Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
greenrs
Koneser
Re: Liga Mistrzów 2012/2013- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 15.03.2013 23:40

A czy ktoś typował Bayern - Borussia? Jeśli nie, to ja będę pierwszy :D O finał oczywiście chodzi
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.03.2013 23:55

greenrs napisał(a):A czy ktoś typował Bayern - Borussia? Jeśli nie, to ja będę pierwszy :D O finał oczywiście chodzi

Taki finał kupuję w ciemno :wink: ... a nim wynik 0:2 :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.03.2013 07:46

Janusz Bajcer napisał(a):
Kiepura napisał(a):Ps. Ależ pech z tym, losowaniem Borusii. :evil:

Za mocny czy za słaby przeciwnik :?: :oczko_usmiech:

Niestety mogą ich przejść.

Nie, żebym coś miał do Borussi, bo zarówno ona jak i te rozgrywki to mi lotto...

Ale ta łzawo-komiczna telenowela jaka przewija się w polskich mediach pt. "nasza drużyna w LM" jest już mocno irytująca.

Po tym jak okazało się, że Merkel jest polką stawiam dolary przeciwko orzechom, że jak przejdą Malagę to jakiś "detektyw" wynajdzie, że Borussie założyli polscy emigranci i nie będzie już "nasi w LM" tylko "polska drużyna w LM" :evil: :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.03.2013 11:58

Kiepura napisał(a):Nie, żebym coś miał do Borussi, bo zarówno ona jak i te rozgrywki to mi lotto...
Ale ta łzawo-komiczna telenowela jaka przewija się w polskich mediach pt. "nasza drużyna w LM" jest już mocno irytująca.

Nie żebym dał sie ukrzyżować za BVB czy jakikolwiek inny klub, rozgrywki w LM czy też innej, ale łzawo- komiczną telenowelą nazwałbym raczej te śmieszne rozgrywki w naszej lidze, którymi tak się pasjonujesz.
Sorry, ale nie ma to nic wspólnego z piłką nożną. :D

ps. Nie traktuj tego oczywiście personalnie.
Ot, taka tam moja opinia. :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.03.2013 12:25

Kiepura napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
Kiepura napisał(a):Ps. Ależ pech z tym, losowaniem Borusii. :evil:

Za mocny czy za słaby przeciwnik :?: :oczko_usmiech:

Niestety mogą ich przejść.

Nie, żebym coś miał do Borussi, bo zarówno ona jak i te rozgrywki to mi lotto...

Hm :wink: ciekawa sprawa, Borussia i te rozgrywki "ci latają" , ale interesujesz się losowaniem i dalszym wynikiem drużyny. :?:
Jak Wisła (może kiedyś) lub inny Mistrz Polski zagra w Lidze Mistrzów, to tylko wtedy te rozgrywki będą dla Ciebie OK. :?:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 16.03.2013 14:53

Janusz Bajcer napisał(a):Jak Wisła (może kiedyś) lub inny Mistrz Polski zagra w Lidze Mistrzów

Ale cię fantazja poniosła!! :mrgreen: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2013 15:56

Raul73 napisał(a):

Szkoda, że Intertoto już znieśli bo dla takich drużyn jak Legia i Wisła były idealne :oczko_usmiech: :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.03.2013 16:58

Raul73 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jak Wisła (może kiedyś) lub inny Mistrz Polski zagra w Lidze Mistrzów

Może kiedyś Kiepura doczeka, chociaż meczów w grupach :oczko_usmiech:
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 16.03.2013 18:00

Ja tam bardzo dobrze pamiętam Legię i Widzew w LM :).Co do łzawo telenowelskiego podejścia to przecież chodzi tylko o namiętne się tymi Prusami podniecanie nazywając je polskim zespołem i przeżywanie ich spotkań niczym reprezentacji narodowej co jest komiczne.Ekstraklasa zaś może prezentować poziom mega zerowy,a i tak kibice będą się rywalizacją w niej podniecali bo tutaj o serce emocjonalne chodzi,a nie oglądanie dla poziomu sportowego
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2013 18:18

Janusz Bajcer napisał(a):Może kiedyś Kiepura doczeka, chociaż meczów w grupach :oczko_usmiech:

Chyba na Play Station :lool: :sm:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2013 18:28

anakin napisał(a): telenowelą nazwałbym raczej te śmieszne rozgrywki w naszej lidze, którymi tak się pasjonujesz.

Tytuł artykułu w piłce nożnej po meczu Widzewa z Zagłębiem :oczko_usmiech: :sm:
"Antyfutbol w Łodzi. Bezbramkowy remis Widzewa z Zagłębiem"Obrazek
Na innych stadionach nie jest lepiej... :wink:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.03.2013 18:51

anakin napisał(a):Nie żebym dał sie ukrzyżować za BVB czy jakikolwiek inny klub, rozgrywki w LM czy też innej, ale łzawo- komiczną telenowelą nazwałbym raczej te śmieszne rozgrywki w naszej lidze, którymi tak się pasjonujesz.

No chyba się nie zrozumieliśmy. Nie chodzi mi o poziom sportowy, tylko mniej więcej to o czym wyżej napisał GSM plus a właściwie głównie o propagandową hucpę jak odbywa się w mediach na tą okoliczność.
Otwieram portal internetowy a tam "nasza" Borussia, włączam telewizor a tam Łukasz P. otwieram radio a tam Lewandowski. Strach otworzyć lodówkę... :lol:
A najbardziej wkurza nazywanie niemieckiej drużyny per "nasza".
Dlatego wolałbym by Borussia odpadła. Gdyby nie ta medialna hucpa to w kwestii Borussi jak i innych zespołów fiński biegacz mnietoloto.

anakin napisał(a):Sorry, ale nie ma to nic wspólnego z piłką nożną. :D

Jak chce oglądnąć prawdziwą piłkę to idę na A-klasowe rozgrywki mojego klubu osiedlowego. Są emocje a po meczu można się napić piwka stawianego przez kierownika drużyny i pogadać z zawodnikami. A w poniedziałek wszyscy do roboty.
Ekstraklasa czy LM to to samo. Komercyjne rozgrywki. Różnią się tylko poziomem wynikającym z ilości wpompowanych pieniedzy a co za tym idzie poziomem prezentowanytm przez drużyny. Gdyby nie zabrano polskim klubom w ostatnich latach 200 czy 300 milionów złotych to pewnie mielibyśmy teraz którąś drużynę w LM. Dlaczego zabrano - regulamin zabrania dyskutowania o polityce.

A co do poziomu, to jak chce obejrzeć mecz na wysokim poziomie sportowym, widowiskowy i emocjonujący to włączam ligę angielską (np. dzisiaj Everton - City). Ewentualnie mecze Realu. Reszta to mniejsze lub większe gnioty nie wyłączając LM. Czasami trafia się rodzynek.

Piłka to przede wszystkim emocje, poziom sportowy ma mniejsze znaczenie. Dlatego daleko ciekawszy jest dla mnie mecz dwóch polskich drużyn do których mam stosunek emocjonalny, niż wyczyny boskiego Roberta czy innego Leona w LM.

Janusz Bajcer napisał(a):Hm :wink: ciekawa sprawa, Borussia i te rozgrywki "ci latają" , ale interesujesz się losowaniem i dalszym wynikiem drużyny. :?:
Jak Wisła (może kiedyś) lub inny Mistrz Polski zagra w Lidze Mistrzów, to tylko wtedy te rozgrywki będą dla Ciebie OK. :?:

Już kiedyś tłumaczyłem, wiedzieć a pasjonować się to dwie rózne sprawy. To że wiem to jedno, to że jest mi to obojętne to drugie.
Jak Wisła awansuje (no na razie sie nie zanosi :oops: ) to będe się pasjonował grą Wisły w LM a nie LM z Wisłą. Subtelna różnica, ale życie to gra subtelności.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 16.03.2013 19:05

Kiepura napisał(a): właściwie głównie o propagandową hucpę jak odbywa się w mediach na tą okoliczność.
Otwieram portal internetowy a tam "nasza" Borussia, włączam telewizor a tam Łukasz P. otwieram radio a tam Lewandowski. Strach otworzyć lodówkę... :lol:
A najbardziej wkurza nazywanie niemieckiej drużyny per "nasza".

W tej kwestii zgadzam się w 100% :D

A meczami Wisły myślę, że wszyscy się emocjonowaliśmy, kiedy ogrywali takie potęgi jak Parmę czy Schalke, grając futbol na poziomie europejskim.

Szkoda, że to już tak dawno...
Ostatnio edytowano 16.03.2013 19:16 przez Raul73, łącznie edytowano 2 razy
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 16.03.2013 19:08

Pod względem widowiskowo sportowym to Borussia jest jedną z najpiękniejszych i najlepszych drużyn tej LM i ogląda się ją fantastycznie,a jak Polacy dużo znaczą to dodatkowy plus i radość z bramek,asyst
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.03.2013 19:19

Kiepura napisał(a):Otwieram portal internetowy a tam "nasza" Borussia, włączam telewizor a tam Łukasz P. otwieram radio a tam Lewandowski. Strach otworzyć lodówkę... :lol:

W tej chwili Lewandowski ma na koncie już 19 bramek w Bundeslidze i nie mów mi, że to nic nie znaczy.
Pokaż mi drugiego takiego naszego piłkarza tej klasy.
O ile dobrze pamiętam to kiedyś ,dawno temu ,bodajże jeden mógł się poszczycić podobnym wyczynem.
Furtok?
Jeżeli się mylę to poprawcie.

Kiepura napisał(a): Gdyby nie zabrano polskim klubom w ostatnich latach 200 czy 300 milionów złotych to pewnie mielibyśmy teraz którąś drużynę w LM.

No tu juz puściłeś wodze fantazji na maksa!
Pamiętasz co zrobił Widzew kiedy awansował do LM?
Sprzedał Dembińskiego, Wojtalę i jeszcze chyba kogoś.....
Co zrobiła Wisła?
Pozbyła się kluczowych graczy, żeby wydoić kasę dla klubu.
Więc sami się pozbyli możliwości zarobienia jakiejkolwiek kasy w LM.
W sytuacji, kiedy (jak mówisz) zabrano im 200 czy 300 milionów- posunięcie wybitnie nietrafione.
Delikatnie mówiąc rzecz jasna.
Jak potem radziły sobie te drużyny w LM............przemilczę. :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 105
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone