Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Użytkownik usunięty
Re: Liga Mistrzów 2012/2013- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.02.2013 10:34

krispinus...w tej kwestii już rozmawialiśmy nie raz - w tym właśnie wątku...rozmawialiśmy również o przyznawaniu złotej piłki - miedzy innymi o ZP dla Messiego w 2010 r. :!: ( skandal ) jak i jedenastka roku 2012 :!: ( skandal )....
Tak - Hiszpanie w finale wygrali z Włochami 4-0 dla przypomnienia bo byli lepsi..złożyło się na to kilka czynników, nie tylko umiejętności Hiszpanów...
Ty nie trawisz włoskiego stylu gry, ja nie trawię hiszpańskiego - tyle w temacie...
Ciebie cieszą porażki Włochów a mnie Hiszpanów...
Ty krytykujesz mnie za moje odczucia, ja Ciebie nie - kibicujmy, cieszmy się i nie nawracajmy innych - choćbyś mi zapłacił to i tak nie założyłbym koszulki Barcelony :papa:

Co do ZP Cannavaro - zdobył jako gracz Realu za osiągnięcia w Juve i na MŚ 2006 :wink:
Messi - Argentyńczyk, a kiedy ostatni Hiszpan zdobył ZP ?
W 1959 ? :lool:
Dobre i to :mrgreen:
antimadritista
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) antimadritista » 21.02.2013 10:58

Gdyby np w Milanie grała "nasza trójka" z BVB to styl włoski pewnie dałoby się strawić :mrgreen: ,co do meczu ,to gra się tak jak przeciwnik pozwala a Milan wczoraj na niewiele pozwolił Barcelonie /Allegri chyba wziął przykład z Interu / , rossoneri z taką grą i taktyką mają szansę na finał ,czego im życzę .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.02.2013 11:02

antimadritista napisał(a):rossoneri z taką grą i taktyką mają szansę na finał ,czego im życzę .

Życzyłbym sobie Juve - Milan, czyli powtórki z roku 2003 :D
Ale z innym zakończeniem oczywiście :oczko_usmiech:
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 21.02.2013 11:10

Mój stosunek do piłki nie jest aż tak bardzo emocjonalny jak by to wynikało z poprzedniego postu.

Ot po prostu trochę się kiedyś grało, potem współtworzyłem klub piłkarski i 10lat pracy społecznej z piłkarzami od żaczka po oldboyów powoduje, że gdzieś ta piłka zawsze w człowieku siedzi (nie mówię o brzuchu, bo ten z czego innego :wink: ), a z piłką nożną od C klasy po LM czy turnieje mistrzowskie jest po prostu coraz gorzej.

Odnośnie poprzedniego mojego posta, to z deczka mnie zdrzaźniłeś i .... musiałem .:oczko_usmiech:
Ale już mi przeszło.
Ja też nie z tych co z kijem przekonują do "mojej prawdy bo jest najmojsza".
Myślę, że spokojnie, Ty w koszulce Juve, a ja w koszulce Barcy, moglibyśmy pójść na piwo.

Ale nie włoskie.. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.02.2013 11:17

krispinus napisał(a):Myślę, że spokojnie, Ty w koszulce Juve, a ja w koszulce Barcy, moglibyśmy pójść na piwo

No, wyjątkowo założyłbym już tą koszulkę :D
krispinus napisał(a):Ale nie włoskie.. :D

Tu się zgodzę...zdecydowanie nie :wink:
krispinus napisał(a):to z deczka mnie zdrzaźniłeś i .... musiałem .:oczko_usmiech:

Spoko, to całkiem naturalne...jeszcze ani wtrąci swoje 3 grosze - przejedzie się po mnie ( zgodnie z tradycją )...ja mu też coś tam ( zgodnie z tradycją )... :mrgreen: ... i będzie git :oczko_usmiech:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 21.02.2013 18:09

krispinus napisał(a): "wielki Milan" już kiedyś, w finale z Liverpoolem, pokazał jak się przegrywa wygrane trofeum...

A dwumecz z Deportivo w 2004 pamiętacie? 4:1 dla Milanu na San Siro i 4:0 dla Depor na El Riazor. To były mecze!

Oby tym razem nie było powtórki z rozrywki i Barca odpadła! :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.02.2013 20:47

Ja w sprawie regulaminu - bo być może czegoś brakuje :?:

Już piszę na przykładzie o co mi chodzi.

Typuję wynik meczu np. Malaga - Porto 1:0 (po dogrywce 0:0) stan meczów jest 1:1, potrzebne karne.

W karnych stawiam na Malagę, ile punktów zdobędę :?:

Karne do wyłonienia zwycięzcy dwumeczu mogą się zdarzyć w innych meczach 1/8, 1/4, 1/2 - a w regulaminie jest mowa tylko o ewentualnych karnych tylko w finale.

Co typerzy na to :?:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2013 20:54

Jacek S napisał(a):Co do ręki - jak zwykle zdania są podzielone.

Słuchałem wczoraj "fachowców" w studio pomeczowym.
Rence opadajom jak się słyszy, że to była ręka przypadkowa i sędzia postąpił prawidłowo. :roll:
Owszem- była przypadkowa, ale Milan osiągnął z niej niewątpliwą korzyść, bo bo niej padła bramka.
Gdyby nie ona (ta ręka) piłka wyszłaby na aut bramkowy i bramki by nie było.

Wypadałoby się trochę orientować w temacie, zanim w tivi będzie się pociskać takie farmazony. :roll:

Niech mnie buk broni żebym tym usprawiedliwiał porażkę Barcy.
Była wczoraj cienka jak doopa węża i przegrała zasłużenie.
Niemniej jednaj decyzją sędziego została najzwyczajniej w świecie skrzywdzona.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2013 20:57

alessandro1977 napisał(a):Spoko, to całkiem naturalne...jeszcze ani wtrąci swoje 3 grosze - przejedzie się po mnie ( zgodnie z tradycją )...ja mu też coś tam ( zgodnie z tradycją )... :mrgreen: ... i będzie git :oczko_usmiech:

Ja?
Po Tobie? 8O
Normalnie..........ranisz mnie. :cry:
:mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2013 21:00

Janusz Bajcer napisał(a):Typuję wynik meczu np. Malaga - Porto 1:0 (po dogrywce 0:0) stan meczów jest 1:1, potrzebne karne.
W karnych stawiam na Malagę, ile punktów zdobędę :?:
Karne do wyłonienia zwycięzcy dwumeczu mogą się zdarzyć w innych meczach 1/8, 1/4, 1/2 - a w regulaminie jest mowa tylko o ewentualnych karnych tylko w finale.

Co typerzy na to :?:

5. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy w rzutach karnych (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem. Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.
Z regulaminu.

Myślę,że w wątku gdzie typujemy powinniśmy wskazywać konkretnie zespół, który awansuje.
Bo jak widzę crodream typował Man U - Real 1:1 bez wskazania zwycięzcy dwumeczu.

Ja to widzę tak.
Typujemy prawidłowy wynik meczu ze wskazaniem zespołu, który awansuje.
Np.
Borussia-Szachtar 4:0, awans Borussia.
Mam 3 pkt za dokładny wynik + 1pkt za wskazanie zwycięzcy dwumeczu.
W spotkaniu pada jednak wynik 0:1.
Wtedy nie mam punktów za typowanie wyniku ,ale mam jeden za wskazanie zespołu ,który awansuje.
Przy wyniku np.2:0 mam 1 pkt. za wskazanie zwycięzcy meczu + 1 pkt za wskazanie zwycięzcy dwumeczu.

Nie mieszam za bardzo? :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.02.2013 21:21

A Kalkulatory to ogarną :?: :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 21.02.2013 21:21

Moja wina. Choć punkt regulaminu zacytowany przez anakina przewidziałem dla finału, myślę że można go zastosować do 1/8, 1/4 i 1/2 finału. Zgadzacie się?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2013 21:22

Jasne.
Jak najbardziej ma zastosowanie, a nie będziemy teraz wymyślać jakichś farmazonów. :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 21.02.2013 21:33

anakin napisał(a):
Jacek S napisał(a):Co do ręki - jak zwykle zdania są podzielone.

Słuchałem wczoraj "fachowców" w studio pomeczowym.
Rence opadajom jak się słyszy, że to była ręka przypadkowa i sędzia postąpił prawidłowo. :roll:
Owszem- była przypadkowa, ale Milan osiągnął z niej niewątpliwą korzyść, bo bo niej padła bramka.
Gdyby nie ona (ta ręka) piłka wyszłaby na aut bramkowy i bramki by nie było.

Dziś obejrzałem skrót (meczu nie oglądałem, bo damskiej piłki nie lubię :mrgreen: :mrgreen: ) - pierwsze wrażenie - ręka ewidentna!

A potem obejrzałem inne skróty i zbliżenia (jest tego sporo) - no i się okazuje, że ręki nie było! Piłka poszła od głowy czy ramienia Alby i uderzyła w głowę Zapaty. Sędzia stał z tyłu, widział to z dobrego kąta i błędu nie popełnił.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2013 21:38

Raul73 napisał(a): Sędzia stał z tyłu, widział to z dobrego kąta i błędu nie popełnił.

O, nie!
Tego nie odpuszczę nikomu!
Niech to będzie taka moja...Golgota, ale zdania nie zmienię, choćby mnie cała cropla atakowała. :mrgreen:
Była korzyć?
Była.
Powinien zostać odgwizdany rzut wolny i tyle w temacie.
Sędzia stał jakieś 5 metrów za chłopem i musiał to widzieć! :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 79
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone