Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2021 07:17

Po pierwsze, nie sugeruj się komentarzem Polsatu czy tvp bo przepis nie do końca tak funkcjonuje tylko musi być szansa na czystą sytuację bramkową. Taka jednak nie była gdyż zawodnikowi Realu piłka uciekła do boku a Romeo z Atalanty już do niego dobiegał. Problem w tym, że to włoska drużyna dlatego nie polemizuję z Tobą i innymi przeciwnikami włoskich drużyn bo zawsze macie wyjaśnienie do których nie chce nawet mi się odnosić. Inaczej brzmi śpiewka kiedy sędzia źle potraktuje L'pool, któremu tutaj już pomnik wznieśliście. Po rzutach karnych nie przyznanych Juve oraz Lazio, wczoraj kuriozalna czerwona kartka już w 17 minucie co wypaczyło wynik meczu. Casemiro przy próbie wymuszenia karnego nie dostaje drugiej żółtej kartki i w konsekwencji czerwonej tylko pogrożenie paluszkiem. Tutaj przepis jest nieubłagany - ewidentna żółta kartka.

Inde napisał(a):Masz na myśli to zablokowanie przez Boatenga? Na moje to nie był karny, a ponadto wcześniej był bodaj spalony.

anakin napisał(a):Wg mnie chłop wpadł na Boatenga po prostu.

Inde napisał(a):Jakoś specjalnie żadne media nie opisują tego zdarzenia, tam raczej na prawdę nic nie było. A, że włosi nurkują lepiej niż instruktorzy scuba, to pewnie sędziowie też na to inaczej patrzą :wink:

To właśnie przejawy tego o czym pisałem, rozmowa z przeciwnikami włoskich drużyn.
Odnośnie Bayernu i Lazio - tego typu sytuacje maja wpływ na losy meczu a Bayern w tym meczu był słaby. Przegrywając 0-2 drużyna jest stłamszona i nie może się pozbierać, przy 1-1 mogło różnie się skończyć. VAR jest a wałki na niekorzyść włoskich ekip jak były tak są tylko dlatego, że przeciętny kibic jak Wy, którzy kibicują każdej drużynie w której gra Robuś woli oglądać Real, Barcę czy Bayern niż Lazio czy Atalantę.
Ostatnio edytowano 25.02.2021 08:44 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 3 razy
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.02.2021 08:34

rysiek_r74 napisał(a):Wydaje mi się że brakuje mi punkcika

Po fazie grupowej miałeś wynik 75 (9). W 1/8 zdobyłeś w czterech meczach 4 pkt. Wychodzi 79 pkt.

Leipzig - Liverpool 1:2 1 pkt
Lazio - Bayern 1:3 1 pkt
Atalanta - Real Madryt 1:4 1 pkt
Borussia Mönchengladbach - Manchester City 0:3 1 pkt
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 25.02.2021 08:52

walp napisał(a):
rysiek_r74 napisał(a):Wydaje mi się że brakuje mi punkcika

Po fazie grupowej miałeś wynik 75 (9). W 1/8 zdobyłeś w czterech meczach 4 pkt. Wychodzi 79 pkt.

Leipzig - Liverpool 1:2 1 pkt
Lazio - Bayern 1:3 1 pkt
Atalanta - Real Madryt 1:4 1 pkt
Borussia Mönchengladbach - Manchester City 0:3 1 pkt

ok, sam się źle zliczyłem :oops:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.02.2021 09:09

Rozpiska następnej kolejki jutro.
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 25.02.2021 09:14

alechandro napisał(a):Po pierwsze, nie sugeruj się komentarzem Polsatu czy tvp bo przepis nie do końca tak funkcjonuje tylko musi być szansa na czystą sytuację bramkową. Taka jednak nie była gdyż zawodnikowi Realu piłka uciekła do boku a Romeo z Atalanty już do niego dobiegał. Problem w tym, że to włoska drużyna dlatego nie polemizuję z Tobą i innymi przeciwnikami włoskich drużyn bo zawsze macie wyjaśnienie do których nie chce nawet mi się odnosić. Inaczej brzmi śpiewka kiedy sędzia źle potraktuje L'pool, któremu tutaj już pomnik wznieśliście. Po rzutach karnych nie przyznanych Juve oraz Lazio, wczoraj kuriozalna czerwona kartka już w 17 minucie co wypaczyło wynik meczu. Casemiro przy próbie wymuszenia karnego nie dostaje drugiej żółtej kartki i w konsekwencji czerwonej tylko pogrożenie paluszkiem. Tutaj przepis jest nieubłagany - ewidentna żółta kartka.

Inde napisał(a):Masz na myśli to zablokowanie przez Boatenga? Na moje to nie był karny, a ponadto wcześniej był bodaj spalony.

anakin napisał(a):Wg mnie chłop wpadł na Boatenga po prostu.

Inde napisał(a):Jakoś specjalnie żadne media nie opisują tego zdarzenia, tam raczej na prawdę nic nie było. A, że włosi nurkują lepiej niż instruktorzy scuba, to pewnie sędziowie też na to inaczej patrzą :wink:

To właśnie przejawy tego o czym pisałem, rozmowa z przeciwnikami włoskich drużyn.
Odnośnie Bayernu i Lazio - tego typu sytuacje maja wpływ na losy meczu a Bayern w tym meczu był słaby. Przegrywając 0-2 drużyna jest stłamszona i nie może się pozbierać, przy 1-1 mogło różnie się skończyć. VAR jest a wałki na niekorzyść włoskich ekip jak były tak są tylko dlatego, że przeciętny kibic jak Wy, którzy kibicują każdej drużynie w której gra Robuś woli oglądać Real, Barcę czy Bayern niż Lazio czy Atalantę.

To naturalne, że ocena jest zawsze obiektywna jak się ma swoich ulubieńców. Ale zawsze staram się postawić w roli sędziego, tym bardziej, że ułatwia mi to kolega który takim sędziom jest (zresztą sędzią międzynarodowym od 6 lat). Bardzo fajnie ogląda się z nim mecze bo bardzo szybko rozwiewa wszelkie wątpliwości. Wracając, zarówno przy Boatengu jak i czerwieni dla Atalanty nie miał wątpliwości i ja mu wierze. A, że jesteś fanem Włoskiej piłki to Cię to boli i ja to rozumiem. Ale żeby stwierdzić, że Bayern z Lazio był słaby? Chyba, że porównujesz Bayern z 2020 do tego z 2021 to się zgodzę :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2021 09:24

Nie, chodzi mnie o konkretny wtorkowy mecz. Tez mam znajomego sędziego ale byłego z ekstraklasy.
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 25.02.2021 09:30

alechandro napisał(a):Nie, chodzi mnie o konkretny wtorkowy mecz. Tez mam znajomego sędziego ale byłego z ekstraklasy.

Co do Casemiro, nie mogę wybaczyć sędziemu sytuacji z przed paru lat, Real - Bayern i czerwonej kartki dla Vidala. Który zresztą wykonał interwencje życia, czysto odebrał piłkę wślizgiem, za co wyleciał po czerwieni. A temu Casemiro nawet mu brew nie skoczyła, żeby przypadkiem nie wyszło, że go nawet nie dotknął :evil:

Edit, a nie to był Asensio nie Casemiro

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2021 10:09

Rzecz w tym, to jest najgorsze, że sędziowie też mają swoje sympatie i to niestety rzutuje na przebieg prowadzonych przez nich spotkań. Pamiętam jak kiedyś Marciniak w jakimś wywiadzie stwierdził, że nie lubi włoskiej piłki co niestety później rzutuje na jego spotkania ( np. Tottenham - Juventus ). Jakiś czas temu we Włoszech takie było/jest zmęczenie dominacją Juvetusu, że kiedy w trakcie walki o scudetto Juve z Napoli, do prowadzenia meczu w którym Juventus mógł zgubić punkty został wyznaczony sędzia z...Neapolu :mrgreen:

Mecze pomiędzy Bayernem i Realem tez były dziwne. Pamiętam mecz Bayern-Real ( chyba 1-3 ), który był meczem rewanżowym, Real strzelił dwie bramki chyba z metrowego spalonego. W meczu zaś Barcy z PSG podczas tej słynnej remontady działy się już cuda na boisku, które nie miały niczego wspólnego z futbolem.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 25.02.2021 12:06

alechandro napisał(a):Rzecz w tym, to jest najgorsze, że sędziowie też mają swoje sympatie i to niestety rzutuje na przebieg prowadzonych przez nich spotkań. Pamiętam jak kiedyś Marciniak w jakimś wywiadzie stwierdził, że nie lubi włoskiej piłki co niestety później rzutuje na jego spotkania ( np. Tottenham - Juventus ).

Sorry, ale muszę się wtrącić, bo takie pierd*** potem ludzie czytają i co niektórzy w to wierzą, powtarzają i legendy rosną.

Nie tylko Marciniak nie lubi włoskiej piłki, tak naprawdę w niewielu miejscach jest ona lubiana. I Włosi sami sobie na to zapracowali - swoimi skandalami, ustawianiem meczów, wszechobecną korupcją (za co kilka klubów zostało zdegradowanych, z twoim śnieżnobiałym nieskalanym Juve na czele), chamską grą faul, catenaccio, boiskowe cwaniactwo i grą na czas plus płacz po ewidentnym falu na Vasquezie, bo przecież w 90 minucie się nie powinno gwizdać karnych, a już na pewno nie przeciwko Juve. Miną wieki, zanim Włosi to wszystko odpokutują.

Zapomniałeś pewnie, jak ten Marciniak, przeciwnik włoskiej piłki, kilka lat temu w meczu Roma - Bayern popełnił kilka rażących błędów na korzyść Romy.

Jakiś czas temu we Włoszech takie było/jest zmęczenie dominacją Juvetusu, że kiedy w trakcie walki o scudetto Juve z Napoli, do prowadzenia meczu w którym Juventus mógł zgubić punkty został wyznaczony sędzia z...Neapolu :mrgreen:

W każdym cywilizowanym kraju jest to normalne. W Hiszpanii często Realowi sędziują sędziowie z Katalonii i na odwrót, w Anglii nie jest niczym dziwnym gdy mecz Liverpool-Chelsea sędziuje ktoś z Manchesteru. Powiem więcej - w tych meczach jest najmniej sędziowskich kontrowersji, bo ci się wtedy podwójnie spinają i koncentrują! Tylko w tych Włoszech to jest problem, bo biedny Juventus jest prześladowany.

Mecze pomiędzy Bayernem i Realem tez były dziwne. Pamiętam mecz Bayern-Real ( chyba 1-3 ), który był meczem rewanżowym, Real strzelił dwie bramki chyba z metrowego spalonego. .

Mocno wybiórcza jest twoja pamięć.
2 bramki CR7 padły ze spalonego- tu masz rację. Metrowy to przesada, ale w obu przypadkach był. Zapomniałeś jednak, że te bramki padły w dogrywce, której w ogóle nie powinno być, bo wcześniej bramka dla Bayernu padła również po spalonym, a przede wszystkim już od 4 minuty w tamtym meczu Niemcy powinni grać w 10-ciu po chamskim faulu Vidala na Isco. Tak więc bardziej skrzywdzony był wtedy Real. Aha, tak w ogóle to było 4:1, a nie 3:1.

Co do wczorajszej czerwonej kartki: oczywiście decyzja prawidłowa. Kilka meczów temu w identycznej sytuacji w meczu ligowym Realu czerwo dostał Militao - i nikt nie miał pretensji.

Proponuję, żebyś może obejrzał z 10 razy powtórkę wczorajszej sytuacji, to może dojrzysz wtedy, że Mendy wypuścił piłkę idealnie do przodu (a nie do boku, jak piszesz), drugi obrońca (Toloi, nie Romero) był 2 metry z tyłu i jeszcze by musiał ominąć Freulera, więc nie miał szans żeby zdążyć za bardzo rozpędzonym Mendym, a trzeci obrońca (właśnie Romero, a nie Romeo :D ) był dobre 10 metrów od tej akcji - więc byłoby to czyste sam na sam.

Ciekawe, że nie protestowałeś, kiedy jesienią w grupowym meczu Barca-Juve dokładnie ten sam sędzia co wczoraj dał Juve mocno naciąganego karnego, gdzie Cristiano ewidentnie nurkował. A to było przy 0:0, więc wypaczyło wynik.

Jedyny błąd, jaki wczoraj sędzia popełnił na korzyść Realu, to ta sytuacja z Casemiro, gdzie mógł go wyrzucić za symulkę (chociaż powtórki pokazały, że był lekko popychany). Nie wspomniałeś też nic o braku żółtej kartki dla bramkarza Atalanty za stempel na udzie Varana.

Ja jakoś tam potrafię zrozumieć twoje zaślepienie Juventusem i Włochami, ale czasem przydałoby się trochę trzeźwego spojrzenia...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2021 13:10

Nie jestem zaślepiony bo nigdy nie piszę o Juve tak jak Wy o Liverpoolu i nie zamierzam więc po co się wpitalasz ? Nie masz pojęcia co tam się odwalało we Włoszech bo znasz tylko polski przekaz powielany przez takich jak Ty. Jeżeli chcesz błysnąć na temat calciopolli to się doszkol, wtedy pogadamy bo piszesz na chwilę obecną bzdury. Tam wszystko zostało wyjaśnione, Juventus oczyszczony a pierdoły pozostały. Nigdy nie pisałem o tym, że Juventus jest czysty ale w takim stopniu za uszami mają inni, którzy uniknęli kary bo to był spisek wymierzony w Juve. Kibicuję Juve już 36 lat, nie jestem kibicem sezonowym więc daruj sobie. Największe cwaniaki to Real, który ciągną za uszy na każdym kroku. Nic tego nie zmieni. Chcesz polemizować to doinformuj się a jeżeli sędzia nie lubi włoskiego futbolu o ma z tym problem to nie powinien być sędzią. Co do meczów Juve z Barcą było więcej błędów w na korzyści obu drużyn zarówno w pierwszym jak i drugim meczu ale nikt nie miał z tym problemu bo oba wyniki po przebiegach meczu były w pełni zasłużone. A Ronaldo przyniósł nawyki z cwaniackiego Realu bo Hiszpanie cwaniactwo mają we krwi. Nie lubię Ronaldo mimo, że jest graczem Juve i nigdy nie byłem zwolennikiem sprowadzania go do Juve.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 25.02.2021 13:37

alechandro napisał(a):Chcesz polemizować to doinformuj się a jeżeli sędzia nie lubi włoskiego futbolu o ma z tym problem to nie powinien być sędzią.

Prawie wszyscy sędziowie na świecie mają swoje sympatie i antypatie i nie przeszkadza im to być sędziami. Nie ma zakazu kibicowania jakimś zespołom.

Co do meczów Juve z Barcą było więcej błędów w na korzyści obu drużyn zarówno w pierwszym jak i drugim meczu ale nikt nie miał z tym problemu bo oba wyniki po przebiegach meczu były w pełni zasłużone.

Tak samo jak wczoraj! I nikt z tym nie ma problemu poza tobą.
I to w dodatku masz problem z sytuacją, która błędem nie była. Powtórzę: pooglądaj powtórki!

A Ronaldo przyniósł nawyki z cwaniackiego Realu bo Hiszpanie cwaniactwo mają we krwi. Nie lubię Ronaldo mimo, że jest graczem Juve i nigdy nie byłem zwolennikiem sprowadzania go do Juve.

Ronaldo przyniósł te nawyki z młodości. A w Realu był za te zachowania napiętnowany i krytykowany, także przez kibiców Królewskich. A i tak mu w tym daleko do niejakiego Inzaghiego - czy on przypadkiem nie grał kiedyś w Juve? :wink: Zresztą jeśli chodzi o boiskowe cwaniactwo, to Włochom nikt w tej materii nigdy nie dorównywał i nie dorówna!

Też nie byłem fanem transferu CR7 do Juve, bo on tam nie ma z kim grać za bardzo. Gdyby nie on, to byście się teraz w środku tabeli tułali (chyba, że zamiast niego kupiono by innych grajków, ale cena była raczej promocyjna).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2021 16:32

Guzik wiesz co by było, nikt nie ma monopolu na wygrywanie a jeżeli chodzi o Serie A to Juve od 9 lat wygrywa i sam jestem za tym aby była zmiana choć naturalnie nie jestem zadowolony, że to inter. Tak na dobrą sprawę to teraz każdy klub poza MC oraz Bayernem gra beznadziejnie i dotyczy to nie tylko Juve ale - L'poolu, Realu oraz Barcy czyli mowa o klubach, które niedawno jeszcze były w czołówce. W przypadku Juve dodatkowo problemem jest Pirlo, całkowity żółtodziób jeżeli chodzi o trenerkę. Inzaghi grał w Juve ale to Milanista aniżeli Juventino. Wybielasz tutaj Hiszpanów bo w przypadku Ronaldo to nie błędy młodości tylko Hiszpanie to lalusie i kładą się przy najmniejszym dotyku. Ja mam inna teorię - gdyby Ronaldo nie było teraz w Juve to raczej wyżej byliby w tabeli bo wszystkie podania idą do niego i każdy podświadomie go szuka na boisku a Ronaldo w tym sezonie partoli niemiłosierne setki. Między innymi przez to, że jest Ronaldo ze swoją 30 milionową pensją, do Juve nie trafił ani Haaland, ani Lukaku a to takiego grajka w Juve było trzeba. Odnośnie stylu gry włoskiego - za to właśnie styl włoski lubię, za umiejętność bronienia bo lubię patrzeć na dobrze zorganizowaną destrukcję. Nie każdy lubi skrajnie ofensywny styl gry. Poza tym Atalanta gra najładniejszą i najbardziej ofensywną piłkę we Włoszech, wczoraj nie dość, że sędzia wywalił im zawodnika to jeszcze podstawowy zawodnik kontuzji doznał, w rewanżu jednak Atalanta może zniszczyć ten śmieszny zespół :wink:
Teraz już wiem, że jesteś kibicem Realu więc do pełnego porozumienia raczej nie dojdziemy :D
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 25.02.2021 17:48

Ależ oczywiście, nie chodzi o to, żeby dojść do porozumienia, pełnego czy też nie, bo gdzie kibice różnych klubów, tam nigdy pełnego porozumienia nie będzie.

Chodzi tylko o to, żeby nie lansować durnych teorii, jak to sędziowie faworyzują jeden czy drugi zespół, a krzywdzą biednych Włochów. Tak jak we wczorajszym meczu, w którym czerwona kartka była jak najbardziej prawidłowa. I nie sędzia wywalił zawodnika, tylko on się sam wywalił. Natomiast co do kontuzji podstawowego gracza - to chyba nie sędzia ją spowodował? :D Poza tym.... Spójrz może na listę kontuzji w Realu, zobacz, kogo wczoraj zabrakło i jak się to ma do kontuzji jednego piłkarza Atalanty (plus drugi Hateboer).

Natomiast z twierdzeniem, że prawie wszystkie kluby grają w tej chwili słabo, jak najbardziej się zgadzam. Także ten Real w tym sezonie nie gra nawet połowy tego, co prezentował w czasach kiedy totalnie zdominował Ligę Mistrzów. Puchnie Atletico, wielkie problemy ma Liverpool, wygląda na to, że formę traci również Bayern, Atalanta również słabnie. O Barcelonie nie wspomnę... Natomiast jest to zrozumiałe i tego należało się spodziewać po wywróconym sezonie i prawie bez okresu przygotowawczego. Kto zachował siły na resztę sezonu, ten będzie zgarniał trofea. Obawiam się natomiast Mistrzostw Europy, gdzie piłkarze będą tak wypruci, że poziom może być podobny do wczorajszego meczu!

A ten "śmieszny zespół" jest najbardziej utytułowanym klubem w historii, zdobył 13 Pucharów Europy (coś, o czym reszta może pomarzyć), a do tego jako jedyny w historii obronił Ligę Mistrzów (i to dwa razy!) plus kilkanaście innych rekordów. Ja wiem, czy to jest takie śmieszne? Bo jeśli to jest śmieszne, to co wtedy napisać o dokonaniach innych klubów (w tym Juve)?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2021 18:22

Dobra tam, emocje opadły, na pewno masz sporo racji. Fakt, Real przetrzebiony kontuzjami dlatego liczyłem na Atalantę, która jest najlepiej poukładanym zespołem w Italii z rozsądną polityką transferową. Ronaldo w Realu w pewnym momencie też już bardziej wadził niż pomagał, doceniam jego klasę i ambicję ale to pchanie się do wolnych ( tragiczne wszystkie ) i parcie na to aby brać udział w każdej sytuacji jest męczące. Mam wrażenie, że przez niego obniżył loty Dybala, który nie za bardzo może odnaleźć się w tych zestawieniach z Ronaldo. Zanim był Ronaldo, była drużyna a teraz wszystko grane jest na niego, mnie osobiście styl Juventusu nie odpowiada i niewiele się zmieni dopóty, dopóki będzie włoski, betonowy trener. Ja tutaj na razie nie widzę murowanego faworyta do wygrania LM, mam tylko nadzieje, że nie będzie jakiegoś pseudo turnieju jak w zeszłym roku. Acha, ten śmieszny zespół napisałem po to aby Tobie dogryźć bo zorientowałem się, że jesteś kibicem Realu :oczko_usmiech:
Nikt nie podważa ich klasy, nawet ja tym bardziej za ery Zidana, który zawsze będzie poza Del Piero piłkarzem, którego najbardziej szanuję i szanowałem nawet kiedy dołączył do Realu.
O obecnym Juve szkoda gadać, nawet jak przejdą Porto ( osobiście uważam, że odpadną ) to w kolejnej rundzie adios, bez względu na rywala.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 25.02.2021 18:43

alechandro napisał(a):O obecnym Juve szkoda gadać, nawet jak przejdą Porto ( osobiście uważam, że odpadną ) to w kolejnej rundzie adios, bez względu na rywala.

Ależ ja mam to samo zdanie co do tegorocznych szans Realu! Jeśli przejdą Atalantę (a pewnie przejdą), to jeśli w kolejnej rundzie wpadną na jakiegoś potentata,to cienko to widzę. Drużyna jest w fazie przebudowy, potrzeba transferów i lepszego stylu, bo to co wczoraj zagrali w ataku, to był dramat, który powtarza się już od dłuższego czasu. Modrić ma już swoje lata i nie może być cała gra opierana na nim (chociaż chciałbym go oglądać w bieli jak najdłużej).

No chyba, że Zidane i Bettoni tak ustawili treningi, że drużyna wystrzeli z formą w końcówce sezonu. Już tak robił choćby w roku 2018, ale wtedy były inne warunki, normalny presezon itd. Teraz tego nie widzę.

I podobnie jak ty, nie widzę w tym roku faworyta do zwycięstwa. Bayern wydawał się bardzo mocny, ale widać, że już puchną. Drużyny szejków są wielką niewiadomą, ale gdybym miał obstawiać jakikolwiek zespół, to chyba postawiłbym u buka na City lub PSG. Dziwny sezon i tak jak mówiłem, obawiam się o poziom ME, a nawet o ich obsadę, bo obawiam się (obym się mylił), że wielu gwiazd może tam zabraknąć przez kontuzje....

A, i zgadzam się co do Dybali - przed przyjściem CR7 to był inny piłkarz, teraz wyraźnie przygasł. W Realu Ronaldo też wielu denerwował, właśnie z tych powodów, o których pisałeś. Sądzono, że po jego odejściu drużyna będzie grać bardziej zespołowo, a nawet może lepiej! Ale czas pokazał, że tak się nie stało, młodzi nie wzięli na siebie roli liderów, jedynie stały wysoki poziom utrzymują tylko Benzema i Modrić. Reszta zależnie od nastrojów. Z wolnych też Cristiano był w końcówce pobytu w Madrycie tragiczny, ale odszedł, jest teraz więcej chętnych do wolnych i.... Real prawie nie strzela goli z tego stałego fragmentu! Poza tym miał ogromny wpływ motywacyjny na zespół. Pamiętam, jak przegrali 2:0 w Wolfsburgu, a w rewanżu on sam ich rozbił 3:0. Zresztą podobnie było w Turynie, gdzie pamiętną przewrotką poprowadził zespół do 3:0. Przy nim po prostu inni grali lepiej. Teraz poza Ramosem nie ma takiego lidera.

Zresztą to samo jest w Barcelonie. Wszyscy narzekają na Messiego - że znika w ważnych meczach, ustala skład pod siebie, rządzi szatnią, kasuje ogromne pieniądze itd. Ale jak odejdzie z klubu, to tam będzie takie trzęsienie ziemi, że nieprędko się z niego podniosą i poukładają zespół na nowo.

A tak na marginesie, to Juventus też jest mi dosyć bliski już od gówniaka (nawet powiedziałbym, że po Realu i Sevilli to mój trzeci ulubiony klub) - bo tam grał jeden z moich ulubionych piłkarzy w historii - Platini. :D I chociaż wyżej ceniłem wtedy Maradonę, to jakoś nigdy nie kibicowałem specjalnie Napoli, a raczej Juve.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 850
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone