Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2021 19:55

Messi i Ronaldo, można ich nie trawić ale trzeba cenić ich klasę i z tym nie mam problemu. Wskazując wśród nich faworyta dla siebie wskazuję Ronaldo ale nie dlatego, że gra w Juve tylko ze względu na to jest człowiekiem. Pomaga potrzebującym, zawsze podejdzie do kibica, kompilacji jest sporo a nawet jeżeli jest to robione pod publikę to Messiemu tego typu zachowania są raczej obce. Coś się kończy i kończy się właśnie era wielkich. Także wolę Real od Barcy ze względu na to, że grali tam Zidane, Raul oraz mój ulubieniec z dotychczasowych zawodników Realu - Butragueno !!!
- Barcelona - odeszli Xavi, Iniesta, Puyol, Suarez, teraz odejdzie Messi, kompletna przebudowa ale zanim będą na topie minie sporo czasu bo tam teraz ogrywają dzieci
- Real - odszedł Ronaldo, Pepe, Alonso, zaraz odejdzie Benzema, Kroos, Ramos oraz Modrić - wielu nowych ciekawych młodych grajków, zawsze liczyłem na Assensio, którego lubię ale przygasł wyraźnie po kontuzji. Kiedy stara gwardia ostatnich odejdzie to Real będzie miał problem.
- Juventus - wielu odeszło, zaraz zejdzie lub na marginesie całkowicie będzie Bonucci, Chiellini, Buffon, sporo wymiana pokoleniowa ale nie wszyscy nadają się do drużyny...z całą pewnością nie będzie tak jak z interem i Milanem kiedy w porę nie zadbano o przewietrzenie szatni. Pirlo mi nie pasuje, liczę na zagranicznego trenera, który odbetonuje ten styl.

Z tych wszystkich drużyn w miarę Bayern systematycznie odmładza skład ale Bayern ma łatwiej z tego powodu, że mentalność Niemców jest inna niż włoska czy hiszpańska...mianowicie Bayern kogo chce to ściąga czyli wyrywa to co najlepsze od rywali podczas gdy we Włoszech kiedy wejdzie do gry Juve to rzucają kłody pod nogi lub żądają niebotycznych kwot i to samo jest w przypadku Barcy czy Realu, które przepłaciły za grajków z których nie ma pożytku ale o czym ja piszę - Juve i Bernardescji :lol:

Tak więc emocje minęły i zaczęła się normalna gadka. Szkoda mi Atalanty ale w sumie sami sobie winni, jeżeli jednak w Realu do składu nie wrócą zawodnicy to może mieć jeszcze problemy.
Moim faworytem jest jednak MC tym razem, PSG się spali psychicznie w pewnym momencie a Guardiola chyba tym razem wreszcie zatriumfuje.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 25.02.2021 21:13

Real będzie miał problem w rewanżu, bo Atalanta nie ma nic do stracenia i wyjdzie na boisko nic nie musząc, grając na fantazji. A Real takich meczów nie lubi. 2 lata temu wygrali w Amsterdamie 2:1 i Ajax przyjeżdżał na Bernabeu jak na wycieczkę. Skończyło się laniem 4:1 i Real we wstydliwym stylu odpadł po 1/8.

Wrócą Benzema, Valverde, Rodrygo, Ramos, Hazard. Ale zabraknie Casemiro, a to dużo!

Bayern jest obecnie na fali i ma bardzo mocny skład, ale kilka lat temu też mieli przebudowę i nawet tułali się po Lidze Europy. Każdy wielki klub przechodzi przez taki słabszy okres, gdzie trzeba wiele rzeczy zmienić i zacząć nowy projekt. Przecież Real przed Mourinho regularnie odpadał w 1/8 LM przez kilka lat z rzędu.

Co do indywidualności - ja również wyżej cenię Ronaldo i nie dlatego, że grał w Realu (jak już mówiłem, moim największym idolem jest Diego, chociaż grał w Barcie :wink: ). Ronaldo jest według mnie lepszy jeśli chodzi o jego wpływ na grę zespołu. Jest lepszym liderem od Messiego, potrafi wpłynąć na innych, pociągnąć ich do przodu, zmotywować, zwłaszcza kiedy gra się nie klei i są problemy. Messi gdzieś to zatracił, bo kiedyś też potrafił. Teraz jego znak firmowy to spuszczona głowa po straconych golach - to nie wpływa pozytywnie na drużynę. Nie wiem, gdzie jest tego przyczyna, ale jego konflikty z władzami Barcy mogą tu mieć jakieś znaczenie.

