Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2019 06:44

Co się odwaliło, nieprawdopodobne ale nie ukrywam, że widok Barcelony zgwałconej, sponiewieraj i upokorzonej to miód na moje serce szczególnie jak obserwuję wyczyny Suareza, którego celem jest liczba przewrotów w czasie meczu w komicznych sytuacjach.

Myślałem, że największymi frajerami w najnowszej historii futbolu jest drużyna PSG ale myliłem się. Barcelona rok temu miała zaliczkę 4-1 i została wyjaśniona przez słabą Romę, tym razem zaliczka 3-0, L'pool bez dwóch piekielnie ważnych zawodników i 0-4. Tego nikt nie pobije bardzo długo.
Nie zmienia to faktu, że jak też nie lubię L'poolu to szacunek za to czego dokonali, kłaniam się nisko trenerowi Kloopowi, który ma niesamowite zdolności motywacyjne. Ten wieczór na długo pozostanie w głowie.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.05.2019 07:23

alechandro napisał(a):Co się odwaliło, nieprawdopodobne ale nie ukrywam, że widok Barcelony zgwałconej, sponiewieraj i upokorzonej to miód na moje serce szczególnie jak obserwuję wyczyny Suareza, którego celem jest liczba przewrotów w czasie meczu w komicznych sytuacjach.

w czasie wczorajszych postów przy meczowych, zastanawiałem się co napisze @alechandro i się nie zawiodłem :)
po czwartej bramce miałem bardzo podobne odczucia względem gryzonia (na szczęście nikogo nie pogryzł), jedyną zmianą jaka uwidoczniła się w Barcie po 4 bramce, to pady i hände hoch;
za Barcą w moim typowaniu przemawiał ich polot i Mesi oraz najbardziej bonus 5pkt jakoś przeżyję :smo:

myślę, że w Madrycie radość nawet większa niż w Liverpoolu 8) i no i zabrzańskie rozczarowanie :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.05.2019 08:11

Tylko Messiego żal. :(
Załączniki:
IMG-20190507-WA0010.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2019 08:22

te kiero napisał(a):w czasie wczorajszych postów przy meczowych, zastanawiałem się co napisze @alechandro i się nie zawiodłem :)

Cieszę się, że jeszcze trzymam poziom i ktoś czeka na moje posty, to miłe :wink:
Kiedy należy, potrafię docenić klasę Barcy i nie spodziewałem się, że po srogiej lekcji w zeszłym roku ponownie dołączą do elitarnego klubu frajerów założonego przez PSG. Taka drużyna musi wyciągać wnioski pomyślałem ale się ku swej radości myliłem :D

To prawda, Messiego szkoda po tym co zrobił w pierwszym meczu, niemniej on wczoraj przeszedł obok meczu nie dając jako kapitan kolegom motywacji a sytuacja jaką miał załatwiła jego zespół. Miał praktycznie patelnię w sytuacji niemalże sam na sam ale on próbował na siłę podkreślić swoja wielkość i zakpić z rywali co się zemściło. W drugiej połowie już tylko człapał po boisku a przecież cała drużyna Barcy ostatnio odpoczywała w meczu ligowym mając już zapewnione mistrzostwo. Messi już raczej nie wygra LM przed zakończeniem kariery, to była według mnie ostatnia szansa.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.05.2019 08:30

alechandro napisał(a):Cieszę się, że jeszcze trzymam poziom i ktoś czeka na moje posty,

Wczoraj (lub wcześniej) zabrakło jednego w wątku z typowaniem. :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2019 08:45

Tak, całkiem zapomniałem o tym, że są mecze bo byłem pewien, że za tydzień. I tak w niczym to nie pomoże już bo marnie mi szło w tym cyklu. Zacząłem mecz oglądać w 5 minucie bo dowiedziałem się o nim przez przypadek, odkąd Juve nie ma to LM trochę już mniej mnie interesuje, szczególnie, że Barca pierwszy mecz wygrała 3-0. Pierwsza bramkę jeszcze widziałem, postanowiłem ogladać do końca i się nie zawiodłem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.05.2019 08:55

Kiepura napisał(a)::D :D :D :D

W sumie Liverpool mi rybka, ale fajnie, że w finale nie będzie takich drużyn jak Barca, Juve czy inne PSG :mrgreen:
Mina niskogabarytowego bezcenna :lol:

Komentarz po obejrzeniu "plastikowego" półfinału... :?: :oczko_usmiech:
Skoro fajnie w finale - to na "plastikowy" finał też popatrzysz. :?: :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2019 09:36

Jako fan Juve nigdy nie będę fanem L'poolu ale jak się patrzy na tak grający zespół, dający tyle radości kibicom, ledwie słaniający się na nogach ale walczący do końca i który klepie niemiłosiernie nielubiana Barcelonę to trudno nie poczuć do nich sympatii. Tottenhamu nie wolno skreślać ale uważam, że to Ajax będzie w finale i nikomu nie będę kibicował bo wiem, że wygra i tak piękny futbol.
Zgadzam się z Kiepurą, też się cieszę, że w finale nie będzie Reali, Barcelonów czy Juventusów...
Tak, Juventus też zaliczam do tego grona bo pod batutą Allegriego graja antyfutbol oparty na kunktatorstwie a jeden mecz z Atleti w rewanżu tego nie zmienia.
Dopóki Allegri będzie trenerem Juve, odpuszczam oglądanie swojej drużyny bo krwawią oczy.

Kloppp, trener charyzmatyczny wyciągający ze swoich zawodników więcej niż to możliwe...Klopp wyciągnął z Coutinho tyle, że Barcelona myślała, że jest świetnym piłkarzem :mrgreen: :oczko_usmiech:
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 08.05.2019 09:57

To teraz żeby potwierdzić talent Kloppa, trzeba go zatrudnić np. w Zagłębiu Sosnowiec. Jak za cztery lata dojdzie do finału Ligi Europy, to pokaże że jest najlepszym trenerem na świecie! :mrgreen:

A tak na poważnie, to naprawde z przyjemnością patrzy się na grę jego ludzi.

I teraz jest w o tyle lepszej sytuacji niż był w BVB że z Liverpoolu najlepsi niekoniecznie będą na siłę chcieli odejść, tak jak z BVB uciekali.

Więc jest opcja że Klopp ten zespół na dłużej wprowadzi do TOPu w Anglii i Europie.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 08.05.2019 10:01

Jedno można powiedzieć - to bardzo ciekawa edycja LM.
Przy takim Liverpoolu trudno sobie wyobrazić, że ktoś będzie ich mógł pokonać w finale.
Ale nie dzielmy skóry na niedźwiedziu, jak się już nieraz przekonaliśmy w tej edycji z nieba do piekła jest wyjątkowo blisko :D

Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz to rozsądek wskazuje na Ajax (wiemy już ile wart jest rozsądek :) ), ja im kibicuję także ze względu na moją słabość do nich od lat 90-tych.
Premier Leauge pomimo swojej klasy to w tej chwili nie jest jednak światowy top, a tymczasem dwie drużyny dotarły tak daleko... Trzeba docenić.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2019 10:28

Ta edycja LM jest wybitna w kwestii remontad...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.05.2019 10:31

Mało kto stawia na Tottenham, tak jak mało kto stawiał na Liverpool.
Obyśmy się nie zdziwili.
Mam nadzieję, że nie bo wg mnie zdecydowanie ciekawszy będzie finał z Ajaxem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.05.2019 10:45

anakin napisał(a):Mało kto stawia na Tottenham, tak jak mało kto stawiał na Liverpool.
Obyśmy się nie zdziwili.
Mam nadzieję, że nie bo wg mnie zdecydowanie ciekawszy będzie finał z Ajaxem.

Tylko CROberto postawił na awans Liverpoolu do finału (po karnych)
Sześciu typerów (Pawel2602, rafalisko30, rysiek_r74, te kiero, tranquilo, sito_zabrze) postawiło na zwycięstwo Liverpoolu, ale nie dające awansu.

Na zwycięstwo Tottenhamu dające awans do finału postawiło trzech typerów. (Pavel2602, Gajus.ems, ajdadi)
sito_zabrze postawił na zwycięstwo Tottenhamu w meczu, ale awans do finału Ajax (po karnych)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 08.05.2019 19:21

Janusz Bajcer napisał(a):
Kiepura napisał(a)::D :D :D :D

W sumie Liverpool mi rybka, ale fajnie, że w finale nie będzie takich drużyn jak Barca, Juve czy inne PSG :mrgreen:
Mina niskogabarytowego bezcenna :lol:

Komentarz po obejrzeniu "plastikowego" półfinału... :?: :oczko_usmiech:
Skoro fajnie w finale - to na "plastikowy" finał też popatrzysz. :?: :oczko_usmiech:

Ech, że sam siebie zacytuje (post sprzed lat): :D

Kiepura napisał(a):
anakin napisał(a):A za chwilę plastikowa leci, więc serdecznie zapraszam. :mrgreen:

Plastiki w fazie pucharowej oglądam, bo ciekawe som.
Na partyzanta oczywiście. :mrgreen:

Finał zatem też z partyzanta pooglądam. :D

alechandro napisał(a):Zgadzam się z Kiepurą, też się cieszę, że w finale nie będzie Reali, Barcelonów czy Juventusów...

8O
Szok i niedowierzanie :D

W sumie bardziej trafnie byłoby sformułować myśl pozytywnie.
Finał Liverpool Ajax/Tottenham zapowiada się mega ciekawie i nieprzewidywalnie.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.05.2019 20:10

Świetny początek. Trzymam kciuki za "Godenzonen". :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 787
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone