Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2020 10:19

Ja w ogóle nie wiem dlaczego ten sędzia jeszcze sędziuje mecze o taka stawkę. Wczoraj wpadek nie miał ale widać było, że lekko faworyzuje Hiszpanów bo nie od dziś wiadomo, że lubi hiszpańską piłkę a nie lubi włoskiej co później odbija się na sędziowaniu. Nic do niego nie mam ale po tych wszystkich spektakularnych "pomyłkach" z przeszłości powinien sędziować tylko polska Ekstraklasę i ewentualnie Ligę Europy. LM, MŚ, ME to za wysokie progi dla niego.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.02.2020 10:45

Murinho był pewnie wczoraj niesamowicie dumny z Simeone.
80% meczu w 10 graczy we własnym polu karnym, "szacun". :roll:
Wynik jest, ale z grą w piłkę to nie ma nic wspólnego.

Mam nadzieję, że za tydzień Liverpool szybko strzeli 2 bramki, a potem dopełni formalności.
Aczkolwiek uważam, że priorytetem jest Premier League i nikt tu nie będzie robił tragedii w przypadku odpadnięcia.

Co do Marciniaka zaś, do przy całej mojej antypatii do niego, wczoraj sędziował nieźle.

BVB zaś chyba zrobiła transfer życia kupując Haalanda.
Już dogonił Lewandowskiego w klasyfikacji strzelców LM.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2020 11:25

anakin napisał(a):Wynik jest, ale z grą w piłkę to nie ma nic wspólnego.

Ja uważam inaczej. Wiem, że to fajnie jak L'pool gra na wariata i strzela 4 bramki Barcelonie na zasadzie co w stronę bramki to wejdzie. Jeżeli L'pool jest tak silny jak go malują, wczoraj mógł to potwierdzić :D Barcelona wówczas okazała się bardzo słaba a trener nie był w stanie ogarnąć meczu taktycznie. Przecież L'pool okazał się też gorszy w dwumeczu fazy grupowej od Napoli.
Wczorajszy mecz to kwintesencja gry destrukcyjnej, sprawiało mi radość patrzenie na desperackie próby Anglików sforsowania fenomenalnej obrony Atletico. To był kapitalny pokaz gry obronnej a elementem futbolu jest też defensywa. Poza tym przesadzasz bo tak na dobrą sprawę, L'pool może się cieszyć, że dostał tylko jedną bramkę bo wbrew pozorom Atletico miało świetne okazje aby podwyższyć wynik. L'poo ma drugi mecz a zadaniem wybitnego trenera jakim bezdyskusyjnie jest Klopp jest rozpracować tak usposobionego rywala. Uważam, że L'pool awansuje ale na szybkie i łatwe bramki nie liczyłbym bo to będzie raczej awans w boleściach.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.02.2020 11:36

Endrju napisał(a):
walp napisał(a):2 x 0, słabo zacząłem rundę play-off. :roll:
Na szczęście podium bez zmian. :wink:

Dokładnie :mrgreen: U mnie też początek z pompą, zostałem w blokach startowych :twisted:

W blokach zostało 21 typerów. :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.02.2020 12:08

alechandro napisał(a):Wczorajszy mecz to kwintesencja gry destrukcyjnej, sprawiało mi radość patrzenie na desperackie próby Anglików sforsowania fenomenalnej obrony Atletico. To był kapitalny pokaz gry obronnej a elementem futbolu jest też defensywa. Poza tym przesadzasz bo tak na dobrą sprawę, L'pool może się cieszyć, że dostał tylko jedną bramkę bo wbrew pozorom Atletico miało świetne okazje aby podwyższyć wynik. L'poo ma drugi mecz a zadaniem wybitnego trenera jakim bezdyskusyjnie jest Klopp jest rozpracować tak usposobionego rywala. Uważam, że L'pool awansuje ale na szybkie i łatwe bramki nie liczyłbym bo to będzie raczej awans w boleściach.

Ależ ja rozumiem.
Mówię jedynie, że nie lubię oglądać takiej piłki i to bez względu na to czy prezentuje ją Atletico czy Chelsea.
Rozumiem też, że Simeone nie mógł zagrać inaczej bo by go Klopp rozjechał.
Dla fanów taktyki i gry obronnej to był mecz wyśmienity w wykonaniu gospodarzy, nie przeczę.

Rewanż?
Zobaczymy jak się mecz ułoży.
Oby Atletico nie strzeliło bramki na Anfield bo znów będę musiał oglądać taki mecz jak wczoraj (albo jeszcze gorszy).
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 19.02.2020 17:16

Meczu Atletico z wyboru nie oglądałem, ale sądząc po gorącej dyskusji, zwolenników rozrywek typu "sado" nie brakuje :D

Marciniak jak Marciniak, 60 % sędziów w LM nie powinna wyjść poza boiska krajowe.

Co do bramki Haalanda. Nihil novi sub sole. Niespełna ćwierć wieku temu takie akcje i takie bramki na boiskach pogardzanej Eklapy strzelał niejaki Kaliciak :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2020 19:53

Kiepura napisał(a):sądząc po gorącej dyskusji, zwolenników rozrywek typu "sado" nie brakuje :D

Można to nazywać jak się chce, mecz jednak był wart obejrzenia. Atletico mnie zaskoczyło bo ta obrona to nie była obrona Częstochowy polegająca na wybijaniu piłek jak najdalej od pola karnego. Wyjścia obronne Atletico z obrony do szybkich kontrataków były płynne i przemyślane. Kibice Liverpoolu, liczący na łojenie kilkoma bramkami mogą być wściekli i sfrustrowani ale to Simeone rozegrał ten mecz taktycznie. Atletico w głównej mierze grające defensywnie było bliższe strzelenia kolejnych bramek niż grający bardzo ofensywnie Liverpool choćby jednej.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.02.2020 20:07

Nie o bramkę chodzi a ich ilość po przyjściu do BVB.
I to, że gość ma 19 lat.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 19.02.2020 20:47

alechandro napisał(a):
Kiepura napisał(a):sądząc po gorącej dyskusji, zwolenników rozrywek typu "sado" nie brakuje :D

Można to nazywać jak się chce, mecz jednak był wart obejrzenia. Atletico mnie zaskoczyło bo ta obrona to nie była obrona Częstochowy polegająca na wybijaniu piłek jak najdalej od pola karnego. Wyjścia obronne Atletico z obrony do szybkich kontrataków były płynne i przemyślane. Kibice Liverpoolu, liczący na łojenie kilkoma bramkami mogą być wściekli i sfrustrowani ale to Simeone rozegrał ten mecz taktycznie. Atletico w głównej mierze grające defensywnie było bliższe strzelenia kolejnych bramek niż grający bardzo ofensywnie Liverpool choćby jednej.

Och to taki niewinny żarcik był dla rozluźnienia atmosfery. 8)
Jestem ostatni, który nie doceniłby roli trenera, w tym dostosowania przez niego taktyki, zarówno do przeciwnika, czy "posiadanych na stanie" zawodników.
Jednakże od docenienia do chęci oglądania droga daleka. :roll: De gustibus non est disputandum :D

anakin napisał(a):

Nie o bramkę chodzi a ich ilość po przyjściu do BVB.
I to, że gość ma 19 lat.

Podałem jako ciekawostkę.
Poniekąd ważna jest oprawa. Gdyby rzeczony Kaliciak walnął taka bramę w w jakiś pucharach pewnie wszyscy piali by z zachwytu przez tydzień. A tak może być przywołana tylko jako anegdota.
Co do rzeczonego Haalanda, czas pokaże. Jakiś czas temu niejaki El Pistolero strzelał bramę za bramą i wszyscy "informatorzy" głośno opowiadali o prawie pewnym transferze do Realu. :?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.02.2020 23:10

Po czterech meczach 1/8 LM wirtualnym liderem kolejki: alechandro - 5 pkt.

Czyżby debiutant w LM - Atalanta jako pierwsza zameldowała się w 1/4 :?:
4:1 to spora zaliczka przed meczem rewanżowym.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 19.02.2020 23:34

Cześć Kiepura.
To ja Ci przypomnę ,że w rozgrywkach Pucharowych padały ładniejsze bramki niż Kaliciaka w lidze.
Niewiarygodny dwumecz Wisły z R.Saragosa - w pierwszym spotkaniu bramka młodego Kałużnego 8) 8) 8) .( jest na yt)
Nie wiem czy pamiętacie.
W Hiszpanii porażka 4-1 :roll:
W rewanżu do przerwy samobój Baszczyńskiego(później nie strzelił karnego) :roll: a skończyło się awansem. :hearts:
Takiej drużyny jak w pierwszych latach 21 w. to Wisła już mieć nie będzie....
Chyba że na Błoniach złoża ropy odkryją :oczko_usmiech: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.02.2020 07:34

Janusz Bajcer napisał(a):Czyżby debiutant w LM - Atalanta jako pierwsza zameldowała się w 1/4 :?:
4:1 to spora zaliczka przed meczem rewanżowym.

Myślę, że Atalanta już sobie zapewniła awans tym wynikiem. Atalanta jest teraz w gazie, zarówno w Serie A jak i LM, nie ciąży na nich żadna presja i są głodni zwycięstw. Atalanta od dwóch sezonów to najpiękniej grająca drużyna włoska.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 20.02.2020 17:54

CROberto napisał(a):Cześć Kiepura.
To ja Ci przypomnę ,że w rozgrywkach Pucharowych padały ładniejsze bramki niż Kaliciaka w lidze.

Pewnie, że padały. Na przykład bramka Henia Maculewicza pseudonim "Koniu" w wyjazdowym meczu ze Zbrojovką Brno w 1978 r. :mrgreen:
Miałem zresztą przyjemność obejrzeć na stadionie słynną bramkę Konia z 45 metrów w meczu z Arką Gdynia, którą komentator ówczesnej komunistycznej telewizji (mecz szedł na żywo w TVP) skwitował krótko "Jezus Maria". Nigdy później w żadnych rozgrywkach nie widziałem zawodnika, który potrafiłby uderzyć piłkę z taką siła jak robił to Maculewicz.

Ale żeby nie odbiegać od tematu.
Obejrzałem sobie mecz Tottenhamu. Tam przyszedł jakiś nowy trener, zmiana nastąpiła taka, ze przestali być drużyną z ligi angielskiej a stali się popierdółką. Przegrać można, ale na własnym boisku w takim stylu :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.02.2020 20:19

Kiepura napisał(a):Obejrzałem sobie mecz Tottenhamu. Tam przyszedł jakiś nowy trener, zmiana nastąpiła taka, ze przestali być drużyną z ligi angielskiej a stali się popierdółką. Przegrać można, ale na własnym boisku w takim stylu :roll:

Nie tak do końca, bo ponad trzy tygodnie temu klepnęli City i nie było w tym nic z przypadku.
Weź pod uwagę, że grają w tej chwili bez Sona, Kene'a, Eriksen poszedł do Interu.
W zeszłym roku cudem weszli do finału LM.
W tym cuda się skończyły.
I nawet Murinho temu nie zaradzi ( moim zdaniem jego czas też się już skończył).
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 21.02.2020 00:18

anakin napisał(a):I nawet Murinho temu nie zaradzi ( moim zdaniem jego czas też się już skończył).

Też tak uważam - Jose unspecial :mrgreen:
Powinno być nothing,ale nie było by tego nawiązania :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 820
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone