Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja
napisał(a) Użytkownik usunięty » 03.10.2019 08:32
inter jest na czele bo :
- efekt nowej miotły
- rywale marni do tej pory
O tym, jaki obecnie jest inter będziemy mogli przekonać się po meczach z takimi rywalami jak Juve, Napoli. Z Lazio inter co prawda wygrał ale to bardziej Lazio przegrało brakiem klasowego napastnika. Zobaczymy co inter pokaże w niedzielę, w meczu z Juve choć i Juventus w najwyższej dyspozycji nie jest i gra na pół gwizdka.
Na marginesie dobry kolego - ligę zostawiam w tle. Ja nigdy nie twierdziłem, że Serie A jest mocną ligą w tej chwili ale Hiszpanie mają tendencję do stawiania swojej ligi na szczycie mimo, że tak nie jest. Serie A przez fanów ligi hiszpańskiej traktowana jest jak coś gorszego mimo, że we Włoszech pada więcej bramek i więcej meczów jest na bardzo dobrym poziomie jak w Hiszpanii. No i te gadki - w Italii tylko Juve i Napoli z czego Juve jest ponad wszystkimi. To samo można powiedzieć, że w Hiszpanii to tylko Barca i Real. Tak, jest jeszcze Atletico, które ostatecznie po pięknym dotrzymywaniu kroku zawsze odpada dostając łupnia od Barcelony i na tym kończy się ich wyścig.
Nie ma reguły, finalista LM, potężnej Premiere League dostaje u siebie łomot od Bayernu, który w Niemczech nie ma konkurencji 2-7
a już myślałem, że to tylko Roma jest specjalistą od takich wyników.