Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
greenrs
Koneser
Re: Liga Mistrzów 2012/2013- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.02.2013 12:53

No to chyba mamy jasność.

Z wpisem do regulaminu wstrzymam się do wieczora, bo może będą jeszcze jakieś uwagi lub wątpliwości :oczko_usmiech:
Na razie znikam.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.02.2013 12:53

greenrs napisał(a):Ale walp i alessandro trochę mi namieszali więc musimy wyjaśnić do końca, żeby nie było wątpliwości.

A bo alessandro to przy betoniarce robi i takie ma nawyki.
:mrgreen:

greenrs napisał(a):Typuję 2:1 dla Realu a przebieg meczu jest następujący:
1:1 po 90 min. W dogrywce Real strzela gola i przechodzi dalej. I teraz mamy takie możliwości:
- otrzymuję 3 pkt za wskazanie końcowego wyniku bez rzutów karnych (jestem za tą opcją),
- otrzymuję 1 pkt tylko za wskazanie zwycięzcy bo po 90 min. było 1:1.

I ja bym był za opcją pierwszą. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2013 13:32

walp napisał(a):
No, tak nie do końca. Typujemy wynik w podstawowym czasie gry. Dogrywka nas "nie interesuje" w tym sensie, że nie typujemy jej wyniku. Interesuje nas rozstrzygnięcie, niezależnie czy nastąpi po dogrywce, czy po serii rzutów karnych. :roll:

Dokładnie...typujemy tylko mecz główny, nie w dogrywce więc wskazujemy zamiast tego drużynę awansującą Obrazek
Nie róbcie niepotrzebnych komplikacji przez jednego "znafcę" Obrazek :mrgreen:
Ostatnio edytowano 22.02.2013 13:38 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2013 13:35

anakin napisał(a):
A bo alessandro to przy betoniarce robi i takie ma nawyki.

No i paczcie go... :evil:
Jeden ani wprowadził zamęt, który się teraz ciągnie :evil:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.02.2013 14:13

alessandro1977 napisał(a):Nie róbcie niepotrzebnych komplikacji przez jednego "znafcę" Obrazek :mrgreen:

..I.. :mrgreen:

alessandro1977 napisał(a):No i paczcie go... :evil:
Jeden ani wprowadził zamęt, który się teraz ciągnie :evil:

Nie lubię Cię.Obrazek
Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2013 14:42

anakin napisał(a):Nie lubię Cię.Obrazek

Oj tam, oj tam...nie fochaj :mrgreen: :twisted:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.02.2013 14:59

alessandro1977 napisał(a):
anakin napisał(a):Nie lubię Cię.Obrazek

Oj tam, oj tam...nie fochaj :mrgreen: :twisted:

Tak sobie pacze, jak się pięknie różnicie Obrazek.
Pewnie jedną z przyczyn jest fakt, że ani stoi na podium, a alessandro gdzieś tam ...Obrazek
Ale to już niedługo się zmieni i ani też stanie na płaskim Obrazek
ani czujesz oddech na plecach Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2013 15:09

walp napisał(a):Pewnie jedną z przyczyn jest fakt, że ani stoi na podium, a alessandro gdzieś tam ...Obrazek
Ale to już niedługo się zmieni i ani też stanie na płaskim Obrazek
ani czujesz oddech na plecach Obrazek

Bo ma to być zabawa...mi szło dobrze na początku, aniemu szło do bani...później karta się odwróciła... :twisted:
Ale zaprawdę powiadam Ci - fart aniego zawsze trwał nie będzie i znowu będzie twierdził, że ta zabawa jest do doopy... :mrgreen: :lol:
No - ale najważniejsze, żeby nie mącił już z regulaminem bo narobił tu niezłego bigosu :evil:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 22.02.2013 15:29

Jeśli można...

Moim zdaniem nie ma co kombinować. Najlepsze zasady to takie, które są jasne. Za mecz można dostać 0, 1 lub 3 punkty. Wskazywanie drużyny awansującej jest niepotrzebne.

Nie do końca chyba rozumiem. Chcecie, by za jeden mecz można było dostać maksymalnie 3 punkty, a za inny 4 (ten z karnymi)? Przecież jeśli postawię na 1-1 w meczu United-Real, to dostanę 3 punkty. Mało?

Zrobicie, jak uważacie, dostosuję się, ale jestem za tym, by nie wskazywać drużyny awansującej. Do ustalenia byłoby tylko to, czy stawiamy na wynik po 90 minutach czy po ewentualnej dogrywce.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.02.2013 15:29

alessandro1977 napisał(a):
Bo ma to być zabawa...mi szło dobrze na początku,

No ale ja też trochę namąciłem Obrazek
ale skoro powiadasz, że to tyko zabawa ...Obrazek, ....

Krzychoo napisał(a):Wskazywanie drużyny awansującej jest niepotrzebne.

Oczywiście, że nie jest potrzebne, to ma być dodatkowy element zabawy. Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2013 15:39

walp napisał(a):Oczywiście, że nie jest potrzebne, to ma być dodatkowy element zabawy. Obrazek

I szybciej zdetronizujemy aniego Obrazek
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 22.02.2013 16:08

Ja pier... - ale mącicie!

Aniego rozumiem, bo widzi jakieś wyimaginowane rzeczy (typu ręce :mrgreen: ) to i tutaj może mu się trochę mieszać :wink: :wink:

Ja jestem za opcją walpa - typujemy wynik końcowy meczu - nieważne czy 90, czy 120-minutowy. Dodatkowy punkt proponuję tylko w przypadku karnych.

Ewentualnie opcja Krzycha też mi się podoba.,
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.02.2013 16:35

Raul73 napisał(a):Ja jestem za opcją walpa - typujemy wynik końcowy meczu - nieważne czy 90, czy 120-minutowy. Dodatkowy punkt proponuję tylko w przypadku karnych.

Ja znalazłem lukę w regulaminie, wynik meczu po karnych trzeba jakoś uwzględnić.
Punkty przyznajemy za wynik całego meczu po ewentualnej dogrywce, za prawidłowe wskazanie drużyny awansującej po karnych - 1 pkt.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.02.2013 18:50

No i co tu mamy?
Ciągle nie widać porozumienia.

Mamy trzy opcje:
1) Jako wynik meczu traktujemy wynik osiągnięty w podstawowym czasie gry plus ewentualna dogrywka, jeśli taka nastąpiła. Dodatkowym rozstrzygnięciem punktowanym jednym punktem są tylko rzuty karne. Za tą opcją są: anakin, walp, Raul73, Janusz i ja
2) Jako wynik meczu traktujemy tylko wynik osiągnięty w podstawowym czasie gry. Dodatkowe rozstrzygnięcie punktowane 1 pkt to wynik dogrywki i rzuty karne. Za tą opcją jest chyba tylko: alessandro.
3) Bierzemy pod uwagę tylko wynik meczu lub łączny z dogrywką. Nie ma dodatkowych punktów za wskazanie zwycięzcy w rzutach karnych. Za tą opcją jest Krzychoo.

Jak widać większość jest za opcją pierwszą. Wstrzymam się jeszcze do późnego wieczora. Jeśli nikt nie wniesie uzasadnionego sprzeciwu lub nie zmieni zdania, za obowiązującą przyjmiemy opcję pierwszą. :oczko_usmiech:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 22.02.2013 19:11

W innych typerach, w których uczestniczę/uczestniczyłem były opcje takie jak podał Krzychoo, albo w ogóle typowanie wyniku do 90 minuty. W innych układach wychodzi, że warto postawić na same dogrywki i liczyć na dodatkowe punkty. ;)

Tak czy siak się podporządkuję, bo mnie i tak nic mnie tu nie uratuje. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 82
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone