Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
CROberto
Cromaniak
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 29.08.2019 22:09

Okropnie przykre :cry:
Była piękną dziewczynką - prawdopodobnie miała by dobre życie....
Dzieci nie powinny poważnie chorować,a tym bardziej umierać...
Współczuję rodzicom :cry:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.08.2019 18:19

I kolejka gotowa do typowania.

Jak ustalamy kolejność liczenia?
Ja we wrześniu wyjeżdżam na 2 tygodnie i prawdopodobnie nie będę mógł liczyć I kolejki (terminu wyjazdu jeszcze nie znam).
Jest też opcja, że wyjadę trochę później więc na wszelki wypadek piszę się od III kolejki.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.08.2019 18:25

Ja pierwsze dwie kolejki odpuszczam, jeśli chodzi o liczenie. Mogę wziąć IV kolejkę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.08.2019 18:27

Mogę liczyć pierwszą lub drugą.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.08.2019 18:38

Czyli:

1- Janusz
2-greenrs
3-anakin
4 -walp

O ile Jackowi to będzie pasowało.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 30.08.2019 19:34

Co do Ś.P. Xany, córki L.E. bardzo przykra sprawa :-(. Tak jak napisał CROberto, dzieci nie powinny poważnie chorować i umierać przed rodzicami. To straszne :-(. Generalnie naszła mnie taka refleksja, biorąc pod uwagę powyższą sytuację, jak i śmierć Piotra Woźniaka Staraka... Przychodzi Dama w czarnym, z kosą w ręku i wobec niej wszyscy jesteśmy równi, bez względu na zasobność portfela... Zasrane życie.

A przechodząc do tematu LM, to marzyło mi się, by Dinamo i CZB wpadły do tej samej grupy. Niestety nie udało się. Pamiętam, że w drugiej połowie lat 90-tych, były takie eliminacje do LM i spotkało się Dinamo z Partizanem. W Belgradzie był chyba remis, a na Maksimirze, Dinamo rozgromiło przyjezdnych chyba 5:0. Gdzieś, nie wykluczone, że na Planet Chanel był bodaj nawet film dokumentalny o tym. Pierwszy mecz po wojnie, chęć odegrania się na Serbach i pokazania, że Oluja to nie był przypadek, mobilizacja na 1000% i pogrom. Chorwaci w niebie, Serbowie w piekle. Kojarzą mi się obrazki ze zdemolowanej szatni przez piłkarzy Serbów. Niestety bardzo często sport przeplatał się z polityką - takie życie. Co prawda teraz upłynęło dużo wody w Savie, Dravie i Dunaju oraz biorąc pod uwagę częstotliwość rywalizacji serbsko-chorwackich (Liga Adriatycka w kosza, piłka wodna, reprezentacja kosza i piłki ręcznej) mam nadzieję, że pojedynek odbyłby się w cywilizowanych warunkach, choć wszelkie podteksty polityczne oraz fakt, że Delje i BBB to jedne z najlepszych grup kibicowskich na Bałkanach, na pewno dodawałyby dodatkowego smaczku...

Swoją drogą, może ktoś z Was widział chorwacką komedię "ZG80" o wyjeździe kibiców Dinama na mecz do Belgradu? Przedni film, zwłaszcza dla osób, które lubią "smaczki" kibicowskie, choć nie tylko, bo i sama komedia niczego sobie. Jako ciekawostkę dodam, że wówczas ekipy z ZG i ST miały ze sobą zgodę i mocno jednoczyły się na mecze przeciw Serbom. Obecnie cóż... Sami zobaczymy jak jest i to już w ten weekend podczas derbów rozgrywanych na Poljudzie. A jest kosa na maksa...

Zatem jeśli Moderator lub Administrator pozwolą, poniżej link do filmu. Wystarczy na prawdę podstawowa znajomość chorwackiego i jest ok.
Część pierwsza: https://www.dailymotion.com/video/x5vnm ... 5I_JOojFGc
Część druga: https://www.dailymotion.com/video/x5vnm ... qeG5CS71NI

Przepraszam za przydługi post, ale jakby nie patrzeć chociaż jego skromna część dotyczy meritum, czyli Ligi Mistrzów ;-).

Pozdrawiam
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.08.2019 20:02

Mnie tam link nie przeszkadza, mimo, że (jak to nazywasz) "smaczki kibicowskie" niespecjalnie mnie interesują.
Dla mnie to....a zresztą nieważne.
Na temat kibolstwa nie chce mi się w ogóle wypowiadać.

Bułka debiutuje w PSG:
https://sport.interia.pl/ligue-1/news-m ... Id,3176624
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.08.2019 21:01

anakin napisał(a):Czyli:

1- Janusz
2-greenrs
3-anakin
4 -walp

O ile Jackowi to będzie pasowało.

Na dzisiaj pasuje. Mam nadzieję, że nie wyskoczy nic nieprzewidzianego.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.08.2019 14:03

No to zostawiamy taką kolejność.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 31.08.2019 14:20

Kurde moze i ja bym potypował znowu :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.08.2019 14:40

sito_zabrze napisał(a):Kurde moze i ja bym potypował znowu :roll:

A dlaczego nie. :wink: :?:
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 31.08.2019 14:54

Typowanie w naszej biedalidze idzie jak po grudzie, to może lepiej będzie w prawdziwej piłce :oczko_usmiech: To i ja się zapiszę, jak Kuchciński do hippisów :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.08.2019 19:51

Bravik napisał(a):Typowanie w naszej biedalidze idzie jak po grudzie, to może lepiej będzie w prawdziwej piłce :oczko_usmiech: To i ja się zapiszę, jak Kuchciński do hippisów :mrgreen:

Zapraszamy. :D
Prawdziwa piłka jest tutaj, a tam to jakies popierdółki. :roll:

A tymczasem w Serie A Juventus- Napoli.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 31.08.2019 21:54

anakin napisał(a):
Bravik napisał(a):Typowanie w naszej biedalidze idzie jak po grudzie, to może lepiej będzie w prawdziwej piłce :oczko_usmiech: To i ja się zapiszę, jak Kuchciński do hippisów :mrgreen:

Zapraszamy. :D
Prawdziwa piłka jest tutaj, a tam to jakies popierdółki. :roll:

A tymczasem w Serie A Juventus- Napoli.

I to się chce oglądać. 4:3 - szalony mecz i pech Napoli
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2019 22:00

Nie pech bo już po pierwszej połowie powinni z 5 w plecy schodzić. W zeszłym tygodniu sędzia z Fiorentina ich przepchnął, dziś los za to ich pokarał. Problemem Juve jest jeszcze brak formy na 90 minut, drugi raz z rzędu zgasli po 60 minutach. Całą paczkę orzechów zeżarłem co by paznokci nie zjeść. Co za mecz, spektakl na najwyższym poziomie i najlepsza reklama Serie A.
A takie zwycięstwo ze znienawidzonymi śmieciarzami to miód na moje serce :lol:
5 listopada odpalam Opela i jadę do Turynu na Lokomotiv, miejsce w nowym hotelu J-Hotel w J-Village zarezerwowane :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 802
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone