzedał Dembińskiego, Wojtalę i jeszcze chyba kogoś.....
Co zrobiła Wisła?
Pozbyła się kluczowych graczy, żeby wydoić kasę dla klubu.
Więc sami się pozbyli możliwości zarobienia jakiejkolwiek kasy w LM.
W sytuacji, kiedy (jak mówisz) zabrano im 200 czy 300 milionów- posunięcie wybitnie nietrafione.
Delikatnie mówiąc rzecz jasna.
Jak potem radziły sobie te drużyny w LM............przemilczę. :roll:

Oczywiste błędy Wisły i Widzewa to racja.
Ale to są czasy zamierzchłe a ja pisze o ostatnich kilku latach.
Dobre występy Lecha, kilka minut od LM Wisły, dwie drużyny grające na wiosne w LE (chyba pierwszy raz od kilkudziesięciu lat) to oznaka pewnego trendu wśród czołowych drużyn polskich.
To wszystko się załamało spowodu braku tej kasy. Teraz tylko Legia utrzymuje poziom kosztem pogłębiania długu, reszta zwija interes.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.03.2013 21:17

Kiepura napisał(a):
OK, to racja, nikt Lewandowskiemu tego nie zabiera. Ale czy z tego powodu Borussia jest "nasza" ?
A co do Lewandowskiego, jego zaangażowanie w Borussi a w reprezentacji to jakby inna bajka. Czy tylko ja mam takie wrażenie ?

A nie masz wrażenia, że BVB ma piłkarzy, którzy grają "pod" Lewego, których w naszej reprezentacji brakuje?
I może tu trzeba upatrywać przyczyn niestrzelania przez tego ostatniego bramek, a nie doszukiwać się teorii spiskowych?
Inna sprawa, że taki Lewandowski ma w doopie nadstawianie nogi w reprezentacji, kiedy skutkiem tego może być "wylotka" ze składu Borussi i utrata szansy na kontrakt życia, który go do końca tegoż ustawi..
Kasa misiu...kasa, jak mawiał nieodżałowany trener Wójcik.

Kiepura napisał(a):
Ale to są czasy zamierzchłe a ja pisze o ostatnich kilku latach.
Dobre występy Lecha, kilka minut od LM Wisły, dwie drużyny grające na wiosne w LE (chyba pierwszy raz od kilkudziesięciu lat) to oznaka pewnego trendu wśród czołowych drużyn polskich.
To wszystko się załamało spowodu braku tej kasy. Teraz tylko Legia utrzymuje poziom kosztem pogłębiania długu, reszta zwija interes.

Niestety o aktualnej sytuacji w poszczególnych klubach i polskiej "piłce nożnej" nie pogadamy.
Absolutnie mnie to nie interesuje i nie mam dostatecznej wiedzy, żeby o tym rozmawiać.
Powiem tylko tyle, że dla mnie zarobki rzędu 80-100 tys.zeta miesięcznie przez kilkunastu "grojków", zwanych dalej "gwiazdami" polskiej "piłki nożnej" to chore.
I może tu by trzeba było szukać tych Twoich 300 mln?
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 16.03.2013 21:21

dla fanów K S W

http://mecze24.eu/live/
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2013 20:06

Czy to jest możliwe czy następna sensacja wymyślona przez pismaków ? :twisted:
W sumie - biorąc pod uwagę fakt, że trzy drużyny z Hiszpanii i nie trafiły w ogóle na siebie to dziwne...takie a nie inne skojarzenie par też mogłoby być wątpliwe ale oceńcie sami...
http://www.fcbarca.com/47027-losowanie- ... wione.html
Mój brat jest kibicem Barcy i podrzucił mnie ten link...
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 21.03.2013 20:19

Nie koniecznie rozumiem po ichniemu, ale cuś tam próbował udowodnić. :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.03.2013 20:34

alessandro1977 napisał(a):Czy to jest możliwe czy następna sensacja wymyślona przez pismaków ? :twisted:
W sumie - biorąc pod uwagę fakt, że trzy drużyny z Hiszpanii i nie trafiły w ogóle na siebie to dziwne...takie a nie inne skojarzenie par też mogłoby być wątpliwe ale oceńcie sami...
http://www.fcbarca.com/47027-losowanie- ... wione.html
Mój brat jest kibicem Barcy i podrzucił mnie ten link...

Czytałem to i............nie wiem.
W sumie to nie potwierdzam i nie zaprzeczam. :evil:
Gdyby udało się to udowodnić........
Z drugiej zaś strony jak dla mnie teoria o wibrujących piłeczkach podczas losowania wydaje się być mało wiarygodna... :?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 21.03.2013 21:16

Strona Realu też o tym pisze:

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=44421

A ja, podobnie jak Ani - nie wiem, co o tym myśleć.

Ale żeby było jeszcze śmieszniej, Mourinho ujawnił, że miał telefony od kilku osób, które zapewniały, że glosowały na niego w plebiscycie FIFA, a ich głosy zostały zaksięgowane inaczej lub wcale. Co ważne - te osoby to potwierdziły!

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=44408
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/news-czas-skandali,nId,944848

Wcześniej podobne rzeczy mówili m.in. Ibrahimovic i kapitan BiH (nie pamiętam nazwiska), których głosy na piłkarza roku zostały źle zaksięgowane.

Coś w FIFA zaczyna śmierdzieć.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2013 21:32

Ja w żadnym wypadku niczego nie sugeruję ale...o ile pogłoski z ustawienia losowania poprzedniej fazy traktowałem z przymrużeniem oka to teraz nie wiem co o tym myśleć...
Już wtedy pojawiły się sygnały o tym, że pary przed losowaniem pojawiły się w internecie..
Teraz następna sensacja ale zakładam, że to wymysł bo może i tak lepiej ?
No i jeszcze jedna kwestia nie daje mnie pokoju - dlaczego jak do tej pory było, nie ma jeszcze drabinki a pary 1/2 finału będą losowane ? Nie wydaje Wam się to dziwne ?
Ostatnio edytowano 21.03.2013 21:36 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.03.2013 21:35

Albo po prostu showman Murinho robi kolejny szoł.... :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2013 21:39

anakin napisał(a):Albo po prostu showman Murinho robi kolejny szoł.... :?

Wiadomo, że takie pogłoski i podejrzenia zawsze będą powodowały niezdrowe spekulacje...według mnie, centrala piłkarska powinna wydać oświadczenie na zarzuty - obecne i wcześniejsze ale jak do tej pory cisza... :evil:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 21.03.2013 21:40

anakin napisał(a):Albo po prostu showman Murinho robi kolejny szoł.... :?

Tyle, że to nie Mourinho zaczął, a Ibrahimovic - ponad 2 miesiące temu. Mourinho powiedział o tym dopiero teraz, kiedy portugalscy dziennikarze zapytali go o niebecność na gali FIFA.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 21.03.2013 21:41

alessandro1977 napisał(a):.według mnie, centrala piłkarska powinna wydać oświadczenie na zarzuty - obecne i wcześniejsze ale jak do tej pory cisza... :evil:

Niezupełnie - http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=44409

Tyle, że to była FIFA - a UEFA faktycznie milczy.

A sytuacja z losowaniem półfinałów (po raz pierwszy od kilku lat) rzeczywiście bardzo dziwna.
Ostatnio edytowano 21.03.2013 21:43 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.03.2013 21:42

alessandro1977 napisał(a):...według mnie, centrala piłkarska powinna wydać oświadczenie na zarzuty - obecne i wcześniejsze ale jak do tej pory cisza... :evil:

A co zmieni to oświadczenie?
Przecież wiadomo, jak będzie brzmiała jego treść...

No właśnie...
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 21.03.2013 21:44

No chyba nie spodziewacie się, że Platini i reszta się przyznają? Nawet gdyby ich ktoś za rękę złapał, to będą tłumaczyć, że to nie ich ręka.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.03.2013 21:47

Raul73 napisał(a):No chyba nie spodziewacie się, że Platini i reszta się przyznają? Nawet gdyby ich ktoś za rękę złapał, to będą tłumaczyć, że to nie ich ręka.

Podobno Michel jest fanem "Młodych Wilków". :roll:
A tak poważnie to gdybyśmy wiedzieli o 1/5 machlojek FIFA czy UEFA...
Nie chcemy raczej wiedzieć...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 106
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone