Re: Liga Mistrzów 2012/2013- dyskusja
napisał(a) Raul73 » 03.03.2013 10:12
anakin napisał(a):Raul73 napisał(a):Jeśli Ronaldo miał kiedykolwiek kompleks Messiego, to się z niego raz na zawsze wyleczył.
A w jaki sposób?
Strzelając bramki w każdym kolejnym klasyku od 3 lat i będąc w nich liderem swojej drużyny - w przeciwieństwie od Messiego.
Chcesz porównywać dwa miesiące tego roku z poprzednimi latami?
Masz na myśli to, że w ciągu nich CR jest lepszy od Messiego?
Nie, mam na myśli ostatnie 2 sezony. Wcześniej Messi był lepszy. Od 2 lat gaśnie w ważnych meczach, gdzie powinien być liderem. To on w ubiegłym sezonie zawalił Barcie sezon zarówno w lidze, jak i w Champions. Za to Ronaldo wygrał Realowi ligę i to on zniszczył Bayern w pierwszej połowie półfinału, dzięki czemu była dogrywka (chociaż dla Realu nieudana). W tym sezonie Messi w ważnych meczach nie istnieje - strzela tylko ogórkom. Ronaldo - odwrotnie. Manchester City, Atletico, 5 razy z Barceloną, United - wszędzie tam CR7 był postacią nr 1. W Gran Derbi od 2 lat albo grają na mniej więcej równym poziomie (2:2 w październiku) albo Ronaldo niszczy Messiego (wczoraj, we wtorek, w kwietniu) - tak jest już drugi kolejny sezon. W ciągu ostatnich 2 lat Ronaldo zrobiłjuż tyle, że nie musi Messiemu już nic udowadniać (o ile kiedykolwiek musiał). Teraz to Messi będzie miał kompleks - o ile w ogóle jakieś kompleksy istnieją, bo moim zdaniem to raczej wymysły mediów i kibiców.
Ja wiem, że jesteś zapatrzony w Messiego, ale pora się przyzwyczajać, że jego czas się kończy i są lepsi.
Jeżeli mówimy o obecnej chwili, czyli roku 2013.
Tak, dokładnie, mówimy o 2013 roku.