Ronaldo odszedł z Madrytu w dobrym dla niego momencie. Tu osiągnął szczyt, a raczej było pewne, że 4 raz z rzędu nie da się zdobyć LM. On zdobył wszystko dzięki Realowi, Real zdobył wszystko dzięki niemu. Chciał nowych wyzwań, a zawsze był ambitny. Od dłuższego czasu negocjował z Juve, a ten aplauz kibiców po przewrotce w Turynie tylko mu pomógł powziąć decyzję. Tym bardziej, że Juventus naprawdę budował ciekawy skład (super decyzja o zakupie De Lighta), ale coś nie wyszło (może faktycznie przez trenerów).

Messi miał okazję (i chciał) odejść z Barcy w ubiegłym roku, ale go nie puścili - i teraz on się męczy z nimi, a oni z nim. Może w PSG czy City by się odnalazł, chociaż też nie wiadomo czy by się zaaklimatyzował, skoro całe życie grał tylko w jednym klubie. Może za rok się o tym przekonamy...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.02.2021 13:52

GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 26.02.2021 20:31

alechandro napisał(a): Casemiro przy próbie wymuszenia karnego nie dostaje drugiej żółtej kartki i w konsekwencji czerwonej tylko pogrożenie paluszkiem. Tutaj przepis jest nieubłagany - ewidentna żółta kartka.

Pełna zgoda. 8)

alechandro napisał(a): VAR jest a wałki na niekorzyść włoskich ekip jak były tak są tylko dlatego, że przeciętny kibic jak Wy, którzy kibicują każdej drużynie w której gra Robuś woli oglądać Real, Barcę czy Bayern niż Lazio czy Atalantę.

:lol: :mrgreen: :lol:
Brakowało mi tego...... :devil:

marekkowalak napisał(a):Messi miał okazję (i chciał) odejść z Barcy w ubiegłym roku, ale go nie puścili - i teraz on się męczy z nimi, a oni z nim. ..

Zaprawdę powiadam Ci.... błądzisz. :wink:
Messi to Barcelona.Jest ikoną tego klubu. :boss:
Taką ikoną był Franz Beckenbauer w Bayernie. :coool:
Skończy karierę ....i zostanie wzorem do naśladowania w tym klubie na wiele lat... :sm:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.02.2021 20:50

GOLDEN napisał(a):Brakowało mi tego......

A mnie brakuje Ciebie w typowaniu....
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 26.02.2021 20:57

Eeee tam,Janusz widzę,że frekwencja dopisuje a pan anakin idzie na miszcza :D
Nie chcę zaniżać poziomu... :wink:
W miarę możliwości zaniżę poziom w dyskusji.... :devil: :mg:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.02.2021 09:45

Witam po długiej nieobecności. :D
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 09.03.2021 13:13

Edytowałem wynik w meczu Juventusu. Dzięki Janusz za czujność ;)
Pawel2602
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel2602 » 09.03.2021 15:37

Edytowałem wynik meczu Chelsea - Atletico i również dziękuję Januszowi
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2021 23:14

Sevilla w doliczonym czasie dokłada trójkę liderowi.
Jak jeszcze dołoży Juventus, to można powoli składać gratulacje za wygranie typowanie LM po raz drugi.
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 09.03.2021 23:41

Nie cierpię bramek w ostatnich akcjach !!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2021 23:46

Juventus wygrał, ale dalej gra Porto.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.03.2021 23:46

Oj, Ronaldo znów nieszczęśliwy. :twisted:
Jak ja to uwielbiam. :mrgreen:

Była wczoraj jakaś zmowa w Turynie, czy coś mnie ominęło? :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 10.03.2021 07:49

Janusz Bajcer napisał(a):Sevilla w doliczonym czasie dokłada trójkę liderowi.
Jak jeszcze dołoży Juventus, to można powoli składać gratulacje za wygranie typowanie LM po raz drugi.

Jest na fali. :) Przekroczona granica 100 pkt. na tym etapie rozgrywek to niezły wynik. :)
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 10.03.2021 09:58

Janusz Bajcer napisał(a):Sevilla w doliczonym czasie dokłada trójkę liderowi.

:o trafiłem z wynikiem BVB - Sevilla, normalnie rzucam robotę będą żył z bukmachera :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 851
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone